Cine-TV #120

Oscars και άλλα νέα…

Βραδιά όσκαρ ήταν αυτή της 24ης Φεβρουαρίου, όπου, παρά τα προγνωστικά, το αγαλματίδιο καλύτερης ταινίας κέρδισε το Green Book, εκτοπίζοντας το φαβορί της βραδιάς, το Roma. Το τελευταίο, βέβαια, δεν έμεινε δίχως διακρίσεις, καθώς ο Alfonso Cuaron κέρδισε

το όσκαρ σκηνοθεσίας, ενώ επίσης απέσπασε τα όσκαρ φωτογραφίας (η πλέον απόλυτα δεδομένη και δίκαιη βράβευση) καθώς και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Rami Malek για το Bohemian Rhapsody και A’ Γυναικείου ρόλου η Olivia Colman για τον ρόλο της στο The Favourite, δύο μάλλον αναπάντεχες νίκες για τους ηθοποιούς, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος τους πρωταγωνιστικός τους ρόλος σε μεγάλη και ευρέως προβεβλημένη κινηματογραφική παραγωγή.

Το βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου κέρδισε η Regina King για το If Beale Street Could Talk και το αντίστοιχο αντρικού ρόλου ο Mahershala Ali για το Green Book, σε μία μάλλον σίγουρη νίκη. Το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου πήρε το Green Book, δικαίως κατά τη γνώμη μας, χάρη σε μία ανάλαφρου ύφους αντιρατσιστική ταινία, που όμως περνούσε απόλυτα εύστοχα τα μηνύματά της. Το BlackKkKlansman κέρδισε το όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, σε μία –και πάλι- πολύ καλή αντιρατσιστική ταινία του Spike Lee, βασισμένη στην πραγματική ιστορία της παρείσφρησης ενός αφροαμερικανού αστυνομικού στην ΚΚΚ. Το βραβείο animation το απέσπασε (δικαίως, κρίνοντας από τις ενθουσιώσεις αναφορές του Γιώργου Καλλίφα) το Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Το Free Solo διακρίθηκε ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ, επικεντρωμένο στην προσπάθεια του Alex Honnold να είναι ο πρώτος που θα αναρριχηθεί το όρος El Capitan της περιοχής του Yosemite, δίχως οποιονδήποτε εξοπλισμό αναρρίχησης.

Στα υπόλοιπα βραβεία για το πρωτότυπο τραγούδι κέρδισε το αγαλματίδιο το A Star is Born με το τραβούδι Shallow. Τρία όσκαρ απέσπασε και το Black Panther, για τη μουσική επένδυση, την καλλιτεχνική διεύθυνση (αφαιρώντας το από τα Favourite και First Man) καθώς και κοστουμιών (εδώ ίσως να το άξιζε λίγο περισσότερο αν και θεωρούσαμε το The Favourite... φαβορί). Τέλος, το όσκαρ οπτικών εφέ κέρδισε το First Man, για το μακιγιάζ το Vice, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το Skin, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους το Period. End of Sentence, και animation μικρού μήκους το Bao.

Trailers

The Highwaymen
Σκηνοθέτης: John Lee Hancock (The Blind Side)
Πρωταγωνιστούν: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates
Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου (Netflix)

Το Highwaymen θα ακολουθεί το μεγάλο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του διαβόητου ζευγαριού των Bonny και Clyde, οι οποίοι μεταξύ 1931 και 1936 λήστεψαν πάνω από δέκα τράπεζες, αφήνοντας 13 θύματα στο πέρασμά τους. Η ταινία θα επικεντρώνεται στην προσπάθεια των Texas Rangers, Frank Hamer (Kevin Costner) και Maney Gault (Woody Harrelson) να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο ληστές και τη συμμορία τους. Να θυμίσουμε το Bonnie and Clyde (1967) του Arthur Penn, που επικεντρωνόταν στη σχέση των δύο ληστών και την εγκληματική τους πορεία, υποδυόμενοι από τους Warren Beatty και Faye Dunaway. Μία εξαιρετική ταινία, με πολύ καλές ερμηνείες, που αποδίδει προσγειωμένα τη δράση τους δίχως την παραμικρή ρομαντικοποίηση ή υπερδραματοποίηση.

Dragged Across Concrete
Σκηνοθέτης: S. Craig Zahler (Bone Tomahawk)
Πρωταγωνιστούν: Mel Gibson, Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Michael Jai White
Πρεμιέρα: 21 Μαρτίου

Δύο αστυνομικοί, ο παλιός (Mel Gibson) και ο νεότερος συνάδελφός του (Vince Vaughn) θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα λόγω της βίαιης συμπεριφοράς τους. Με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία υπό κατάρρευση θα μπλέξουν σύντομα με τον υπόκοσμο προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην. Αν και δεν έχει στο πλάι του έναν Danny Glover ελπίζουμε ο Mel Gibson να συνεχίζει να είναι σε φόρμα για τον ρόλο.

The Kid
Σκηνοθέτης: Vincent D’Onofrio (Don’t Go in the Woods)
Πρωταγωνιστούν: Dane DeHaan, Ethan Hawke, Chris Pratt, Jake Schur
Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου (Αμερική)

Η ιστορία θα ακολουθεί το νεαρό Rio (Jake Schur) στο ταξίδι του προς τις νότιες πολιτείες της Αμερικής, ούτως ώστε να εντοπίσει την αδελφή του και να τη σώσει από το βίαιο θείο του (ο Chris Pratt σε ένα ρόλο εκτός των συνηθισμένων του). Στην πορεία του θα βρεθεί με τον σερίφη Pat Garrett (Ethan Hawk), ο οποίος βρίσκεται στο κατόπι του διαβόητου Billy the Kid (Dane DeHaan). Η υπερβολικά μοντέρνα μουσική υπόκρουση του trailer λειτουργεί λίγο ως ανασταλτικός παράγοντας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά αποτελεί κακή επιλογή του marketing τμήματος.

Veep, 7η σαιζόν
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου (HBO), 7 επεισόδια

Η εξαιρετική και έντονα καυστική παρωδία της πολιτικής σκηνής της Αμερικής επιστρέφει για την τελευταία σαιζόν της (μειωμένη κατά τρία επεισόδια από τις υπόλοιπες, δυστυχώς), όπου θα δούμε την Selina Meyer απέναντι από τον Jonah Ryan στον αγώνα για τη θέση του προέδρου της Αμερικής. Όταν οι σειρές αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα;

Cine-TV Νέα

Τέλος και για τους τελευταίους Marvel ήρωες του Netflix.
Τελικά ούτε οι Punisher και Jessica Jones ξέφυγαν από την "αγχόνη" του Netflix, ακολουθώντας έτσι τη μοίρα των Iron Fist, Luke Cage και Daredevil. Η Jessica Jones, βέβαια, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα, καθώς η τρίτη σαιζόν της αναμένεται να προβληθεί εντός του έτους. Οι κινήσεις του Netflix φυσικά δεν είναι καθόλου αναπάντεχες, δεδομένου ότι η Disney (ιδιοκτήτρια της Marvel) αναμένεται να λανσάρει το δικό της συνδρομητικό κανάλι, το Disney+, στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αναπτύσσεται σειρά για το Skull & Bones της Ubisoft.
Η Ubisoft δείχνει να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο Skull & Bones, που θα επικεντρώνεται στις online ναυμαχίες μεταξύ πειρατικών καραβιών, καθώς έχει δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς, πολύ πριν δούμε την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Οι μοναδικές πληροφορίες που γνωρίζουμε, είναι πως θα εξελίσσεται στη “χρυσή εποχή της πειρατείας του 18ου αιώνα” ενώ θα επικεντρώνεται στις θηλυκές υπάρξεις, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την πλοκή της σειράς.

