Cine-TV #180

Νέα και trailers από τον κόσμο του κινηματογράφου.

Επιστροφή στη στήλη, η οποία για τα καλά έχει μπει σε στάδια ανασύνταξης καθώς όλο και λιγοστεύουν οι πραγματικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις και trailers, κάτι που σημαίνει ότι το Cine-TV ίσως αρχίσει να έχει τη συχνότητα του ενός άρθρου ανά δύο εβδομάδες. Η μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η βιομηχανία του κινηματογράφου από την πανδημία, σαφέστατα δείχνει για τα καλά τα σημάδια της στη συντριπτική ελαχιστοποίηση κινήσεων που αφορούν ταινίες διαφόρων μεγεθών, κάτι

που βέβαια φαίνεται και στις διάφορες αναβολές αλλά και στη σύγχυση και τις αντιδράσεις που επικρατούν σχετικά με τη μέθοδο διάθεσης των κινηματογραφικών παραγωγών.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να κλίνουν προς ένα μοντέλο διάθεσης σε κάποια διαδικτυακή υπηρεσία παράλληλα με την προβολή σε όποιες αίθουσες ενδέχεται να είναι ακόμα ανοικτές. Αν μη τι άλλο, η πιθανή επιτυχία αυτού του μοντέλου ενδέχεται φυσικά να επηρεάσει μακρόπνοα τον κινηματογράφο, κάτι που θα έχει επίπτωση πιθανότατα και στα ποιοτικά στάνταρ, ιδίως περιπτώσεων blockbusters.

Trailers

Willy’s Wonderland
Σκηνοθέτης: Kevin Lewis (The Third Nail)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Emily Tosta, Beth Grant
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένας σιωπηρός περιπλανώμενος θα δεχθεί να δουλέψει ως νυχτερινός επιστάτης στο Willy’ Wonderland, ένα πρώην επιτυχημένο θεματικό πάρκο για παιδιά. Δεν θα αργήσει να αντιληφθεί πόσο λάθος ήταν να δεχθεί τη δουλειά όταν οι διάφορες μηχανοκίνητες κούκλες, που αναπαριστούν ζώα, θα ζωντανέψουν με δολοφονικές τάσεις.

Είναι ιδέα μας ή ελλοχεύει κάποια μήνυση από τους δημιουργούς του Five Nights at Freddy’s; Αν μη τι άλλο, στην παρούσα περίπτωση ο Nicolas Cage υποδυόμενος τον… Nicolas Cage φαντάζει ως ιδανική επιλογή.

Cherry
Σκηνοθέτης: Αδερφοί Russo (Avenger: Endgame)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland,
Πρεμιέρα: 26 Φεβρουαρίου (Apple TV+)

Το Cherry θα αφηγηθεί την ιστορία του φερώνυμου χαρακτήρα (υποδυόμενο από τον Tom Holland), ο οποίος είναι ένας νεαρός νοσηλευτής του στρατού που πάσχει από μετατραυματική αγχώδη διαταραχή (PTSD) έπειτα από τις εικόνες που έζησε στο πεδίο της μάχης.

Πλέον, έχει ξεκινήσει καριέρα στις ληστείες τραπεζών ώστε να συντηρήσει τον εθισμό του σε οπιούχες ουσίες. Έπειτα από την ιδανική δουλειά που έκαναν στα μεγαθήρια των Avengers: Infinity War (2018) και Avengers: Endgame (2019) οι αδελφοί Russo επανέρχονται με μία σαφέστατα πιο προσγειωμένη παραγωγή.

Bliss
Σκηνοθέτης: Mike Cahill (Another Earth)
Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Salma Hayek, Madeline Zima
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου (Amazon Prime)

Ο Greg (Owen Wilson) προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του έπειτα από την απόλυσή του και τον χωρισμό του, όταν βρει μπροστά του την γοητευτική Isabel (Salma Hayek), μία γυναίκα που ζει στους δρόμους και είναι πεπεισμένη ότι ο κόσμος που ζουν είναι μία προσομοίωση.

Ίσως το σενάριο της ταινίας ακολουθήσει αυτήν τον οδό, που θα αφήσει στον θεατή να βγάλει τα συμπεράσματά του για το αν οι βασικοί χαρακτήρες είναι παρανοϊκοί ή αν όντως ήταν πραγματικότητα αυτό που πίστευαν. Και στις δύο πιθανές περιπτώσεις οι ομοιότητες με την πλοκή του Matrix είναι μάλλον κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Locked Down
Σκηνοθέτης: Doug Liman (Edge of Tomorrow)
Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Ben Kingsley, Stephen Merchant
Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου (HBO Max)

Λίγο πριν αποφασίσουν να χωρίσουν, οι Linda (Anne Hathaway) και Paxton (Chiwetel Ejiofor) θα βρεθούν περιορισμένοι στο σπίτι τους, λόγω του ξαφνικού lockdown ελέω πανδημίας. Μέσα από αυτήν την ασφυκτική πίεση θα ευοδώσει σταδιακά το παράτολμο πλάνο της κλοπής ενός πολυτελούς κοσμηματοπωλείου.

Σιγά σιγά φαίνεται πως θα αρχίσουν να έρχονται οι ταινίες που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα (περιορισμένες επαφές, μάσκες παντού κ.λπ.). Δεν απέχουμε και πολύ είναι αλήθεια από το να γίνει τόσο αναγκαία η εμφάνιση μασκών και η τήρηση αποστάσεων στις ταινίες, προς όφελος της αληθοφάνειας, με ανάλογο τρόπο που είναι αναγκαίο πλέον όλοι οι χαρακτήρες να έχουν κινητά.

The Reckoning
Σκηνοθέτης: Neil Marshall (Hellboy)
Πρωταγωνιστούν: Charlotte Kirk, Joe Anderson, Steven Waddington, Sean Pertwee
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Το The Reckoning θα διαδραματίζεται κατά τον Μεγάλο Λοιμό του Λονδίνου, μεταξύ 1665 και 1666, ακολουθώντας την ιστορία της Grace (Charlotte Kirk), η οποία θα κατηγορηθεί ως μάγισσα, οδηγώντας την στον εγκλεισμό και σε διάφορα βασανιστήρια.

Ο Neil Marshall, αν μη τι άλλο, δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, πρωτίστως επειδή πέρυσι μας έφερε το ανεκδιήγητο Hellboy, αλλά επίσης γιατί γενικά στην καριέρα του δεν ξέφυγε ποτέ από τα b-movie στεγανά χαμηλής ποιότητας, με εξαίρεση το ιδιαίτερα αξιόλογο The Descent (2005) και την cult ταινία Dog Soldiers (2002).

Outside the Wire
Σκηνοθέτης: Mikael Håfström (1408)
Πρωταγωνιστούν: Anthony Mackie, Damson Idris, Emily Beecham
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου (Netflix)

Ένας νεαρός χειριστής στρατιωτικών drones και ένα πολεμικό ανδροειδές θα χρειαστεί να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν ένα πυρηνικό όπλο. Τουτέστιν, το Outside the Wire δείχνει ως μία από αυτές της παραγωγές του Netflix που δίνουν την εντύπωση ότι βγαίνουν απλά και μόνο για να φαίνεται ότι τυπικά προστίθενται νέες ταινίες δράσης στην υπηρεσία.

Θα κάνουμε μία πρόβλεψη πως θα εμφανιστεί για μία, άντε δύο, βδομάδες στην top 10 λίστα περισσότερων προβολών προτού περάσει στη λήθη.

More than Miyagi: The Pat Morita Story
Σκηνοθέτης: Kevin Derek (The Real Miyagi)
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Η ανέλπιστη επιτυχία του Cobra Kai έχει επαναφέρει, όπως φαίνεται, για τα καλά το franchise του Karate Kid, αυτή τη φορά φέρνοντας ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να μας δείξει εις βάθος την πραγματική ζωή του Pat Morita, του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Miyagi.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, θα περιέχονται συνεντεύξεις από διάφορες διάσημες προσωπικότητες που είχαν έρθει σε επαφή με τον Pat Morita, αλλά και θα ερευνήσει πιο δραματικές πτυχές της ζωή του.

Snowpiercer, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Σύντομα επανέρχεται ο post-apocalyptic κόσμος του Snowpiercer, φέρνοντας μαζί του έναν εκτενέστερο ρόλο για τον Sean Bean ως ο ιθύνων νους πίσω από την αεικίνητη αμαξοστοιχία, η οποία αποτελεί και τη μόνη σανίδα σωτηρίας της ανθρωπότητας. Η πρώτη σεζόν αναμφίβολα δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά ίσως στη δεύτερη σεζόν να μπορέσει να βρει καλύτερα πατήματα.

Clarice, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 11 Φεβρουαρίου (CBS)

Το Clarice θα βασίζεται στη χαρακτήρα του horror βιβλίου Silence of the Lambs του Thomas Harris, το οποίο φυσικά το είχαμε δει στην εξαιρετική ομώνυμη ταινία του 1991. Η σειρά θα διαδραματίζεται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του βιβλίου και θα ακολουθεί την προσπάθεια της Clarice Starling (Rebecca Breeds) στον εντοπισμό ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το Silence of the Lambs έχει εξελιχθεί σε ένα κανονικό franchise, μετρώντας πέντε ταινίες συνολικά, με πρώτη το Manhunter (1986) και τελευταία το απαράδεκτο Hannibal Rising (2007), καθώς και μία τηλεοπτική σειρά με το Hannibal (2013-2015). Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι για πρώτη φορά ο συνδετικός του franchise, που δεν είναι άλλος από τον χαρακτήρα του Hannibal Lecter, θα απουσιάζει. Δεν θα μας φαινόταν βέβαια περίεργο να έκανε κάποια εμφάνιση στο τελευταίο λεπτό της σεζόν, ως ιδανικό cliffhanger.

Cine-TV Νέα

Αποκαλύφθηκε ο villain της νέας σεζόν του Dexter

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η δημοφιλής σειρά Dexter θα επιστρέψει σε μία νέα σεζόν 10 επεισοδίων, η οποία θα διαδραματίζεται 10 χρόνια μετά το φινάλε της 8ης σεζόν. Η επιστροφή του Dexter θα τον δει σε μία κωμόπολη του ποταμού Iron Lake (στα βορειοανατολικά σύνορα Αμερικής, Καναδά) όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τον δήμαρχό της, έναν πλούσιο ιδιοκτήτη επιχείρησης με φορτηγά, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως λαοφιλής, έτοιμος όμως να τιμωρήσει παραδειγματικά όποιον του εναντιωθεί.

Ο Clancy Brown θα υποδυθεί τον νέο χαρακτήρα, γνωστός από τον ρόλο του στο Shawshank Redemption (1994) ενώ και από τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών ως Hank Anderson στο Detroit: Become Human.

Ο Richard Donner θα επιστρέψει για τη σκηνοθεσία του Lethal Weapon 5

Πλέον φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία η παραγωγή της πέμπτης ταινίας ενός εκ των δημοφιλέστερων buddy cop franchises, καθώς έγινε γνωστό ότι ο Richard Donner θα αναλάβει τη σκηνοθεσία του, μία μάλλον ιδανική επιλογή δεδομένου ότι σκηνοθέτησε όλα τα Lethal Weapon. Φυσικά, οι Mel Gibson και Danny Glover θα επιστρέψουν ως ντετέκτιβ Martin Riggs και Roger Murtaugh αντιστοίχως.

Αναμφίβολα έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιστροφή ενός εκ των πλέον αγαπημένων action buddies των 80s, αλλά αναρωτιόμαστε κατά πόσον είναι δυνατό η ιδανική χημεία των πρωταγωνιστών να επανέλθει στα ποιοτικά σταθμά των υποδειγματικών, για το είδος, δύο πρώτων ταινιών. Το Lethal Weapon 3 (1992) σίγουρα είχε δείξει σημαντικά σημάδια πτώσης ενώ και το αρκετά… αργοπορημένο Lethal Weapon (1998) έδειχνε πλέον ως μία κοινότυπη ταινία δράσης, δίχως ιδιαίτερη ταυτότητα.

Η επίσημη περίληψη του τηλεοπτικού Lord of the Rings

Μέσω της ιστοσελίδας TheOneRing.net έγινε η γνωστή η περίληψη της υπερπαραγωγής του Amazon που θα λαμβάνει χώρα στη 2η Εποχή της Μέσης Γης. Σύμφωνα με την περίληψη: “Η Amazon Studios μεταφέρει για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής 2ης Εποχής της Μέσης Γης. Η επική δραματική σειρά θα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα των The Hobbit και The Lord of the Rings του J.R.R. Tolkien, μεταφέροντας τους θεατές σε μία εποχή όπου διαμορφώνονται τεράστιες δυνάμεις, βασίλεια γνωρίζουν δόξες και έπειτα καταστρέφονται, απρόσμενοι ήρωες περνάνε δοκιμασίες, η αίσθηση της ελπίδας κρέμεται από μία κλωστή και παράλληλα εμφανίζεται ο μεγαλύτερος villain που πέρασε ποτέ από την πένα του Tolkien, απειλώντας να φέρει το αιώνιο σκότος στον κόσμο της Μέσης Γης.

Η σειρά θα έχει ως αφετηρία μία εποχή σχετικής ειρήνης όπου θα ακολουθήσει ένα εύρος διαφορετικών χαρακτήρων, γνώριμων και καινούριων, που έρχονται αντιμέτωποι με την επάνοδο των σκοτεινών δυνάμεων στη Μέσης Γη. Από τα σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μαγευτικά δάση του Lindon -της πρωτεύουσας των ξωτικών-, στο νησιωτικό βασίλειο του Numenor που κόβει την ανάσα, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα αποτυπώσουν θρυλικές ιστορίες που θα επιβιώσουν για αιώνες”.

Ο Danny Boyle θα γυρίσει μίνι σειρά για τους Sex Pistols

Ο διάσημος βρετανός σκηνοθέτης των Trainspotting (1996) και Slumdog Millionaire (2008), μεταξύ άλλων, αναμένεται να μεταφέρει την ιστορία των Sex Pistols σε μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων, βασισμένη στα απομνημονεύματα του Steve Jones, κιθαρίστα του punk rock συγκροτήματος.

Επιστροφή του Sex and the City

Μία από αυτές τις σειρές που πετυχαίναμε κατά τύχη σε διάφορα κανάλια και τελικά καταλήγαμε να παρακολουθούμε μόνο για να μην παραδεχόμαστε μετά ότι το κάναμε. Το HBO Max θα επαναφέρει τη σειρά ως And Just Like That… όπου θα δούμε την επιστροφή των βασικών χαρακτήρων που υποδύονται οι Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon και Kristin Davis με τη σημαντική απουσία όμως της Kim Cattrall.

Το Deadpool 3 θα φέρει τον αγαπημένο αντι-ήρωα στο MCU

Έπειτα από την απόκτηση της 20th Century Fox από την Disney υπήρχαν κάποια ερωτηματικά για τη μοίρα του Deadpool, ιδίως γιατί το R-rated (κατάλληλο μόνο για ενηλίκους) υλικό του, το οποίο δεν θα λέγαμε ότι συμβαδίζει με το γενικότερο ύφος της Disney. Τελικά, δια στόματος του Kevin Feige, προέδρου των Marvel Studios, έγινε γνωστό πως το Deadpool 3 θα διατηρήσει την R-rated βαθμολόγηση ενώ επίσης θα αποτελεί πλέον κομμάτι του MCU.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς ο συγκεκριμένος αντι-ήρωας μπορεί να συμβαδίσει με τους πιο “φυσιολογικούς” (για τα δεδομένα του είδους) χαρακτήρες του MCU. Ίσως αλλοιωθεί ως ύφος προκειμένου να επιτευχθεί το πάντρεμα ή ίσως έχει κάποιας μορφής spin-off φιλοσοφία.

Ο Ethan Hawke θα υποδυθεί τον villain στο Moon Knight

Όπως είχε γίνει γνωστό, η σειρά Moon Knight, που θα είναι βασισμένη στο κόμικ της Marvel, βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη για την διαδικτυακή υπηρεσία του Disney+, έχοντας ήδη προσλάβει το μεγάλο όνομα του Oscar Isaac για τον φερώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Πλέον έγινε γνωστό πως άλλο ένα ηχηρό όνομα προστέθηκε στην παραγωγή, αυτό του Ethan Hawke, ο οποίος θα υποδυθεί τον βασικό villain της σειράς.

Στα πρώτα βήματα ανάπτυξης σειρά βασισμένη στο σύμπαν του Dungeon & Dragons

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η eOne (εταιρία παραγωγής ψυχαγωγικού που ανήκει στη Hasbro) έχει αναλάβει την παραγωγή μίας τηλεοπτικής live-action σειράς βασισμένης στο διάσημο σύμπαν του Dungeons & Dragons.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ο Derek Kolstad έχει επιληφθεί της ανάπτυξης της σειράς, γνωστός από τη δουλειά του ως σεναριογράφος στις ταινίες John Wick. Αν μη τι άλλο οι φαν του fantasy δεν θα πρέπει να είναι παραπονεμένοι, έχοντας να περιμένουν το Dungeons & Dragons παράλληλα με το μεγαλεπήβολο Lord of the Rings του Amazon.

Δωρεάν επτά κλασικές monster horror ταινίες για μερικές μέρες

Μέσα από το Fear: The Home of Horror, επίσημο YouTube κανάλι της Universal, θα μπορείτε να δείτε έως τις 24 Ιανουαρίου επτά κλασικές monster horror ταινίες, οι περισσότερες εκ των οποίων έθεσαν γερές βάσεις για το είδος του horror γενικότερα. Οι διαθέσιμες ταινίες είναι οι εξής: Dracula (1931), Frankenstein (1931), The Mummy (1932), The Invisible Man (1933), The Wolf Man (1941), Bride of Frankenstein (1935) και Abbot and Costello Meet Frankenstein (1948).

Αν και ορισμένες από αυτές σαφέστατα δείχνουν τα χρόνια τους, όπως η περίπτωση του Dracula, ιδίως στο δεύτερο μισό της ταινίας, από την άλλη τα Frankenstein (εξαιρετικός Boris Karloff) και Invisible Man (εξαιρετικός Claude Rains) δείχνουν μία περισσότερο διαχρονική αξία και προτείνονται ανεπιφύλακτα.

Αν μη τι άλλο, όμως, και οι επτά ταινίες αποτελούν ιδανικές περιπτώσεις για μία προβολή από τους λάτρεις του παλιού, ασπρόμαυρου σινεμά.

The post Cine-TV #180 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, lord of the rings, sarah jessica parker, nicolas cage, owen wilson, salma hayek, top 10, ιθύνων νους, mel gibson, slumdog millionaire, punk rock, cynthia nixon, νέα, σημαίνει, cage, wonderland, apple, holland, τραπεζες, avengers, infinity, mike, cahill, owen, wilson, amazon, matrix, edge, hbo, lockdown, εμφάνιση, cult, dog, wire, netflix, top, real, cobra, kai, franchise, ιθύνων, νους, dexter, iron, detroit, gibson, net, studios, hobbit, punk, rock, max, cynthia, nixon, kim, fox, disney, marvel, moon, knight, oscar, hollywood, reporter, hasbro, dragons, john, monster, fear, home, youtube, βασεις, dracula, wolf, gameover, κινηση στους δρομους, oscar 2011, oscar 2011 live, www.youtube.com, αξια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, Μις φαν ντερ ρόε, live, avengers, βγαινουν, hbo, βιντεο, γυναικα, δουλεια, εικονες, ζωα, καριερα, κινητα, ληθη, ντοκιμαντερ, πιεση, σινεμα, ταινιες, τυχη, χημεια, amazon, cult, gibson, net, oscar, owen wilson, owen, real, youtube, απλα, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δευτερο, δειτε, δειχνει, εγινε, εμφάνιση, εξι, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχονται, ζημια, ζωη, ιδεα, ειδος, υπηρεσια, υπηρχαν, ηρωες, υφος, ιθύνων νους, ιθύνων, κωμοπολη, λαθος, ληστειες, μοιρα, μινι, μπορειτε, μηνυση, νεες ταινιες, ντετεκτιβ, ονομα, ουσιες, οφελος, παιδια, πεδιο, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, σειρα, σημαδια, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, συχνοτητα, ταυτοτητα, φυσικα, φορα, φορτηγα, ανηκει, βηματα, cage, cahill, cobra, cynthia nixon, cynthia, detroit, dexter, disney, dracula, dragons, ευθεια, fear, fox, franchise, gameover, john, hobbit, holland, hollywood, home, ηρωας, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερα, iron, kai, knight, kim, κλωστη, κομματι, lord of the rings, marvel, matrix, max, mel gibson, monster, moon, μπροστα, dog, netflix, infinity, nicolas cage, nixon, νους, mike, πενα, ποδια, punk, punk rock, rock, reporter, movie, salma hayek, sarah jessica parker, studios, σημαίνει, slumdog millionaire, top 10, top, υλικο, wilson, wire, wonderland, wolf
Τυχαία Θέματα