Nissan Leaf: Ειδική έκδοση για τον εορτασμό 10 ετών παραγωγής

H ειδική έκδοση Leaf10 του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος της Nissan, αντλεί έμπνευση από το Ariya, επίσης ηλεκτρικό coupe crossover της ιαπωνικής μάρκας. Οι διαφορές της συγκεκριμένης έκδοσης, έγκεινται σε λεπτομέρειες αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, όπως είναι ο νέος χρωματισμός αμαξώματος,
καθώς και σε βελτιωμένα τεχνολογικά συστήματα. Το Nissan Leaf έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία στην αγορά, μετρώντας περίπου 180.000 πωλήσεις στην Ευρώπη.

Εμφανισιακά, το Nissan Leaf10 διαθέτει σχεδιαστικό μοτίβο “Kumiko”, το οποίο αγκαλιάζει τους πλευρικούς καθρέπτες, την οροφή και το αμάξωμα, ταιριάζοντας με το νέο λογότυπο ονομασίας του μοντέλο που βρίσκεται στην κολώνα C.

Όσον αφορά στα τεχνολογικά συστήματα του Nissan Leaf10, ξεχωρίζει η ύπαρξη ασύρματου δικτύου (Wi-Fi), που έχει γίνει ιδιαίτερα χρήσιμη στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας, είτε για ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, είτε για οικογένειες που ταξιδεύουν. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο internee μέσω του συστήματος συνδεσιμότητας 4G, που επιτρέπει τη σύνδεση έως και 7 συσκευών στο ασύρματο δίκτυο.

Μέσω της εφαρμογής NissanConnect από smartphone, οι ιδιοκτήτες ενός Leaf θα μπορούν να ελέγχουν χαρακτηριστικά όπως το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, ή το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, εκ του μακρόθεν. Σημειωτέον, πως το Nissan Leaf 10 έχει τη δυνατότητα προ-θέρμανσης των καθισμάτων.

Ακόμη, το Nissan Leaf 10 εφοδιάζεται με την ομπρέλα τεχνολογικών συστημάτων υποβοήθησης οδηγού ProPILOT καθώς και με τεχνολογίες e-Pedal, για καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ηλεκτροκινητήρα. Για μεγαλύτερη χαλαρότητα κατά τη μετακίνηση, ο οδηγός ενός Leaf θα μπορεί να δημιουργήσει ειδοποιήσεις, ώστε το αυτοκίνητο να παραμένει εντός των ορίων, είτε αυτά αφορούν στην ταχύτητα είτε στην τοποθεσία κίνησης. Επιπρόσθετα, το επετειακό Leaf θα διαθέτει Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI), μέσω του οποίου θα ανιχνεύεται η παρουσία οχήματος στην τυφλή γωνία, με το σύστημα να επενεργεί, εφόσον χρειαστεί, στην κίνηση του οχήματος.

“Από τη στιγμή της παρουσίασης του Leaf το 2010, η Nissan συνέχισε να βελτιώνει την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων της, τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και το σχεδιασμό, ώστε να διασφαλίσει ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών μας”, δήλωσε η Helen Perry, Επικεφαλής Marketing Ηλεκτρικών Επιβατικών Οχημάτων και Υποδομών της Nissan Ευρώπης.

“Το εικονικό μας μοντέλο έχει προσελκύσει περισσότερους από 180.000 αυτοκινητιστές στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι με τα ανανεωμένα στυλιστικά χαρακτηριστικά και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες όπως το In-Car Wi-Fi και τις απομακρυσμένες λειτουργίες, το Leaf θα συνεχίσει να συναρπάζει εκείνους που μόλις ξεκινούν το ηλεκτρικό τους ταξίδι”.

Το Nissan Leaf προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την “απλή” και την πιο ισχυρή e+. Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 270 χιλιομέτρων σε κύκλο WLTP, με το σύνολο να αποδίδει ισχύ 150 ίππων, ροπή 320 Nm και να έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε 7,9''. Η φόρτιση από 20 έως 80% της μπαταρίας έχει διάρκεια περίπου μίας ώρα. Στη δεύτερη περίπτωση, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 62 kWh και αυτονομία 562 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση 20-80% διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Το Leaf e+, αποδίδει 217 ίππους και ροπή 340 Nm, ενώ για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, απαιτούνται 6,9''.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα