Altair Breaker | Review

Το Altair Breaker αποτελεί έναν multiplayer, co-op, sword fighting launch τίτλο για το PlayStation VR 2 από την Thirdverse, που μας μεταφέρει στον κόσμο του Vastus Isle, έναν κόσμο διαλυμένο από τα Lethal Autonomous Weapons Systems. Εκεί μας υποδέχεται η Stella, μια AI, η οποία ζητάει τη βοήθειά μας. Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τη βοηθήσουμε

δεν έχουν σημασία, αφού δεν υπάρχει γενικότερα και σενάριο.

Το ίδιο ισχύει και για το κόσμο του Vastus Isle, που ουσιαστικά πρόκειται για ένα main hub όπου έχουμε πρόσβαση σε μαγαζιά για αγορές και upgrades εξοπλισμού. Μέσα από αυτό το hub πηγαίνουμε στις περιοχές που πρέπει να καθαρίσουμε από εχθρούς, και οι οποίες είναι ελάχιστες με βαρετό σχεδιασμό.

Παρόμοια κατάσταση συναντούμε και με τους εχθρούς οι οποίοι είναι τριών ειδών: melee, shooting και ένας μεγάλου μεγέθους που αποτελεί συνήθως και το τελικό boss της κάθε περιοχής. Ο σχεδιασμός τους είναι αδιάφορος, οι μηχανισμοί τους το ίδιο επίσης, ενώ παρουσιάζουν και πολλά glitches.

Το core gameplay λοιπόν του τίτλου συνοψίζεται στο να πηγαίνουμε σε περιοχές, να εξολοθρεύουμε μερικούς εχθρούς μέχρι να βγει το τελικό boss και επιστροφή στο hub, με το κάθε run να διαρκεί γύρω στα 15 λεπτά. Όπως καταλαβαίνετε, ο τίτλος καταλήγει σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνεται βαρετός αφού οι developers δεν μας παρέχουν κάποιο κίνητρο, είτε σεναριακό είτε in-game αμοιβών, για να συνεχίσουμε. Το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε με άλλα άτομα δεν καταφέρνει να δώσει έξτρα πνοή στο gameplay, όποτε βέβαια δουλεύει σωστά και το co-op.

Δυστυχώς, ούτε το swordplay είναι αρκετό για να σώσει τον τίτλο. Παρόλο που υπάρχει μια ποικιλία κινήσεων που μπορούμε να εκτελέσουμε, λόγω του σχεδιασμού των περιοχών και των εχθρών δεν υπάρχει καν νόημα στο να μπούμε στην διαδικασία να τις χρησιμοποιήσουμε. Τα μόνα θετικά σημεία του τίτλου είναι το καλό tracking των κινήσεων μας, καθώς και τα γραφικά, με την παρουσίαση να είναι καθαρή χωρίς θολούρα.

Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι το Altair Breaker μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως demo και όχι ως τελειωμένος τίτλος για κυκλοφορία. Αν αναλογιστούμε και την τιμή στην οποία διατίθεται, τότε δεν μας αφήνει κανέναν περιθώριο δικαιολόγησης της χαμηλής ποιότητάς του. Με τα ίδια χρήματα και λιγότερα μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερους launch τίτλους για το PlayStation VR 2 που σέβονται και τον χρόνο και τον κόπο σας.

Το Altair Breaker κυκλοφορεί για το PS VR2 από τις 22/2/23 ενώ για PC είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο του 2022. To review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS VR2 με review code που λάβαμε από την Thirdverse.

The post Altair Breaker | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα