Cine-TV #200

Ανάμεσα από τα trailers της προηγούμενης εβδομάδας (και όχι μόνο θα μπορούσαμε να πούμε) στο Cine-TV #200 ξεχωρίζει με χαρακτηριστική ευκολία αυτό του Matrix, καταφέρνοντας να δημιουργήσει έναν ενθουσιασμό για την επιστροφή ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων franchises. Το Matrix του 1999 είχε καταφέρει να θέσει νέα δεδομένα στο θέμα των ψηφιακών εφέ, συνθέτοντας εξαιρετικής αισθητικής σκηνές δράσης και πρωτοποριακό

θέαμα.

Ο έντονος ρυθμός της ταινίας ήταν επενδυμένος με μία ιδιαίτερα φρέσκια σεναριακή δομή, δημιούργημα της εποχής της μεν αλλά επίκαιρη και σήμερα, έχοντας στο επίκεντρο την εγκαθίδρυση του ίντερνετ για τα καλά στη ζωή μας (η πρωτοτυπία του σεναρίου βέβαια αφορά κυρίως στο θέμα των live-action ταινιών καθώς οι fan των anime θα έχουν σίγουρα διαφορετική άποψη).

Ευελπιστούμε ότι η επιστροφή του Matrix, έπειτα από σχεδόν μία εικοσαετία, γίνεται επειδή υπήρχε όντως κάποια ουσιαστική σεναριακή ιδέα για την επιστροφή των Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss. Το λιγότερο ελπίζουμε να δούμε μία εντυπωσιακή action ταινία που να καταφέρει να προσφέρει κάτι που να ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά με τις υπερηρωικές ταινίες να έχουν κυριεύσει το blockbuster σκηνικό, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι εναλλακτικές ταινίες, όπως το Matrix και -ιδίως- το Dune να πετύχουν εμπορικά και ποιοτικά, μήπως και καταφέρουμε να ξαναδούμε ποτέ την επιστροφή κινηματογραφικών ιδεών που θα ξεφεύγουν από τα απελπιστικά -εδώ και καιρό- στεγανά των MCU και DCU.

Trailers

The Matrix Resurrections
Σκηνοθέτης: Lana Wachowski (The Matrix)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jada Pinkett Smith
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (HBO Max)

Έπειτα από απουσία 18 ετών το Matrix επιστρέφει και μαζί με αυτό η συνέχεια της ιστορίας των Neo (Keanu Reeves) και Trinity (Carrie-Anne Moss). Δεν γνωρίζουμε πολλά για την υπόθεση και παρουσιάζει σίγουρα κάποιο ενδιαφέρον να δούμε με ποιον τρόπο θα επιστρέψουν οι βασικοί χαρακτήρες έπειτα από τα γεγονότα του The Matrix Revolutions (2003).

Από το trailer πάντως δίνεται μία υποψία soft-reboot. Τουτέστιν, ίσως δούμε την επανάληψη των βασικών κανόνων που διέπουν το συγκεκριμένο σύμπαν κάτι μάλλον δικαιολογημένο δεδομένου ότι η νέα ταινία υποθέτουμε πως θα έχει ως στόχο να σταθεί και αυτόνομα.

Don’t Look Up
Σκηνοθέτης: Adam McKay (Step Brothers)
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Mark Rylance, Ron Perlman, Timothee Chalamet, Ariana Grande, Meryl Streep, Cate Blanchett, Matthew Perry, Chris Evans
Πρεμιέρα: 24 Δεκεμβρίου (Netflix)

Στη νέα κωμωδία του Netflix θα δούμε δύο χαμηλά ιστάμενους αστρονόμους οι οποίοι προσπαθούν να προειδοποιήσουν τον κόσμο ότι ένα τεράστιος μετεωρίτης έχει πορεία προς τη Γη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τα ηχηρά ονόματα των Leonardo DiCaprio και Jennifer Lawrence, οι οποίοι θα περιβάλλονται από πλειάδα πασίγνωστων ηθοποιών.

Αν μη τι άλλο το Netflix επενδύει διαρκώς σε μεγάλα ονόματα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να επενδύσει και στους υπόλοιπους συντελεστές των ταινιών, ώστε να αρχίσει να ξεφεύγει από τα ποιοτικά σταθμά “τηλεταινιών”.

Last Night in Soho
Σκηνοθέτης: Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. the World)
Πρωταγωνιστούν: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith
Πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου (Αμερική)

Η Eloise (Thomasin McKenzie), μία νεαρή γυναίκα με πάθος για τη μόδα, θα μεταφερθεί μυστηριωδώς στο Λονδίνο του 1966 και στο σώμα της τραγουδίστριας Sandy (Anya Taylor-Joy), την οποία λατρεύει παθολογικά. Η νέα ταινία του Edgar Wright θα αποτελεί ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπως αφήνει να εννοηθεί και το trailer, ένα είδος που σαφέστατα αποτελεί μεγάλη αλλαγή στη φιλμογραφία του ταλαντούχου Βρετανού σκηνοθέτη.

Ο ίδιος έχει αναφέρει ως πηγές έμπνευσης τα εμβληματικά Don’t Look Now (1973) και Repulsion (1965) και παρακολουθώντας το trailer μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Ελπίζουμε σε κάτι φρέσκο και όχι έναν φόρο τιμής μεγάλου μήκους.

Witch Hunt
Σκηνοθέτης: Elle Callahan (Head Count)
Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Mitchell, Christian Camargo, Abigail Coen
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Το Witch Hunt φέρνει στη μοντέρνα εποχή ένα κυριολεκτικό κυνήγι μαγισσών αφού η μαγεία και οι μάγισσες είναι υπαρκτά και διώκονται στην Αμερική. Στην ταινία θα δούμε μία ομάδα μαγισσών που βοηθάνε διάφορες φυγάδες να περάσουν τα σύνορα ώστε να βρουν άσυλο στο Μεξικό. Μία ιστορία που μάλλον δεν κρύβει την πολιτική κριτική της. Αν την πετυχαίνει, είναι άλλο θέμα.

The Guilty
Σκηνοθέτης: Antoine Fuqua (Training Day)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Ethan Hawke, Riley Keough
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου (Netflix)

Το The Guilty θα αποτελεί remake της ομώνυμης δανέζικης ταινίας του 2018 (γιατί ως γνωστών υπότιτλοι και αμερικάνικο σινεμά δεν πάνε μαζί), και θα επικεντρώνεται στο αναπάντεχο τηλεφώνημα που θα δεχθεί ένας τηλεφωνητής του 911 από μία γυναίκα που έχει απαχθεί. Η συνέχεια θα τον βρει στην προσπάθειά του να εντοπίσει αυτήν τη γυναίκα.

Η δανέζικη ταινία μπόρεσε να φέρει εις πέρας το περιοριστικό σκηνικό της (όλη η δράση λαμβάνει χώρα στο γραφείο του κέντρου ελέγχου) δημιουργώντας έντονο σασπένς και μία πλοκή που έπαιρνε καλογραμμένες αναπάντεχες τροπές. Αναρωτιόμαστε κατά πόσον η αμερικάνικη έκδοση θα μπορέσει να διατηρήσει την ίδια εγκράτεια και οικονομία στα σκηνικά, δίχως να ξεφύγει σε εκρηκτικά σκηνικά.

The Many Saints of Newark
Σκηνοθέτης: Alan Taylor (Kill the Poor)
Πρωταγωνιστούν: Michael Gandolfini, Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr., John Bernthal, Ray Liotta
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου (HBO Max)

Το The Many Saints of Newark θα αποτελεί prequel του Sopranos, μία εκ των ποιοτικότερων τηλεοπτικών σειρών που έχουν γυριστεί ποτέ, ακολουθώντας τα πρώτα χρόνια του Tony Soprano. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νεαρού Tony Soprano θα υποδυθεί ο Michael Gandolfini, μία επιλογή που φαντάζει ιδανική όντας ο γιος του αποθανόντα James Gandolfini, ο οποίος είχε υποδυθεί τον ενήλικα Tony Soprano στη δραματική σειρά.

Midnight Mass, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 24 Σεπτεμβρίου (Netflix), 7 επεισόδια

Το Midnight Mass θα διαδραματίζεται σε μία απομονωμένη κοινότητα ενός μικρού νησιού, όπου επικρατούν πολλές ανισότητες μεταξύ των κατοίκων της, οι οποίες θα οξυνθούν με την επιστροφή ενός ατιμασμένου νεαρού άντρα και την άφιξη ενός χαρισματικού ιερέα. Τις εντάσεις δεν θα βοηθήσει η εμφάνιση μίας σειράς από ανεξήγητα θαύματα που θα συμπέσουν με τον ερχομό του ιερέα.

Τη νέα μίνι σειρά του Netflix έχει επιμεληθεί ο Mike Flanagan, γνωστός για τα The Haunting of Hill House (2018) και The Haunting of Bly Manor (2020), δύο άλλες μίνι horror σειρές του Netflix που έπεφταν σε αρκετά φλύαρα μονοπάτια, θα έλεγε κανείς, ώστε να δικαιολογήσουν τη διάρκειά τους. Ας ελπίσουμε ότι ο Flanagan έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία ώστε να αποφύγει παρόμοια μονοπάτια.

Fear the Walking Dead, 7η σεζόν
Πρεμιέρα: 17 Οκτωβρίου (AMC), 16 επεισόδια

Το spin-off του Walking Dead, που ξεκίνησε ως prequel, καλά κρατεί, φτάνοντας στην έβδομη σεζόν. Δεν γνωρίζουμε να σχολιάσουμε περισσότερα για τη σειρά καθώς ο γραφών κάπου στην 5η με 6η σεζόν του Walking Dead έφτασε στα όριά του με τον αργό και κουραστικό ρυθμό του.

Cine-TV Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Michael K. Williams
Σε ηλικία 54 ετών ο γνωστός ηθοποιός Michael K. Williams βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Brooklyn κάτω από αδιευκρίνιστη αιτία μέχρι στιγμής. Ο Williams είχε γίνει ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Omar στο The Wire και αργότερα ως Chalky White στο Boardwalk Empire. Τη χαρακτηριστική του φυσιογνωμία είδαμε και στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών μέσα από το campaign του Battlefield 4 ως ο χαρακτήρας Kimble “Irish” Graves.

The post Cine-TV #200 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the walking dead, keanu reeves, jennifer lawrence, meryl streep, cate blanchett, last night, jake gyllenhaal, walking dead, matrix, νέα, fan, anime, hbo, neo, συγκεκριμένο, adam, jennifer, hill, netflix, night, wright, scott, pilgrim, witch, elle, head, gyllenhaal, δραση, σασπένς, taylor, john, ray, james, άφιξη, εμφάνιση, mike, house, fear, amc, wire, white, battlefield, gameover, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, live, αλλαγη ωρας 2012, μετεωριτης, jennifer lawrence, the walking dead, walking dead, γυναικα, εβδομη, ηθοποιος, θαυματα, θεμα, θριλερ, λονδινο, μοδα, οικονομια, ονοματα, ρυθμος, σινεμα, ταινιες, james, αμερικη, ασυλο, άφιξη, γεγονοτα, γινει, γινεται, δομη, εφε, εκρηκτικα, εμφάνιση, εποχη, ετων, ζωη, ιδεα, ιδια, ειδος, ηλικια, ιντερνετ, υποθεση, υποτιτλοι, κυνηγι, κωμωδια, μαγεια, μεξικο, μινι, ομαδα, οντας, ορια, παθος, ρολο, σεζον, σειρες, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σωμα, συμπαν, anime, adam, battlefield, white, cate blanchett, elle, fan, gameover, john, gyllenhaal, house, hill, χωρα, ιδιαιτερα, jake gyllenhaal, joy, jennifer, keanu reeves, matrix, meryl streep, neo, netflix, night, mike, πηγες, pilgrim, ray, reboot, σασπένς, σκηνικα, taylor, wright, wire, witch, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα