O Τζώρτζης Μαρκογιάννης μιλάει στο NewsAuto για την Ιταλική F4

Μετά τις περυσινές του πρώτες συμμετοχές στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης ετοιμάζεται για μία «γεμάτη» σεζόν στο θεσμό!

Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός σκοπεύει να λάβει μέρος σε πέντε από τους επτά γύρους του πρωταθλήματος του 2021 το οποίο έχει στάσεις στο Λε Καστελέ της Γαλλίας, το Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και τις ιταλικές πίστες σε Μιζάνο, Βαλελούνγκα, Ίμολα, Μουτζέλο και Μόντσα.

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την ανταγωνιστική ομάδα της CRAM Motorsport

για το 2021, ρωτήσαμε τον 16χρονο ποιοι είναι οι στόχοι του ενόψει της νέας σεζόν.

«Βασικός στόχος μου για το 2021 είναι η περαιτέρω εξοικείωσή μου σε ακόμη περισσότερες πίστες και συνθήκες, και φυσικά να καταφέρω να αναρριχηθώ στην κατάταξη όσο το δυνατόν περισσότερο. Με τις περσινές εμπειρίες, είμαι σε θέση να μεγιστοποιήσω τις ικανότητές μου, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο αυτές του μονοθεσίου, ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις μου τόσο σε επίπεδο απόλυτου χρόνου, όσο και σε επίπεδο αγώνα», μας είπε ο Μαρκογιάννης.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε και όσα προηγήθηκαν. Μετά από τις δοκιμές με τις BVM και BHAI TECH Racing, ήρθε η συνεργασία με την CRAM. Έξι ημέρες δοκιμών με μονοθέσιο της Formula 4 και μετά, βουτιά στα βαθιά με τη συμμετοχή σε δύο γύρους της σεζόν του 2020 – στις πίστες του Red Bull Ring στην Αυστρία και της Μόντσα στην Ιταλία.

Ζητήσαμε από τον Τζώρτζη να μας μιλήσει για όσα βίωσε πέρυσι, όπου σε μία σεζόν δύσκολη λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών ελέω Covid-19, βρέθηκε σε μία… αγωνιστική αρένα με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

«Η περσινή πρώτη μου χρονιά ως rookie στη Formula 4, παρότι αποτελούσε μια νέα πρόκληση σε ένα πολύ ανταγωνιστικό και πρωτόγνωρο για εμένα περιβάλλον, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία. Ήταν οι πρώτοι μου αγώνες σε μονοθέσιο, με ελάχιστες δοκιμές λόγω covid, σε ένα θεσμό με πολύ πιο έμπειρους οδηγούς από εμένα. Η ομάδα με βοήθησε να προσαρμοστώ γρήγορα, να εγκλιματιστώ στο αυτοκίνητο και στις απαιτήσεις του, γεγονός που μου επέτρεψε να αισθανθώ άνετα και να εξοικειωθώ γρήγορα με τις νέες πίστες και συνθήκες οδήγησης. Οι επιδόσεις μου στους αγώνες ήταν σταθερές, και διαρκώς βελτιώνονταν», είπε στο NewsAuto ο Μαρκογιάννης.

Η νέα σεζόν της Ιταλικής Formula 4 αρχίζει στις 16 Μαΐου, με τρεις αγώνες στην πίστα Paul Ricard στη Νότια Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:
Στην Ιταλική F4 και το 2021 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Μάχη για μία θέση στη Formula 4 θα δώσει ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Δοκιμασία στη Γερμανία για τον Μαρκογιάννη

The post O Τζώρτζης Μαρκογιάννης μιλάει στο NewsAuto για την Ιταλική F4 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα