Cine-TV #183

Justice League και διάφορα τηλεοπτικά/ κινηματογραφικά νέα.

Πλησιάζει η προβολή της ιδιόμορφης περίπτωσης του Zack Snyder’s Justice League. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ίδια ταινία υπό το βλέμμα δύο διαφορετικών σκηνοθετών, που παράλληλα είχαν σε ένα μεγάλο ποσοστό τα ίδια εργαλεία στα χέρια τους για να τη φέρουν εις πέρας (μεγάλο budget,

το ίδιο cast, μοίρασμα σκηνών που έχουν ήδη γυριστεί κ.λπ.).

Αναμφίβολα, πάντως, αυτή η νέα εκδοχή θεωρούμε ότι θα αποδειχθεί μία στιγμή ιδιάζουσας σημασίας για το DCU και το κατά πόσο γίνεται να σωθεί ως ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα τύπου MCU, ή αν τελικά θα προσεγγίσει μία οδό περισσότερο μεμονωμένων ταινιών, όπως είδαμε με το πρόσφατο Wonder Woman 1984.

Για την ώρα, πάντως, παρά το χτίσιμο του hype περί μίας κατά πολύ ανώτερης εκδοχής σε σχέση με αυτήν του Joss Whedon, θα λέγαμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από συγκρατημένοι. Η αλήθεια είναι ότι ο Zack Snyder έχει από το Watchmen του 2009 να βγάλει πραγματικά αξιόλογη ταινία (και ακόμα και για αυτήν πολλοί θα διαφωνήσουν) με τις ταινίες του στο DCU να μην καταφέρνουν κάτι περισσότερο από μία πομπώδη φλυαρία (ας μη μιλήσουμε για την περίπτωση του Sucker Punch).

Trailers

Zack Snyder’s Justice League
Σκηνοθέτης: Zack Snyder (Batman v Superman)
Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Gal Gadot, Ben Affleck, Ray Fisher, Ezra Miller, Jason Momoa, Amy Adams, Jeremy Irons
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (HBO Max)

Παρά την πραγματικά χαμηλή ποιότητα του αρχικού Justice League (2017) η Warner Bros κατάφερε να χτίσει σταδιακά το hype ώστε εκ νέου να αναθερμάνει το ενδιαφέρον. Σύντομα θα δούμε κατά πόσον η εκδοχή του Zack Snyder υπερτερεί αυτής του Joss Whedon (να θυμίσουμε ότι ο Whedon είχε πάρει τα ηνία της παραγωγής έπειτα από την αποχώρηση του Snyder λόγω τραγικού οικογενειακού συμβάντος). Πλέον, το Justice League επανέρχεται όπως το είχε οραματιστεί ο αρχικός σκηνοθέτης του έχοντας παράλληλα και ένα εξτρά budget $70 εκατομμυρίων για να το φέρει εις πέρας.

Εάν το trailer αποτελεί κάποια ένδειξη τότε φαίνεται ότι θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στο ύφος, από ανάλαφρο, τύπου MCU, σε πιο σκοτεινό, ανάλογα ίσως με αυτό του Batman v Superman (2016). Όχι και άσχημη μεταστροφή, εάν τελικά ισχύσει, δεδομένου ότι το Justice League του Whedon θύμιζε περισσότερο σαν κακέκτυπο των Avengers παρά σε ταινία με δικό της ύφος.

The Vault
Σκηνοθέτης: Jaume Balagueró (REC)
Πρωταγωνιστούν: Freddie Highmore, Famke Janssen, Sam Riley, Liam Cunningham
Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου (διαδικτυακή διάθεση)

Ένας μηχανικός διάνοια (Freddie Highmore) και ένας χαρισματικός και “φτασμένος” ληστής (Liam Cunningham) θα καταστρώσουν ένα σχέδιο για να ληστέψουν μία καλά φρουρούμενη τράπεζα. Χιλιοπαιγμένο αλλά πάντα ενδιαφέρον σενάριο εάν η ταινία καταφέρει να αποδώσει ένα έξυπνο σχέδιο ληστείας, αποδίδοντάς το με καλές δόσεις το σασπένς.

Cine-TV Νέα

Βρέθηκαν οι ηθοποιοί για το πρωταγωνιστικό δίδυμο του The Last of Us

Ανακοινώθηκαν οι δύο βασικοί ρόλοι του τηλεοπτικού The Last of Us, όπου θα δούμε ως Ellie την Bella Ramsey, γνωστή ως Lyanna Mormont στο Game of Thrones, και ως Joel τον Pedro Pascal, γνωστός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο Mandalorian αλλά και την πρόσφατη εμφάνισή του ως villain στο Wonder Woman 1984.

Να θυμίσουμε ότι το The Last of Us αποτελεί παραγωγή του HBO, έχοντας ως showrunner τον Craig Mazin (Chernobyl) ενώ και ο Neil Druckmann θα έχει ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή. Επιπλέον, ο Gustavo Santaolalla θα επιμεληθεί τη μουσική.

Υπό ανάπτυξη το sequel του κινηματογραφικού Sonic the Hedgehog

Με ένα λακωνικότατο teaser έγινε γνωστό πως το Sonic the Hedgehog 2 βρίσκεται υπό ανάπτυξη, με εκτιμώμενη ημερομηνία προβολής τον Απρίλιο του 2022, έχοντας για άλλη μία φορά στα σκηνοθετικά καθήκοντα τον Jeff Fowler.

Το κινηματογραφικό Sonic the Hedgehog του 2020 είχε στεφθεί με επιτυχία, αποτελώντας μία από τις πιο επιτυχημένες, εμπορικά, ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια και μία γενικότερα αξιοπρεπής μεταφορά του δημοφιλούς χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη.

Νέες, επιφανείς προσθήκες στο κινηματογραφικό Borderlands

Εμπλουτίζεται το cast του κινηματογραφικού Borderlands, αυτή τη φορά με την Jamie Lee Curtis (Halloween) στον ρόλο της Patricia Tannis, και τον Jack Black, ο οποίος θα δανείσει τη φωνή του στο ρόλο του Claptrap (υποθέτουμε δηλαδή ότι θα δανείσει τη φωνή του και δεν θα υποδυθεί ο ίδιος το εξωφρενικό ρομποτάκι).

Να θυμίσουμε πως είχαν γίνει ήδη γνωστές οι συμμετοχές των Cate Blanchett, στον ρόλο της Lilith, και Kevin Heart, στον ρόλο του Roland. Το Borderlands θα σκηνοθετηθεί από τον Eli Roth, γνωστό από τα πρώτα δύο Hostel και το πιο πρόσφατο The House with ah Clock in Its Walls (2018).

Στα σκαριά η live-action μεταφορά του Hercules της Disney

Μέσω συνέντευξης έγινε γνωστό από τον Joe Russo (ένας εκ των δύο σκηνοθετών του Avengers: Endgame) πως η live-action μεταφορά του animated Hercules (1997) της Disney βρίσκεται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης.

Όπως φαίνεται η Disney δεν θα ησυχάσει εάν δεν καταφέρει να μεταφέρει σε live-action ταινίες όλη την animated ταινιοθήκη της. Μήπως σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βλέπουμε και τις ταινίες της Pixar να κάνουν το πέρασμα στο live-action;

Ετοιμάζεται sequel του Face/Off

24 χρόνια μετά, κάποιος, κάπου θυμήθηκε μία από τις επιτυχημένες action ταινίες της δεκαετίας του 90 και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για το sequel της. Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το εγχείρημα είναι πως το σενάριο και τη σκηνοθεσία θα επιμεληθεί ο Adam Wingard, γνωστός για το Blair Witch του 2017, ενώ σύντομα θα δούμε δουλειά του στο Godzilla vs. Kong. Ενδιαφέρουσα βέβαια είναι και η επιλογή για sequel και όχι reboot, αν και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να εννοείται ως σεναριακά μετέωρο από την ταινία του 1997, ώστε να μπορεί να ειπωθεί σε μία νέα ταινία.

Να θυμίσουμε ότι το Face/Off έφερνε τους Nicolas Cage και John Travolta αντιμέτωπους (όταν ακόμα ήταν μεγάλα ονόματα του Hollywood), στους ρόλους του αιμοσταγή εγκληματία και του πράκτορα του FBI αντιστοίχως, οι οποίοι για λόγους που δεν θα μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε, έπρεπε να αλλάξουν τα πρόσωπά τους. Ένα αναμφίβολα απίθανο σενάριο και μία από αυτές τις καθαρόαιμες ταινίες δράσης που αποπνέουν μία έντονη 90s αισθητική.

Το cast του τηλεοπτικού Mr. & Mrs. Smith

Η νέα τηλεοπτική σειρά Mr. & Mrs. Smith θα αποτελεί ουσιαστικά reboot της ομώνυμης και επιτυχημένης ταινίας του 2005 όπου είχαμε δει το φανταχτερό πρωταγωνιστικό δίδυμο των Brad Pitt και Angelina Jolie.

Στην ταινία (και υποθέτουμε και στη σειρά) ένα φαινομενικά συνηθισμένο αμερικάνικο ανδρόγυνο δεν γνωρίζει ότι και ο ένας και ο άλλος δουλεύουν μυστικά ως δολοφόνοι για αντίπαλες υπηρεσίες, έως ότου τους δοθεί η εντολή να αλληλοσκοτωθούν. Στη σειρά θα δούμε στους τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) και Donald Glover (Atlanta).

The post Cine-TV #183 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, wonder woman, zack snyder, henry cavill, amy adams, jack black, cate blanchett, nicolas cage, john travolta, brad pitt, angelina jolie, έως ότου, league, νέα, budget, woman, snyder, watchmen, batman, henry, ray, fisher, jason, amy, adams, hbo, warner, bros, ηνία, superman, avengers, τραπεζες, σασπένς, game, pedro, συμμετοχή, sequel, sonic, hedgehog, fowler, lee, halloween, jack, black, heart, roland, house, clock, hercules, disney, pixar, adam, witch, godzilla, reboot, cage, john, hollywood, fbi, mrs, smith, atlanta, gameover, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, live, αλλαγη ωρας 2012, εξτρα, avengers, ημερομήνια, watchmen, hbo, ηνία, δουλεια, εργαλεια, ηθοποιοι, μουσικη, ονοματα, ταινιες, ωρα, brad pitt, fbi, game, game of thrones, mrs, αισθητικη, βλεμμα, βρισκεται, γινει, γινεται, δοθει, δολοφονοι, διδυμο, εγινε, εγχειρημα, ειπωθει, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, εξυπνο, έως ότου, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υφος, μηχανικος, μυστικα, παντα, οθονη, ουσιαστικα, ποιοτητα, ρολοι, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σχεδιο, φλυαρια, φωνη, φορα, χτισιμο, adams, amy adams, amy, adam, ασχημη, budget, batman, black, cage, cate blanchett, sequel, clock, disney, heart, fisher, fowler, jack, gameover, godzilla, john, house, hedgehog, henry, henry cavill, hercules, jack black, jason, john travolta, league, lee, μια φορα, nicolas cage, woman, pedro, pixar, roland, ray, reboot, σασπένς, sonic, smith, snyder, superman, τραπεζα, witch, wonder woman, warner, bros, χερια, zack snyder
Τυχαία Θέματα