Cine-TV #165

The Old Guard, Fallout, Willow και άλλα.

Μία το Lord of the Rings, την άλλη το Fallout, τα Amazon Studios δείχνουν να εισέρχονται δυναμικά στον χώρο των επικών τηλεοπτικών σειρών. Βέβαια, για το Lord of the Rings

γνωρίζουμε ήδη ότι θα αποτελεί μία από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές (και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς βέβαια) αλλά ακόμα περιμένουμε πληροφορίες σχετικά με τις βλέψεις που έχουν για το Fallout. Ελπίζουμε ότι θα δούμε κάτι που θα προσεγγίζει την προ Fallout 4 εποχή και ότι θα αποφύγουν οποιαδήποτε απεικόνιση που να δείχνει ότι προσεγγίζει το “καρναβαλίστικο” ύφος του Rage 2 (θεωρούμε ότι η Bethesda σταθερά προς τα εκεί πάει το franchise). Αν μη τι άλλο, πάντως, υπάρχουν προοπτικές να αποδοθεί ένας ελκυστικός post-apocalyptic κόσμος στην τηλεόραση.

Στα υπόλοιπα, ανακούφιση προκαλεί η είδηση για κλείσιμο του Ozark στην 4η σεζόν, κυρίως γιατί το τελείωμα της 3ης σεζόν έδειχνε τους Byrde σε ένα κομβικό σημείο και μια κορύφωση ταυτόχρονα, που δεν θα θέλαμε να δούμε να ξεχειλώνεται σε πολλαπλές σεζόν.

Trailers

The Tax Collector
Σκηνοθέτης: David Ayer (Bright)
Πρωταγωνιστούν: Bobby Soto, Cinthya Carmora, Shia LeBeouf
Πρεμιέρα: 7 Αυγούστου (Αμερική)

Ο Shia LeBeouf, το πάλαι ποτέ ανερχόμενο αστέρι του Hollywood, πρωταγωνιστεί ως ένας εκ των δύο tax collectors, άτομα δηλαδή που εργάζονται για την ηγετική μορφή του υποκόσμου και έχουν την ευθύνη της είσπραξης του μεριδίου των κερδών από τις παράνομες δραστηριότητες των τοπικών συμμοριών. Όταν μία αντίπαλη συμμορία θέσει υπό απειλή τη βιωσιμότητα της επιχείρησης του βαρόνου της παρανομίας, οι δύο tax collectors θα χρειαστεί να ανακαλύψουν πόσο πιστοί είναι στον εργοδότη τους. Δεδομένου ότι ο David Ayer ήταν ο σεναριογράφος του εξαιρετικού Training Day (2001), μας κάνει να πιστεύουμε ότι ίσως παρακολουθήσουμε μία παρόμοιου ύφους προσγειωμένη ταινία. Βέβαια, είμαστε λίγο επιφυλακτικοί για το εάν θα είναι και παρόμοιου επιπέδου ταινία, καθώς ο Ayer δεν τα έχει πάει εξίσου καλά στη σκηνοθετική καρέκλα (Suicide Squad, Fury).

Made in Italy
Σκηνοθέτης: James D’Arcy (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Valeria Bilello, Micheal Richardson
Πρεμιέρα: 7 Αυγούστου (διαδικτυακή διανομή)

Επιστροφή του Liam Neeson σε δραματικό ρόλο κοινωνικής ταινίας, ενσαρκώνοντας εδώ έναν καλλιτέχνη που, μαζί με τον γιο του, με τον οποίο δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις (υποδυόμενος από τον πραγματικό γιο του, Micheal Richardson), θα ταξιδέψουν στην Τοσκάνη με σκοπό να πουλήσουν το σπίτι που κληρονόμησε από τη αποθανούσα γυναίκα του. Η κατάσταση θα περιπλακεί όταν φτάσουν εκεί και αντιληφθούν ότι πρέπει να γίνουν ποικίλες επισκευές στη βίλα πριν πωληθεί.

The Old Guard
Σκηνοθέτης: Gina Prince-Bythewood (Beyond the Lights)
Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Kiki Layne
Πρεμιέρα: 10 Ιουλίου (Netflix)

Βασισμένο στο ομώνυμο comic της Image Comics, το Old Guard ακολουθεί μία ομάδα μισθοφόρων που δρα στις σκιές και απαρτίζεται από αθάνατους με αιώνες ζωής πίσω τους. Όταν εντοπίσουν έναν νέο αθάνατο, ο οποίος μόλις έχει ανακαλύψει την ιδιαίτερη δύναμή του, θα αντιληφθούν παράλληλα ότι η μυστική τους ταυτότητα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί από τον villain της υπόθεσης, ωθώντας τους στην αναγκαία σύγκρουση για την προστασία του μυστικού τους.

Κατά τη γνώμη μας, η Charlize Theron είναι το μόνο στοιχείο του trailer ικανό να τραβήξει τα βλέμματα, καθώς το υλικό που βλέπουμε δύσκολα καταφέρνει να δημιουργήσει την εντύπωση για κάτι περισσότερο από ακόμα μία ταινία δράσης της σειράς (και του Netflix…). Ας ελπίσουμε ότι η Theron ίσως να είδε κάτι παραπάνω στα του σεναρίου ή στις σκηνές δράσης πριν δεχθεί το ρόλο.

Amulet
Σκηνοθέτης: Romola Garai (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Alec Secareanu, Imelda Staunton, Carla Juri, Αγγελική Παπούλια
Πρεμιέρα: 24 Ιουλίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένας πρώην στρατιωτικός, που ζει ως άστεγος στο Λονδίνο, θα βρει κατάλυμα σε ένα ημικατεστραμμένο σπίτι όπου ζουν η μοναχική Magda μαζί με την ετοιμοθάνατη μητέρα της. Σταδιακά θα αρχίσουν να έρχονται στο προσκήνιο περίεργα φαινόμενα, ιδίως όσον αφορά στη συμπεριφορά της γηραιάς γυναίκας.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται η μεταφορά του Fallout στη μικρή οθόνη
Σύμφωνα με το Deadline τα Amazon Studios θα αναπτύξουν -σε συνεργασία με τη Bethesda- την παραγωγή μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο post-apocalyptic σύμπαν των Fallout. Την επιμέλεια της σειράς αναμένεται να αναλάβουν οι Jonathan Nolan και Lisa Joy, δουλειά των οποίων είδαμε στο Westworld. Αν και το franchise έχει πάρει την κατιούσα με τα Fallout 4 και –κυρίως- με το Fallout 76, το σύμπαν παραμένει αναμφίβολα ιδιαίτερα ελκυστικό. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, η τηλεοπτική μεταφορά ενδέχεται να αντλήσει έμπνευση για τις ιστορίες της πρωτίστως από τα βαθύτερα σενάρια των προηγουμένων κεφαλαίων και όχι από τα πιο επιφανειακά των τελευταίων, που είναι επικεντρωμένα σε action μονοπάτια.

Πιθανή η ανάπτυξη σειράς που θα βασίζεται στο Groundhog Day
Σύμφωνα με τον ηθοποιό Stephen Tobolowsky, ένας παραγωγός του ζήτησε να υποδυθεί ξανά τον χαρακτήρα του εκνευριστικού Ned από την ταινία Groundhog Day σε μία πιθανή τηλεοπτική συνέχειά του, που θα λαμβάνει χώρα 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας. Το ιδιαίτερα έξυπνο Groundhog Day (1993), με τον Bill Murray στα καλύτερά του, έχει αντιγραφεί αρκετές φορές αλλά ποτέ με την ίδια επιτυχία. Η χωροχρονική λούπα στην οποία έμπαινε ο κυνικός μετεωρολόγος αποδιδόταν με κοφτερό χιούμορ, συνθέτοντας μία από τις πιο αξιομνημόνευτες κωμωδίες.

Το My Friend Pedro θα έρθει στην τηλεόραση
Το My Friend Pedro, το φρενήρες shooter των DeadToast και Devolver Digital, φαίνεται να κέρδισε το κοινό περισσότερο από όσο νομίζαμε, καθώς έπεισε την Legendary Television να αποκτήσει τα δικαιώματα του IP και να το μεταφέρει σε μία τηλεοπτική σειρά R-rated βαθμολόγησης (κατάλληλη μόνο για ενηλίκους). Το σενάριο έχει αναλάβει ο Derek Kolstad, δουλειά του οποίου είδαμε στα John Wick, ενώ στην παραγωγή θα συμμετέχει και ο David Leitch (Deadpool 2). Στο παιχνίδι αναλαμβάναμε ένα ανώνυμο, μασκοφόρο εκτελεστή, ο οποίος συνεχώς έπαιρνε τις εντολές του από μία αιωρούμενη και ομιλούσα μπανάνα, τον Pedro. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πώς μπορεί να ξεδιπλωθεί σεναριακά αυτή η ιδέα σε μία τηλεοπτική σειρά.

Το Ozark θα επιστρέψει για την 4η και τελευταία σεζόν του
Τελικά το Ozark κατάφερε σταδιακά να κερδίσει τις εντυπώσεις μας και να αποτελεί μία από τις πλέον αναμενόμενες σειρές του Netflix (μεταξύ μας, κάτι σπάνιο για τις παραγωγές της υπηρεσίας). Βλέπουμε θετικά την ολοκλήρωση της σειράς στην 4η σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγουμε κάποιο ζορισμένο ξεχείλωμα. Όπως έγινε γνωστό, θα αποτελείται από τέσσερα επιπλέον επεισόδια από τα συνηθισμένα δέκα των προηγούμενων σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να δούμε -ελπίζουμε- ένα ομαλό κλείσιμο της επιχείρησης των Byrde.

Η συνέχεια του Willow δείχνει αρκετά πιθανή
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ron Howard (σκηνοθέτης των Willow και Solo: A Star Wars Story, μεταξύ πολλών άλλων) δήλωσε πως η ανάπτυξη της τηλεοπτικής σειράς που θα αποτελεί συνέχεια του Willow (1988) προχωράει, παρόλο που δεν έχει πάρει την πλήρη έγκριση από άνωθεν. Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι το σενάριο αναπτύσσεται ενώ επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν πιθανές τοποθεσίες στην Ουαλία για τα γυρίσματα. Επιπλέον, έγινε σαφές πως ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Warwick Davis, θα επιστρέψει στον ρόλο του Willow. Να θυμίσουμε ότι η ταινία είχε γραφτεί από τον George Lucas και διαδραματιζόταν σε ένα fantasy περιβάλλον όπου ο νεαρός αγρότης Willow αναλάμβανε την προστασία ενός αγνώστου ταυτότητας βρέφους από μία μοχθηρή βασίλισσα.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα