Cine-TV #148

Black Widow, Wonder Woman, James Bond και άλλα.

Έντονο άρωμα blockbusters στη “σοδειά” των trailers της περασμένης εβδομάδας. Το Wonder Woman ακολουθεί δυναμικά τη, σχετικά, πρόσφατη μόδα της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής ανοικοδόμησης των 80s, μία μόδα για την οποία δεν λέμε σε καμία περίπτωση όχι. Επιστροφή έχουμε και από τον James Bond,

σε μία νέα περιπέτεια, πέντε χρόνια μετά το Spectre (2015). Παράλληλα, το No Time to Die θα αποτελέσει και την τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig ως 007, ένας ηθοποιός που αρχικά είχε δημιουργήσει αντιδράσεις για την επιλογή του (άλλωστε έδειχνε ως το άκρως αντίθετο με την εικόνα που έβγαζε ο επιτυχημένος Pierce Brosnan).

Θεωρούμε, όμως, πως τελικά έφερε μία διαφορετική, πιο σκληροτράχηλη και ωμή, εκδοχή του δημοφιλέστατου κατασκόπου. Ελπίζουμε σε ένα δυνατό κλείσιμο αυτού του κομματιού της καριέρας του Βρετανού ηθοποιού, με περισσότερη ίντριγκα από το Spectre και μεγαλύτερη συνοχή από το Skyfall (2012).

Trailers

Wonder Woman 1984
Σκηνοθέτης: Patty Jenkins (Wonder Woman)
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright
Πρεμιέρα: 5 Ιουνίου, 2020 (Αμερική)

Η Wonder Woman έρχεται στα 80s (αν δεν το καταλάβατε είτε από τον τίτλο είτε από την 101% ταιριαστή μουσική υπόκρουση του trailer). Το Wonder Woman του 2017 αποτελεί στα μάτια του γράφοντος την καλύτερη στιγμή του DCU αλλά και μία αξιολογότατη υπερηρωική ταινία γενικότερα. Η νέα περιπέτεια της Diana Prince θα την φέρει αντιμέτωπη με τον μεγιστάνα Maxwell Lord (Pedro Pascal) και την Cheetah (Kristen Wiig).

Black Widow
Σκηνοθέτης: Cate Shortland (Berlin Syndrome)
Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, Rachel Weisz
Πρεμιέρα: 1 Μαΐου, 2020 (Αμερική)

Η Scarlet Johansson επιστρέφει για μια ακόμα φορά ως Natasha Romanoff, σε μία σόλο περιπέτεια (φανταζόμαστε ότι θα υπάρξει και καμία cameo εμφάνιση) που θα την τοποθετεί, χρονικά, ανάμεσα από τα γεγονότα των Captain America: Civil War (2016) και Avengers: Infinity War (2018). Ιδιαίτερα ευχάριστη η συμμετοχή του ανερχόμενου ταλέντου της Florence Pugh, την οποία είδαμε πρόσφατα στο εξαιρετικό Midsommar (2019) αλλά και στην πιο ανάλαφρη κωμωδία Fighting with My Family (2019).

No Time to Die
Σκηνοθέτης: Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Rami Malek, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Ana de Armas, Lashana Lynch, Christoph Waltz
Πρεμιέρα: 8 Απριλίου, 2020 (Αμερική)

Η 25η ταινία στο αειθαλές franchise του James Bond θα σημάνει την πέμπτη και τελευταία συμμετοχή του Daniel Craig ως πράκτωρ 007, 14 χρόνια μετά το παρθενικό του ξεκίνημα στο Casino Royale (2006). Το No Time to Die θα τον βρει εκτός ενεργής δράσης, κάτι που φυσικά δεν θα κρατήσει για πολύ όταν ο συνάδελφος, εξ Αμερικής, Felix Leiter (Jeffrey Wright), ζητήσει τη βοήθειά του για την εύρεση ενός εξαφανισμένου επιστήμονα. Η νέα περιπέτεια του Bond θα τον βρει απέναντι από τον villain ονόματι "Safin", υποδυόμενο από τον Rami Malek (Bohemian Rhapsody).

Mulan
Σκηνοθέτης: Niki Caro (The Zookeeper’s Wife)
Πρωταγωνιστούν: Liu Yifei, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Jet Li
Πρεμιέρα: 27 Μαρτίου, 2020 (Αμερική)

Η Disney θα επιστρέψει στην εξιστόρηση των περιπετειών της μυθικής Mulan, η οποία, κατά τον θρύλο, μεταμφιέστηκε ως άντρας και πολέμησε στη θέση του γηραιού πατέρα της με το μέρος του Αυτοκρατορικού Κινέζικου Στρατού. Το 1998 ο αμερικάνικος κολοσσός είχε μεταφέρει με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη την ιστορία της Mulan μέσα από ένα δισδιάστατο animation. Πλέον θα δούμε την περιπέτεια της ηρωίδας σε μία live-action υπερπαραγωγή, με το budget να φημολογείται έντονα πως έφτασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Togo
Σκηνοθέτης: Ericson Core (Point Break)
Πρωταγωνιστούν: Willem Dafoe, Julianne Nicholson
Πρεμιέρα: 13 Δεκεμβρίου (Disney+)

Το Togo θα βασίζεται σε πραγματική ιστορία που έλαβε χώρα το 1925 στην Αλάσκα, κατά την οποία 20 οδηγοί έλκηθρων, συρόμενα από σκύλους (περίπου 150 συνολικά) χρειάστηκε να μεταφέρουν εμβόλια κατά της διφθερίτιδας στην απομακρυσμένη κωμόπολη του Nome, διανύοντας συνολικά παραπάνω από 600 μίλια.

