Cine-TV #136

It, The Witcher, το μέλλον του MCU και πολλά άλλα...

Με το Cine News 136 η τηλεοπτική/κινηματογραφική στήλη φτάνει στο καλοκαιρινό της διάλειμμα. Το τελευταίο άρθρο του καλοκαιριού επιφύλασσε έναν καταιγισμό από νέα και trailers χάρη της διεξαγωγής της Comic-Con του San Diego. Λόγω της μεγάλης έκτασης του άρθρου θα αφήσουμε κατά μέρος την

πολυλογία μας ώστε να προχωρήσετε απευθείας στην ανάγνωση της επικαιρότητας και την παρακολούθηση πολλών ενδιαφέροντων trailers.

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Trailers

It: Chapter Two
Σκηνοθέτης: Andy Muschietti (It)
Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, Andy Bean, Bill Skarsgard
Πρεμιέρα: 5 Σεπτεμβρίου

O Andy Muschietti θα πρέπει να υπερηφανεύεται για το It (2017) καθώς κατάφερε να σκηνοθετήσει μία από τις πλέον αξιόλογες μεταφορές μυθιστορήματος του Stephen King και δη horror περιεχομένου. Ως εκ τούτου περιμένουμε με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος, έχοντας την περιέργεια να δούμε την κατάληξη της ιστορίας, δεδομένου ότι το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου σαφέστατα ωχριούσε σε σχέση με την υπόλοιπη, εξαιρετική γραφή του.

The King’s Man
Σκηνοθέτης: Matthew Vaughn (Kingsman)
Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Tom Hollander, Djimon Hounsou, Daniel Bruhl
Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου, 2020 (Αμερική)

Επιστροφή στον κόσμο των Kingsman (βασισμένα στο ομώνυμο κόμικ των Mark Millar και Dave Gibbons) αυτήν τη φορά με ένα prequel που θα επικεντρώνεται στη δημιουργία της μυστικής υπηρεσίας. Ιδιαίτερα ευχάριστη η παραμονή του Matthew Vaughn στα σκηνοθετικά καθήκοντα, καθώς στη σταδιοδρομία του έχει χτίσει το δικό του ιδιαίτερο ύφος στυλιζαρισμένης και εφετζίδικης δράσης. Το βιογραφικό του δεν έχει ούτε μία στραβοτιμονιά, περιέχοντας, μεταξύ άλλων, τα Kick-Ass και X-Men: First Class. To Kingsman: The Golden Circle (2017) η αλήθεια είναι ότι υστερούσε σε σχέση με το Kingsman: The Secret Service (2014), έχοντας μία πιο αδύναμη γραφή, εντούτοις, δεν έπαυε να προσφέρει εντυπωσιακή δράση.

Night Hunter
Σκηνοθέτης: David Raymond
Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Alexandra Daddario, Ben Kingsley, Stanley Tucci, Brendan Fletcher
Πρεμιέρα: 26 Σεπτεμβρίου

Ένας ντετέκτιβ (Henry Cavill) θα συλλάβει έναν κατά συρροή δολοφόνο, θύματα του οποίου είναι γυναίκες. Σύντομα όμως ο ντετέκτιβ θα αντιληφθεί ότι το κυνήγι για τη διάσωση των νέων θυμάτων του μόλις έχει ξεκινήσει. Αστυνομικό θρίλερ με αρκετά συνηθισμένη πλοκή, έχοντας όμως διάφορα ικανά ονόματα για να τραβήξει τα βλέμματα.

Top Gun: Maverick
Σκηνοθέτης: Joseph Kosinski (Oblivion)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Miles Tellers, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Ed Harris
Πρεμιέρα: Ιούνιος, 2020 (Αμερική)

Έχουμε την εντύπωση ότι μάλλον θα ήταν λίγο δύσκολο να βρει κάποιος έναν εν ενεργεία πιλότο υπερηχητικών πολεμικών αεροσκαφών στα 57 του χρόνια, μία ματιά όμως στον Tom Cruise και θα αντιληφθεί ότι η… ασθένεια της αιώνιας νεότητας που φαίνεται να τον έχει προσβάλλει, πείθει για την επιστροφή του στον ρόλο του Maverick. Ιδιαίτερα θετική είναι και η ανάθεση της σκηνοθεσίας στον Joseph Kosinski, ένας αρκετά αδικημένος σκηνοθέτης καθώς το Tron: Legacy (2010) θεωρούμε ότι αδικήθηκε αρκετά από την χλιαρή αποδοχή του κάτι το οποίο συνέβη ξανά με το Oblivion (2013), ένα αξιόλογο και καλογυρισμένο post-apocalyptic sci-fi, που ναι μεν δεν τάραζε τα νερά αλλά σε καμία περίπτωση δεν του άρμοζε η εμπορική αποτυχία (έκτοτε δεν γύρισε κάτι άλλο).

Jay and Silent Bob Reboot
Σκηνοθέτης: Kevin Smith (Clerks)
Πρωταγωνιστούν: Jason Mewes, Shannon Elizabeth, Kevin Smith
Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου (Αμερική)

Υπήρχε μία εποχή που ο Kevin Smith έβγαζε cult ταινίες, με έξυπνα εκκεντρικό χιούμορ, ξεκινώντας με το low-budget Clerks (1994) και συνεχίζοντας με τα Mallrats (1995), Dogma (1999) και Clerks 2 (2006), μεταξύ άλλων. Και μετά μας έφερε τα Cop Out (2010) και Yoga Hosers (2016)… Αναρωτιόμαστε κατά πόσο η επιστροφή της ομάδας σε αυτό το νέο sequel (γεμάτο από cameo εμφανίσεις απ’ ό,τι φαίνεται) θα μπορέσει να επαναφέρει έστω και λίγο από το κέφι και την σπιρτάδα των παλιότερων ταινιών τους.

The Witcher, 1η σαιζόν
Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Jodhi May
Πρεμιέρα: 2020 (Netflix), 8 επεισόδια

Μία πρώτη εικόνα από το τηλεοπτικό Witcher, τη μεγαλεπήβολη προσπάθεια του Netflix για το δικό Game of Thrones. Έχει τονιστεί αρκετές φορές ότι η νέα σειρά θα είναι βασισμένη στα βιβλία του Andrzej Sapkowski και όχι στα παιχνίδια της CD Projekt, κάτι που φαίνεται και από στιγμές του trailer (όσο μπορεί κάποιος να βγάλει τέτοιο συμπέρασμα από δύο λεπτά υλικού). Κρίνοντας από τις σκηνές του trailer, δείχνει να περιέχει ιστορίες από την ανθολογία περιπετειών του Geralt, με το όνομα Last Wish, το πρώτο βιβλίο, αν και η ύπαρξη της Ciri μαρτυρά ότι η σειρά θα μπει και στην μετέπειτα πενταλογία βιβλίων που αποτέλεσαν και τον καμβά του Witcher 3. Συγκρατημένες ελπίδες για μία πραγματικά αξιόλογη μεταφορά του αγαπημένου Witcher στη μικρή οθόνη.

Star Trek: Picard, 1η σαιζόν
Πρωταγωνιστούν: Patrick Stewart, Santiago Cabrera, Michelle Hurd
Πρεμιέρα: Αρχές 2020 (Amazon Prime), 10 επεισόδια

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του σύμπαντος Star Trek επιστρέφει. Η νέα σειρά θα βασίζεται εμφανέστατα στον χαρακτήρα του Jean-Luc Picard, τον οποίο είχαμε δει τελευταία φορά στο Star Trek: Nemesis (2002). Είμαστε σίγουροι ότι οι φαν του σύμπαντος περιμένουν τη σειρά με ανυπομονησία, ελπίζοντας σε μία αναζωογόνηση του franchise έπειτα από τη χλιαρή αποδοχή του Star Trek: Discovery (το οποίο αναμένεται να επανέλθει με την τρίτη σαιζόν του).

Snowpiercer, 1η σαιζόν
Πρωταγωνιστούν: Daveed Diggs, Jennifer Connelly, Mickey Sumner
Πρεμιέρα: Άνοιξη 2020 (TBS), 10 επεισόδια

Βασισμένο στο γαλλικό κόμικ Le Transperceneige του 1982, το Snowpiercer μάς μεταφέρει σε έναν παγωμένο post-apocalyptic κόσμο, όπου οι τελευταίοι επιζώντες επιβιώνουν εντός ενός αεικίνητου τραίνου. Η ιστορία καταπιάνεται ξεκάθαρα με τις ταξικές ανισότητες, με τα βαγόνια που βρίσκονται πιο κοντά στην ατμομηχανή να αποτελούν το σπίτι των προυχόντων ενώ στα υπόλοιπα κατοικεί στοιβαγμένη -ουσιαστικά- η εργατική τάξη. Να θυμίσουμε ότι το 2013 είχαμε δει την κινηματογραφική μεταφορά από τον Bong Joon-ho (The Host), σε μία ιδιαίτερα αξιόλογη ταινία, αν και κάπου… εκτροχιαζόταν προς το φινάλε.

His Dark Materials, 1η σαιζόν
Πρωταγωνιστούν: Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο (HBO), 8 επεισόδια

Το Game of Thrones, η μεγάλη fantasy σειρά-“κράχτης” του HBO, έφτασε στο τέλος της και ευελπιστούμε το His Dark Materials να καταφέρει να καλύψει επάξια το κενό. Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη τριλογία βιβλίων του Philip Pullman, που μας μετέφερε σε έναν φανταστικό κόσμο όπου κάθε άνθρωπος έχει στο πλάι του ένα ζώο με το οποίο συνδέεται πνευματικά. Η περιπέτεια ακολουθεί την νεαρή Lyra Belacqua (η Dafne Keen του Logan), η οποία θα βρεθεί, κατά λάθος, μπροστά από ένα δίκτυο απαγωγών με μυστήριους απώτερους σκοπούς.

Creepshow, 1η σαιζόν
Πρωταγωνιστούν: David Arquette, Adrienne Barbeau, Tobin Bell
Πρεμιέρα: 26 Σεπτεμβρίου (Shudder), 6 επεισόδια

Ανθολογία 12 ιστοριών τρόμου (δύο ανά επεισόδιο) βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 1982, σκηνοθετημένη από τον George A. Romero, με σενάριο από τον Stephen King. Η ιδέα θυμίζει αρκετά το Tales from the Crypt, σειρά κόμικ που είχε μεταφερθεί και ως τηλεοπτική σειρά από το HBO με αρκετή επιτυχία (λαμβάνοντας υπόψη ότι διήρκησε για επτά σαιζόν).

Watchmen, 1η σαιζόν
Πρωταγωνιστούν: Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Jeremy Irons
Πρεμιέρα: Οκτώβριος (HBO), 10 επεισόδια

Το τηλεοπτικό Watchmen έχει την επίφοβη φιλοδοξία να συνεχίσει την ιστορία του εξαιρετικού κόμικ από τους Alan Moore και Dave Gibbons. Στο κόμικ η ιστορία μάς έβρισκε στα 80s, με δεκάδες αναφορές σε πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις της εποχής, έχοντας ως βασικά στοιχεία τη νίκη των Αμερικανών στον πόλεμο του Βιετνάμ και την ύπαρξη υπερηρώων, σε μία αποτύπωση όμως που απέφευγε οποιαδήποτε ωραιοποίηση (σημειωτέον ότι οι υπερήρωες ήταν της σχολής του Batman, δηλαδή χωρίς υπερδυνάμεις και μόνο με gadget ως βοηθήματα, με την εξαίρεση του dr. Manhattan).

Η σειρά αναμένεται να μεταφέρει την ιστορία στο σήμερα, ώστε όποια κοινωνικοπολιτικά σχόλια να είναι επίκαιρα. Το κόμικ είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 2009 από τον Zack Snyder, σε μία ιδιαίτερα πιστή και αξιόλογη ταινία, που δυστυχώς δεν βρήκε την ανταπόκριση του κοινού στα ταμεία (ήταν ολίγον τι πιο βαρύ και αργόσυρτο το περιεχόμενο από τις συνηθισμένες υπερηρωικές ταινίες).

Cine-TV Νέα

Νέες πληροφορίες για το Terminator: Dark Fate
Ως γνωστόν το νέο Terminator θα ακολουθήσει την πορεία του περσινού Halloween, διαγράφοντας δηλαδή όποια εξέλιξη είδαμε από το Terminator 3: Rise of the Machines (2003) και έπειτα. Έως τώρα ξέραμε για την επιστροφή της Linda Hamilton στον ρόλο της Sarah Connor και πλέον, μέσω δηλώσεων του James Cameron, γνωρίζουμε ότι και ο Edward Furlong θα επιστρέψει ώστε να υποδυθεί τον, ενήλικα πλέον, John Connor. Ο Furlong αποτελούσε ένα δυνατό όνομα στο Hollywood, έπειτα από το παρθενικό του ξεκίνημα στο Terminator 2 (1991) και αργότερα με τον ρόλο του στο American History X (1998), μεταξύ άλλων, όμως προβλήματα με εθιστικές ουσίες και συνεχείς δικαστικές υποθέσεις σχετικά με βίαιη συμπεριφορά, ουσιαστικά κατέστρεψαν την καριέρα του. Ευελπιστούμε σε μία επιστροφή με αξιώσεις στη μεγάλη οθόνη.

Στα υπόλοιπα νέα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Tim Miller, δήλωσε πως το καινούριο Terminator θα έχει βαθμολόγηση R-Rated (κατάλληλο μόνο για ενηλίκους) καθώς, όπως τόνισε, “είναι στο DNA του Terminator να είναι R-Rated. Φαίνεται ανειλικρινές στο πρωτογενές υλικό να μην είναι R-Rated”. Η πρεμιέρα του Terminator: Dark Fate έχει οριστεί για την 1 Νοεμβρίου.

Το Warhammer 40.000 θα έρθει στην τηλεόραση
Το σύμπαν του Warhammer 40.000 μπορεί να έχει πλημμυρήσει τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, όμως απουσιάζει "εγκληματικά" από τον χώρο των ταινιών και σειρών. Αυτήν την κατάσταση έρχεται να αλλάξει η Big Light Production, μία εταιρία παραγωγής που έχει φέρει τα Man in the High Castle, Medici και Ransom μεταξύ άλλων. Showrunner της νέας σειράς θα αναλάβει ο Frank Spotnitz υπεύθυνος για το Man in the High Castle και ένας από τους σεναριογράφους των X-Files. Η σειρά ακόμα βρίσκεται σε αναζήτηση τηλεοπτικού δικτύου για τη διάθεσή της.

Ετοιμάζονται δύο sequels για το Halloween
Το περσινό Halloween του David Gordon Green αποτέλεσε ένα αρκετά αξιόλογο sequel του καινοτόμου Halloween (1978) από τον John Carpenter, αναιρώντας οποιαδήποτε εξέλιξη υπήρξε στα επόμενα sequels. Η επιτυχία του ήταν μεγάλη (απέφερε 255 εκατομμύρια δολάρια στο box office με 10 εκατομμύρια budget), δίνοντας έτσι το πράσινο φως στην ομάδα παραγωγής για δύο sequel. Το Halloween Kills αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του ερχόμενου έτους και το Halloween Ends τον Οκτώβριο του 2021.

Πλήθος ανακοινώσεων για το μέλλον του MCU
Στα πλαίσια της Comic-Con του San Diego η Marvel Studios αποκάλυψε δεκάδες πληροφορίες για την τέταρτη φάση του MCU. Οι πληροφορίες που αναγράφονται εδώ έρχονται πρωτίστως από τις ιστοσελίδες ComingSoon και Screen Rant.

Κατά χρονολογική σειρά θα δούμε την πρώτη σόλο ταινία της Black Widow τον Μάιο του ερχόμενου έτους. Φυσικά θα πρωταγωνιστεί η Scarlett Johansson και θα αποτελεί prequel, δίνοντας φως στο παρελθόν του χαρακτήρα. Στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους David Harbour, Florence Pugh, Ray Winstone και Rachel Weisz. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Cate Shortland (Lore).

Τον Νοέμβριο του 2020 θα προβληθεί το Eternals, με πρώτο και καλύτερο όνομα την Angelina Jolie στον ρόλο της Sersi, που θα πλαισιώνεται από τους Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek και Bryan Tyree Henry. Η ταινία θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ και υποθέτουμε ότι θα έχει έντονο το sci-fi χαρακτηριστικό καθώς οι Eternals κατοικούν στον πλανήτη Titan, που αποτελεί τη γενέτειρα του Thanos.

Τον Φεβρουάριο του 2021 θα δούμε το Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings, με πρωταγωνιστή τον Simu Liu και τον Tony Leung στον ρόλο του Mandarin (τον πραγματικό αυτήν τη φορά). Ο Destin Daniel Cretton (Short Term 12) έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία σε μία ταινία που θα έχει μάλλον έντονο το στοιχείο των πολεμικών τεχνών, εισάγοντας επίσης τον πρώτο υπερήρωα ασιατικής καταγωγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον Μάιο του 2021 θα επιστρέψει ο Benedict Cumberbatch στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Μαζί του θα δούμε την Elizabeth Olsen ως Scarlet Witch ενώ ο Scott Derrickson θα επιστρέψει στα σκηνοθετικά καθήκοντα έπειτα από το Doctor Strange του 2016 (πότε πέρασαν τα χρόνια…).

Τέλος, όσο αφορά τις ταινίες, τον Νοέμβριο του 2021 θα προβληθεί το Thor: Love and Thunder, σκηνοθετημένο από τον Taika Waititi, όπως και το Thor: Ragnarok (2017). Η Natalie Portman θα επιστρέψει και μάλιστα θα πάρει τα ηνία του Thor, αν και δεν γνωρίζουμε σε τι έκταση καθώς φυσικά ο Chris Hemsworth θα επιστρέψει στον επώνυμο ρόλο.

Με πολύ λιγότερες πληροφορίες έγινε γνωστό πως η Marvel Studios αναπτύσσει μία νέα ταινία Fantastic Four καθώς και ένα νέο Blade με τον Mahershala Ali στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιπλέον υπάρχει στα σχέδια να ενσωματωθούν και οι X-Men στο MCU. Σε πιο γνωστά sequels, αλλά χωρίς ημερομηνία προβολής, έγινε αναφορά στα Captain Marvel 2, Black Panther 2 και Guardians of the Galaxy 3.

Το MCU διογκώνεται, το Star Wars Universe επίσης και οι μεταφορές από κλασικά animations της Disney σε live-action ή CGI ταινίες καλά κρατούν. Ο αμερικάνικος κολοσσός αναμφίβολα έχει βρει και μαζέψει πολλές κότες με χρυσά αυγά για την επόμενη δεκαετία. Όσο κι αν διάφορες από τις ταινίες προσφέρουν πλούσιο και φαντασμαγορικό θέαμα, ηχηρά ονόματα και σύνολο παραγωγής υψηλών προδιαγραφών, την ίδια στιγμή είναι αρκετά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς από το μεγαλύτερο στούντιο κινηματογραφικών blockbusters να πατάει, ήδη από το Iron Man του 2008, στην ίδια μανιέρα και να υπόσχεται ουσιαστικά ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε καμία ιδιαίτερη έκπληξη σε αυτήν τη συνταγή για την επόμενη δεκαετία.

cinetv
Keywords
cine, game of thrones, the witcher, gemma arterton, henry cavill, tom cruise, jennifer connelly, jon hamm, cop out, star trek, zack snyder, box office, scarlett johansson, rachel weisz, angelina jolie, salma hayek, natalie portman, chris hemsworth, iron man, witcher, cine, news, νέα, καλοκαιρι, james, mcavoy, bill, ryan, king, rhys, class, golden, circle, secret, δραση, night, david, henry, top, gun, jennifer, tron, oblivion, bob, smith, jason, cult, yoga, sequel, netflix, game, star, trek, stewart, amazon, nemesis, franchise, host, wilson, hbo, arquette, watchmen, regina, don, Johnson, tim, batman, gadget, snyder, terminator, halloween, hamilton, edward, john, hollywood, history, dna, big, light, castle, sequels, green, box, office, budget, φως, marvel, studios, screen, black, florence, ray, bryan, titan, legend, olsen, witch, scott, thor, love, ηνία, blade, galaxy, universe, disney, cgi, iron, κινηση στους δρομους, βιβλια, βιογραφικο, gary moore, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, live, Star Trek Η σειρά, τελος του κοσμου, ξανα, natalie portman, scarlett johansson, ημερομήνια, watchmen, hbo, ηνία, εμπορικη, επικαιρα, θριλερ, καριερα, ονοματα, παιχνιδια, ταινιες, φως, cgi, cult, dna, game, game of thrones, iron man, james, news, oblivion, office, ryan, scott, star, thor, αυγα, αρθρο, ανοιξη, ανθρωπος, ατμομηχανη, βιβλιο, βιετναμ, βοηθηματα, βρισκεται, δευτερο, δυστυχως, δειχνει, δικτυο, εγινε, υπαρχει, ενεργεια, εξελιξη, εποχη, επτα, επιτυχια, επωνυμο, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ζωο, ιδεα, ιδια, υφος, θυμιζει, εικονα, κυνηγι, λαθος, ματια, νικη, ντετεκτιβ, ξεκινημα, ομαδα, οθονη, οκτωβριος, ονομα, ουσιαστικα, ουσιες, πιστη, προβληματα, ραντεβου, ρολο, σαιζον, σεναριο, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, συνταγη, σπιτι, συμπαν, σχεδια, σχολια, τριτη, φυσικα, φτανει, φθινοπωρο, φορα, χιουμορ, green, arquette, budget, batman, bill, black, blade, bob, box office, box, bryan, big, castle, chris hemsworth, sequel, circle, class, cop out, disney, don, david, edward, εξυπνα, εμφανισεις, love, florence, franchise, gadget, galaxy, gemma arterton, john, golden, gun, halloween, hamilton, henry, henry cavill, history, hollywood, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, iron, yoga, ιουνιος, jason, jennifer connelly, jon hamm, jennifer, kick, king, κολοσσος, κομματι, κοτες, legend, light, low, marvel, mcavoy, men, μια ματια, μπροστα, nemesis, netflix, olsen, πληροφοριες, rachel weisz, regina, ray, rhys, salma hayek, studios, secret, sequels, smith, snyder, screen, stewart, star trek, terminator, the witcher, tim, titan, tom cruise, trek, tron, υλικο, universe, wilson, witcher, witch, zack snyder
Τυχαία Θέματα