Το Haunting of Hill House θα επανέλθει στο Netflix.
Η πρώτη σαιζόν του Haunting of Hill House κατάφερε να κερδίσει το κοινό, αποδίδοντας μία καλοφτιαγμένη horror ατμόσφαιρα και φέρνοντας στο προσκήνιο τις βαθύτατα ταραχώδεις ζωές της οικογένειας των Crain, αν και στο τέλος μας τα χάλασε λίγο (πολύ, για τον γράφοντα). Η δεύτερη σαιζόν θα ονομάζεται The Haunting of Bly Manor και θα μας μεταφέρει σε μία νέα ιστορία, βασισμένη στη νουβέλα The Turn of the Screw (1898) του Henry James.

Αναθερμαίνεται η παραγωγή του τηλεοπτικού Halo.
Έχουμε χάσει το μέτρημα των ετών όπου το Halo όλο και μπαίνει στα χαρτιά για τη μεταφορά του στη μεγάλη ή τη μικρή οθόνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικτυακής υπηρεσίας του Showtime, προσλήφθηκε ο Otto Bathurst για τα σκηνοθετικά καθήκοντα, γνωστός από τη δουλειά του στα τρία πρώτα επεισόδια του Peaky Blinders καθώς και για το περσινό Robin Hood. Η σειρά (αν, και όταν προβληθεί) αναμένεται να αποτελείται από εννιά επεισόδια.

Ο Chris Hemsworth θα υποδυθεί τον Hulk Hogan.
Ο Hulk Hogan είναι αναμφίβολα ένας από τους πλέον δημοφιλείς αθλητές του αμερικάνικου θεάματος του wrestling και η νέα βιογραφική ταινία αναμένεται να μας δείξει την πορεία του προς τη διασημότητα. Ο κινηματογραφικός Thor, Chris Hemsworth, θα πρέπει να ανεβάσει λίγο την νευρικότητά του στις υποκριτικές του ικανότητες ώστε να αποδώσει σωστά την περσόνα του Hulk Hogan, τουλάχιστον όπως τη γνωρίσαμε εντός του ρινγκ.

cinetv
Keywords
cine, bohemian rhapsody, kevin costner, faye dunaway, mel gibson, robin hood, chris hemsworth, hulk hogan, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, green, book, roma, bohemian, rhapsody, regina, king, spike, lee, κκκ, animation, free, star, black, skin, end, john, blind, συλληψεις, τραπεζες, texas, rangers, δραση, gibson, jennifer, rio, hawk, hbo, meyer, ryan, marvel, netflix, αγχόνη, iron, cage, disney, skull, bones, ubisoft, online, φως, σημαίνει, hill, house, νέα, henry, james, halo, showtime, otto, hulk, hogan, wrestling, thor, τελη κυκλοφοριας, προγνωστικα στοιχηματος, oscar 2011, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γνωμη, δουλεια, κκκ, μουσικη, ντοκιμαντερ, φως, gibson, james, rhapsody, rio, ryan, star, thor, ubisoft, αξιζε, απλα, ατμοσφαιρα, βρισκεται, διευθυνση, δειχνει, δωσει, εφε, εποχη, ετων, ηρωες, θειο, μακιγιαζ, μηνυματα, μοιρα, νεοτερος, νικη, νουβελα, οθονη, ορος, ρολο, σαιζον, σειρες, σιγουρη, συντομα, σειρα, συλληψη, τρια, τριτη, φυσικα, φορμα, green, animation, black, blind, bones, bohemian rhapsody, bohemian, book, cage, chris hemsworth, free, disney, επεισοδια, faye dunaway, hulk, john, halo, house, henry, hill, hogan, hulk hogan, iron, jennifer, wrestling, kevin costner, king, lee, ληστες, marvel, mel gibson, meyer, netflix, otto, πληροφοριες, rangers, regina, robin hood, roma, skull, σημαίνει, showtime, skin, spider, spike, ταξιδι, texas, online
Τυχαία Θέματα