Free Guy
Σκηνοθέτης: Shawn Levy (Night at the Museum)
Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Taika Waititi
Πρεμιέρα: 3 Ιουλίου, 2020 (Αμερική)

Στα λημέρια μας βρίσκεται το σενάριο του Free Guy, τοποθετώντας το σκηνικό του εντός ενός βιντεοπαιχνιδιού, σε έναν κόσμο που είναι το λιγότερο προφανές πως βασίζεται σε τεράστιο βαθμό στο online mode του Grand Theft Auto V. Η υπόθεση θα ακολουθεί τον, απλά ονομασμένο ως, "Guy" (Ryan Reynolds), έναν εργαζόμενο σε μία τράπεζα εντός του παιχνιδιού, ο οποίος θα χρειαστεί να σώσει το παιχνίδι του Free City από την επικείμενη ακύρωσή του που έχουν στο πρόγραμμα οι δημιουργοί.

The Boys, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: Εντός του 2020 (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Η πρώτη σεζόν του The Boys αποδείχθηκε μία ιδιαίτερα καλή περίπτωση καυστικής και σαρκαστικής ματιάς στην καλογυαλισμένη και καλοκάγαθη απεικόνιση των υπερηρώων που έχει παγιώσει το MCU. Η σειρά δεν είχε κανένα θέμα να αποδώσει έντονες, αιματηρές εικόνες όπου χρειαζόταν, και να μεταφέρει με σαρκαστικό (αν και αληθοφανή) τρόπο την αλληλεξάρτηση μεταξύ υπερ-ηρώων, μεγαλοεταιριών και marketing. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι έως το τέλος της πρώτης σεζόν όλοι οι χαρακτήρες είχαν, έστω, μία δόση βάθους στην προσωπικότητά τους.

Cine-TV Νέα

Υπάρχει φως ακόμα στην κινηματογραφική παραγωγή του Metal Gear Solid
Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα για το σήριαλ της μεταφοράς του Metal Gear Solid στη μεγάλη οθόνη (που συναγωνίζεται σε σβήσιμο-ξεκίνημα την περίπτωση του Uncharted). Φαίνεται όμως ότι το εγχείρημα είναι ακόμα ζωντανό, καθώς ο Jordan Vogt-Robert (Kong: Skull Island), ο σκηνοθέτης που έχει άμεση επαφή με την εν λόγω μεταφορά, ανέφερε στο Twitter πως ο ίδιος και η ομάδα του παρέδωσαν ένα νέο προσχέδιο για το σενάριο της ταινίας “γεμάτο με Kojima, ύφους, ιδιορρυθμία [Kojima-quirk] και μιλιταριστικό σουρεαλισμό”.

Συνέχισε, αναφέροντας πως ελπίζει να βρεθεί σύντομα με έναν πολύ συγκεκριμένο ηθοποιό. Στο παρελθόν ο Jordan Vogt-Robert είχε αναφέρει την επιθυμία του να αναλάβει ο Oscar Isaac τον πρωταγωνιστικό ρόλο, γνωστός ιδίως από τον ρόλο του ως Poe Dameron στα Star Wars.

cinetv
Keywords
cine, wonder woman, james bond, pierce brosnan, scarlett johansson, captain america, bohemian rhapsody, ryan reynolds, εν λόγω, black, woman, james, νέα, time, pierce, patty, pedro, ιουνίου, diana, berlin, david, florence, μαΐου, εμφάνιση, civil, avengers, infinity, συμμετοχή, fighting, jeffrey, wright, ana, franchise, felix, bohemian, rhapsody, jason, scott, lee, jet, disney, animation, budget, free, night, ryan, reynolds, guy, online, auto, τραπεζες, city, amazon, φως, gear, uncharted, jordan, skull, island, twitter, kojima, συγκεκριμένο, oscar, poe, star, oscar 2011, oscar 2011 live, Καλή Χρονιά, 25η μαρτιου, oscar 2012, live, 600 δις, τελος του κοσμου, scarlett johansson, avengers, εικονες, ηθοποιος, θεμα, μουσικη, μοδα, προγραμμα, φως, james, oscar, ryan, scott, star, time, αλασκα, απλα, αρωμα, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, εγχειρημα, εμβολια, εν λόγω, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, υποθεση, εικονα, κωμωδια, κωμοπολη, μαΐου, ματια, ξεκινημα, ομαδα, οθονη, πεμπτη, ρολο, σεζον, σεναριο, συγκεκριμένο, συντομα, σηριαλ, σειρα, συμμετοχή, φυσικα, φορα, χρονικα, ana, animation, auto, budget, captain america, city, civil, guy, diana, free, disney, david, felix, fighting, florence, franchise, gear, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, james bond, jason, jeffrey, jet, jordan, kojima, κολοσσος, lee, infinity, οδηγοι, woman, pedro, παιχνιδι, pierce, poe, reynolds, ryan reynolds, σβησιμο, skull, online, τραπεζα, wright, wonder woman
Τυχαία Θέματα