Με Hyundai i20 Coupe WRC στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας ο Oliver Solberg

Μετά από την ανακοίνωση των τριών πληρωμάτων που θα την εκπροσωπήσουν στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, 2ο γύρο του φετινού WRC στις 26-28 Φεβρουαρίου, η Hyundai Motorsport μας πληροφόρησε πως ο 19χρονος Oliver Solberg θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο κορυφαίων προδιαγραφών, στον συγκεκριμένο
αγώνα.

Ο νεαρός Σουηδός, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του WRC και ανήκει στην ομάδα της Hyundai που συμμετέχει στο WRC 2, δεν έχει αγωνιστεί ξανά με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, οπότε η πρώτη του εμφάνιση, σε περιβάλλον όπως οι χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Βόρειας Φινλανδίας, με το οποίο έχει αρκετή εξοικείωση, αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ο Oliver Solberg, αγωνίστηκε έχοντας πάντοτε ως συνοδηγό τον 24χρονο Aaron Johnston στο Ράλλυ Arctic που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου, τερματίζοντας στην 3η θέση γενικής κατά το ντεμπούτο του με Hyundai i20 R5. Στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, ο γιος του Petter Solberg θα οδηγήσει ένα i20 Coupe WRC που θα προετοιμάζεται από την 2C Competition, η οποία έχει την ευθύνη υποστήριξης και του αυτοκινήτου του Pierre Louis Loubet.

Είναι προφανές, ότι βασικός στόχος των Solberg-Johnston κατά την πρεμιέρα τους με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC θα είναι η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων χιλιομέτρων με το νέο τους αυτοκίνητο.

“Το πρώτο πράγμα που έχω να πω είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Hyundai Motorsport για την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία και για την εμπιστοσύνη τους, να οδηγήσω σε αυτόν τον αγώνα ένα Hyundai i20 Coupe WRC”, δήλωσε ο Oliver Solberg. “Μετρώ αντίστροφα μέχρι να βρεθώ σε αυτό το φανταστικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Είναι ένα όνειρο να κάνω ντεμπούτο σε World Rally Car με τους Πρωταθλητές Κατασκευαστών! Έχω οδηγήσει αρκετά σε χιόνι και γνωρίζω αρκετά καλά αυτές τις συνθήκες, όμως το αυτοκίνητο είναι εντελώς νέο για εμένα. Μοναδικός στόχος μου στη Λαπωνία είναι να μάθω και να πάρω την εμπειρία. Θέλω να τερματίζω κάθε ειδική διαδρομή κατανοώντας ολοένα και περισσότερο από τη στιγμή που ξεκίνησα, το Hyundai i20 Coupe WRC”.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Adamo, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Oliver έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το Hyundai i20 Coupe WRC στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας. Ασφαλώς θέλουμε να δούμε το επίπεδο της απόδοσής του, όμως δεν υπάρχει πίεση κατά το ντεμπούτο του με αυτοκίνητο WRC. Πρέπει να διασκεδάσει τον αγώνα και να πάρει κάθε πιθανή εμπειρία. Θα είναι η πρώτη του φορά στο υψηλότερο επίπεδο των ράλλυ αλλά θα πρόκειται πάνω από όλα, για ένα τεστ. Πρέπει να εγκλιματιστεί και να εξοικειωθεί με τις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινήτου στις χειμερινές συνθήκες. Ελπίζουμε να τον δούμε στον τερματισμό της Power Stage με μεγάλη χαρά – αυτός είναι ο κύριος στόχος”.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα