Citroen C4 C-Cross

Εφευρέτες οι κατασκευαστές. Με προτάσεις που ήρθαν κι έμειναν, όπως τα πολυμορφικά και τα SUV που γράφουν ιστορία, αλλά και με αστοχίες. Γεγονός είναι ότι ο καταναλωτής που κρίνει δεν αστειεύεται και ενώ συχνά απέρριψε την υπερβολή και αδιαφόρησε για το συνηθισμένο, στήριξε οτιδήποτε με χαρακτήρα, ψηφίζοντας και το κλασικό στη βάση του... Δύσκολη άσκηση, απαιτεί εμπειρία ώστε να τη διαβάσεις και να την αναλύσεις με την πρώτη ματιά, ειδικά σήμερα, που οι συνεργασίες αποτελούν ζητούμενο -αρχικά- για την επιβίωση.

Να

παραδεχτούμε ότι στο γαλλικό γκρουπ διδάσκουν την εσωτερική διαφοροποίηση μεταξύ Peugeot και Citroen, όταν μάλλον δυσκολεύονται σε σχέση με την Opel, κάτι που ωστόσο δεν είναι της παρούσης. Για το πώς θα το πάνε το “ταξίδι” με το βάρος της Fiat, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η Alfa Romeo θα απογειωθεί. Αυτός ο Γάλλος, ο Πεζαίος έχει ιταλικό αίμα στο DNA του. Ό,τι δηλαδή συναρπάζει και μόνο τυχαία δεν ονειρεύεσαι ένα οδοιπορικό στην Τοσκάνη με το πετρελαιοκίνητο 2008, όταν... επιβιώνεις με το Pfizer 208 GTi, ως αμετανόητος.

“Η C4 Σ.Χ.;”

Μια στάλα υπομονή, με γεγονός ότι η αναφορά στον περισσότερο Γάλλο όλων των κατασκευαστών με έδρα στο Παρίσι, επιβάλλει εισαγωγή της εισαγωγής, όπως τα πρώτα πιάτα σε καλό γαλλικό εστιατόριο. Δεν είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό το “περίπου” που εκφράζει και υποστηρίζεται με συνέπεια για σεμινάριο. Πρόκειται για τη σωστή εξέλιξη του DS4 του άλλοτε, ως υποστήριξη της συμβατικής C4 πρώτης γενιάς, πρόταση που σταθμεύει με αξιώσεις και συγκεκριμένο προσανατολισμό δίπλα στο C5 Aircross. Γνώμη μας, το ευρωπαϊκό RAV4, έχοντας απόλυτη γνώση για το τι σημαίνει ο συγκεκριμένος βαρύς χαρακτηρισμός. Πέρασαν πολλά χρόνια από το τότε DS4 με άρωμα SUV και σφιχτό πάτημα Peugeot, ακριβώς όπως είναι σήμερα σε οδικά χαρακτηριστικά το DS3 που γοητεύει με το χαρακτήρα του. To νέο C4, λοιπόν, ακόμα περισσότερο SUV, με χώρους σεντάν και super comfort πάτημα Citroen, αφήνοντας το χώρο του περισσότερο SUV σε Ιάπωνες και Κορεάτη, με τα εξαιρετικά C-HR, CX-30 και Χ-Ceed. Εργαλεία!

Eίπαμε, εφευρέτες, και το νέο C4 καλείται να ξεπεράσει το παρελθόν του, όντας απέναντι στα παραπάνω, όπως και στο στόλο των συμβατικών της κατηγορίας C, όπως το Focus, αλλά και με το βλέμμα και στην κοσμηματοθήκη με το χρυσό νόμισμα: Το 2008, από την premium πλευρά και το Puma για τον λάτρη της οδήγησης, χωρίς να υποτιμάς το ατσάλι, το Juke.

Εναντίον όλων το C4, που “προκαλεί” το εξαιρετικό μάρκετινγκ της μάρκας στην Ελλάδα να δείξει τα δόντια του και να πιστοποιήσει την κλάση του. Ατού, η ποιότητα κύλισης με αυτήν την απαράμιλλη άνεση που το χαρακτηρίζει και προβληματίζει τους συνεργάτες μας, τους λάτρεις του “σφιχτό και άνετο” όπως είναι μόνο τα Peugeot και “ακριβές” όπως τα Ford. Μας αρέσει αυτό το “tres... soft”, γιατί πρόκειται για συνειδητή και καλά δουλεμένη επιλογή, που ταιριάζει απόλυτα με τη γενικότερη φιλοσοφία της κατασκευής. Επιλέγεις τη sport ρύθμιση, ώστε να νιώσεις καλύτερα το τιμόνι με υποβοήθηση επιπέδου DS του '70 -για τους γνώστες- και ταξιδεύεις με χαρακτηριστική άνεση.

Εκδρομή το σπίτι-γραφείο-σπίτι και αυτή τη φορά δε θα λοξοδρομήσεις για να στρίψεις, αλλά για να ηρεμήσεις, απολαμβάνοντας και ποιότητα κατασκευής. Αρχοντιά με ακριβά υλικά εντός, όπου ο πλήρης εξοπλισμός συνδυάζεται με το άριστα σε εργονομία. Δικαιώνει μάλιστα τον λάτρη του συμβατικού στη σύγχρονη έκφρασή του, όπως και όποιον θεωρεί υπερβολή... τη διαστημική αντίληψη της Peugeot στο συγκεκριμένο τομέα.

Με τον 1.2 και το 8άρι...

Δεν είναι τυχαία η επιλογή μας για την πρώτη γνωριμία, με γεγονός ότι το ρεύμα σε παρασύρει και κρύβει αδυναμίες, ενώ ζεις και με τη σχετική αγωνία της φόρτισης. Από τη Fortisis, που βρίσκεται σταθερά δίπλα μας από την πρώτη στιγμή που μπήκε η κίνηση με ρεύμα στη ζωή μας. Αντίστοιχα, δε θα “χαθούμε”, υπάρχει ο χρόνος για τη συμβίωση με τη ντίζελ εκδοχή, που θέλεις αλλά δε μπορείς να αποχωριστείς.

Με τον 1.2 και τους 130 ίππους λοιπόν και μονόδρομος το αυτόματο 8άρι για κάθε περίπτωση. Από τις καλύτερες προσαρμογές, κλάσης αντίστοιχου 2008 το αποτέλεσμα, με γεγονός ότι πέρα από τις αξιοπρεπείς επιδόσεις, φιλτράρεται και στις δύο περιπτώσεις υποδειγματικά και ο ήχος του 3κύλινδρου κινητήρα. Ό,τι ενίοτε ακούς μάλλον υπερβολικά στις υψηλές στροφές σε 208 και DS3, που μάλλον μουγκρίζει στο Corsa, εδώ, όπως και στο Peugeot... μεταφράζεται σε ανταγωνισμό με τους ήχους του ραδιοφώνου.

Ποιοτικό το αποτέλεσμα, λοιπόν και μάλιστα συνολικά και είναι η οδική συμπεριφορά που το κατατάσσει στα ίδια υψηλά επίπεδα με όλο αυτό το υπερμεγέθες φάσμα ανταγωνιστών. Πρόκειται για εξαιρετική παρουσία σε κάθε τυπική, αλλά και άτυπη αντιπαράθεση, που θα κάνει και τη διαφορά.

Η συνέχεια, αύριο Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθούν οι τιμές στην διαδικτυακή παρουσίαση, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη θα διαβάστε και τη Γνωριμία του Σωτήρη Τσαντίλη που δοκίμασε και την ηλεκτρική εκδοχή. Μείνετε στο www.4troxoi.gr._ Σ. Χ.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα