O Mattias Ekstrom παρατήρησε τα "Northern Lights" του Αρκτικού Κύκλου με Audi S1 για Rallycross

Το περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Αρκτικό Κύκλο με τα γνωστά ως "Northern Lights" αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα παγκοσμίως. Ο Σουηδός Πρωταθλητής DTM, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross και οδηγός ράλλυ Mattias Ekstrom, δοκίμασε κάτι ξεχωριστό, οδηγώντας το Audi S1 με το οποίο συμμετείχε στο WRX (Rallycross) και προσφέροντας το ιδανικό φωτογραφικό σκηνικό για τον φωτογράφο, Jaanus Ree.

Διαβάστε ακόμη: Audi

Quattro A1 για αγώνες ράλλυ, από τον Mattias Ekstrom (+video)

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, η σεζόν υπήρξε ήδη πολυάσχολη για τον Ekstrom, πολυσχιδή οδηγό που έχει και την υποστήριξη της Red Bull. Ο 42χρονος Σουηδός (συνέντευξη του οποίου για τη συμμετοχή στο Extreme E ως εργοστασιακός οδηγός της Cupra μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ξεκίνησε τη σεζόν κάνοντας ντεμπούτο στο Dakar, όπου τερμάτισε οδηγώντας Yamaha YXZ1000R SxS με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Emil Bergkvist  στην κατηγορία των Ελαφρών Οχημάτων.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο  Mattias Ekstrom πιστοποίησε την αγάπη αλλά και την ικανότητά του στα ράλλυ, συμμετέχοντας ξανά με συνοδηγό τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Νέων 2018, Emil Bergkvist, στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, στο πλαίσιο της κατηγορίας WRC 3. Αν και δεν είχε λάβει μέρος σε ράλλυ του WRC από το 2006, ο Ekstrom τερμάτισε στη 19η θέση γενικής και την 5η της κατηγορίας του, με Skoda Fabia Rally2 evo.

Κατά το ταξίδι του στον Αρκτικό Κύκλο πάντως, ο Ekstrom δεν περιορίστηκε στις αμιγώς αγωνιστικές δραστηριότητες. Σε συνεργασία με τον Εσθονό φωτογράφο Janu Ree βρέθηκε στην πόλη Muonio της Βόρειας Φινλανδίας, όπου είθισται να γίνεται η παρατήρηση του "ήλιου του μεσονυκτίου" κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή την εποχή, σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, παρουσιάζονται τα περίφημα "Northern Lights", τα οποία αποτελούν πόλο έλξης καθώς διαμορφώνουν ένα μαγικό τοπίο.

Το δύσκολο κομμάτι της προσπάθειας των Ekstrom και Ree, αφορούσε στη φωτογράφιση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου υπό αυτό το περιβάλλον. Για αυτό, ο Σουηδός οδηγός επιστράτευσε το Audi S1 που οδηγούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Καθώς η οδήγηση σε παγωμένη λίμνη δεν είναι πρόβλημα για έναν οδηγό του διαμετρήματος του Ekstrom, η σημαντικότερη δυσκολία ήταν πως το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σκοτεινό και το αγωνιστικό δεν είχε φώτα, οπότε η μοναδική πηγή φωτισμού, ήταν το φλας του Jaanus Ree.

"Ήθελα να έχω μια μικρή Αρκτική περιπέτεια", δήλωσε ο Ekstrom. "Ήμουν τυχερός που μπόρεσα να επισκεφθώ ωραίους ανθρώπους (σ.σ. όπως τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ Stig Blomqvist) και να κάνω πράγματα που ονειρευόμουν από παιδί. Το όνειρο ήταν να δω τα northern lights, όμως ο καιρός δεν έδειξε να είναι με το μέρος μας. Βρεθήκαμε κοντά στο να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι θα τα δούμε.

"Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα φώτα μεταξύ 8-10 μ.μ., αλλά στις 7 μ.μ. με κάλεσε ο Jaanus και μου είπε να παρατήσω ότι κάνω και να οδηγήσω στην παγωμένη λίμνη που είχαμε τσεκάρει νωρίτερα εκείνη την ημέρα", συνέχισε την αφήγησή του ο Ekstrom.

Από την πλευρά του, ο Jaanus Ree πρόσθεσε: "Τα πράγματα είναι τόσο απρόβλεπτα στον Αρκτικό Κύκλο, ώστε το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως αυτό ίσως συμβεί κάποια ημέρα".

Πώς ήταν εντέλει η εμπειρία της οδήγησης και φωτογράφισης υπό το φως των "Northern Lights";

"Είχα τα φώτα από πάνω μου και το φλας της μηχανής του Jaanus, όμως ήταν αρκετά σκοτεινά την περισσότερη ώρα που οδηγούσα. Σε ορισμένες στιγμές το τοπίο ήταν εντελώς μαύρο", σχολίασε ο Ekstrom.

"Τοποθέτησα μια φορητή κάμερα στη μέση της παγωμένης λίμνης. Ο Mattias ήρθε κοντά στην κάμερα μερικές φορές, όμως ευτυχώς δεν την χτύπησε. Έπειτα από δύο περάσματα άλλαζα την κάρτα μνήμης ώστε να σιγουρέψω πως θα είχαμε κάτι, αν η κάμερα καταστρεφόταν στο επόμενο πέρασμα", ανέφερε ο Ree.

Απολαύστε τα μοναδικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα φακό του Jaanus Ree, με την "ευγενική συμβολή" του Mattias Ekstrom και του Audi S1.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα