F1: Ο Christian Horner κατά της εισαγωγής του βιοκαύσιμου το 2022

Η Formula 1 στοχεύει να εισάγει ακόμα περισσότερο το βιοκαύσιμο στους κινητήρες της, αρχής γενομένης από το 2022. Έχει ήδη στείλει τα πρώτα δείγματα στους τέσσερις κατασκευαστές, από την περασμένη εβδομάδα, για να κάνουν τις πρώτες αναλύσεις τους.

Μέχρι τώρα, το ποσοστό του βιοκαύσιμου Ε10 επί του κανονικού καυσίμου ανέρχεται στο 5,75%. Για το 2022, ο κανονισμός που ψηφίστηκε αναφέρει πως αυτό το ποσοστό θα πρέπει να ανέρχεται στο 10%.

Αυτή η αλλαγή δεν θα επέτρεπε ένα πιθανό «πάγωμα» στην εξέλιξη των κινητήρων,

κάτι που η Red Bull θέλει διακαώς, αφού αναμένεται να συνεχίσει με τους κινητήρες της Honda, υπό άλλη επωνυμία κι υπό τη δική της διαχείριση, με δεδομένο ότι οι Ιάπωνες αποχωρούν από την F1 με το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, είναι κάθετα αντίθετος στην προοπτική αύξησης του ποσοστού του βιοκαυσίμου στους κινητήρες, κι εξηγεί το γιατί, μιλώντας στο Motorsport.com:

«Θα προτιμούσα να μην πάμε στο Ε10 καύσιμο. Θα προτιμούσαμε να φέρουμε ένα τελείως καινούριο καύσιμο, με έναν νέο κινητήρα, παρά να προσθέσουμε ακόμη ένα 5% Ε10 καυσίμου στο καύσιμο που χρησιμοποιούμε τώρα.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι ένα σημαντικό 'μήνυμα', ενώ αν κάνουμε την πλήρη μετάβαση το 2026, ή το 2025 όπως φαίνεται, τότε θα γίνει με ένα πλήρως βιώσιμο καύσιμο.

«Θα υπάρξουν συνέπειες αν φέρουμε το Ε10 καύσιμο, που θα κοστίσουν πολύ.»

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι οι αντίστοιχες δηλώσεις του CEO και team principal της Mercedes, Toto Wolff, που ανέφερε ότι η ομάδα του «ήταν αρκετά ουδέτερη» ως προς το θέμα, πιστεύοντας, δε, πως είναι «ένα πολύ μικρό βήμα». 

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα