Aφοσιωμένος στο WRC2 ο Oliver Solberg (+video)

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, η Hyundai Motorsport φρόντισε από τις αρχές του 2020 να εξασφαλίσει για δύο χρόνια τις υπηρεσίες του Oliver Solberg, που μαζί με τον Kalle Rovanpera της Toyota θεωρούνται ως τα δύο σημαντικότερα ταλέντα στο WRC αυτή τη στιγμή.

Καθώς ο 19χρονος γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2003, Petter Solberg, είναι λογικό πως δε διαθέτει ακόμη την απαιτούμενη εμπειρία, ο Andrea Adamo

τον ενέταξε στο πρόγραμμα WRC2 (και Junior) της Hyundai, ώστε να αγωνιστεί με το Hyundai i20 R5, καθώς και να λάβει μέρος στην εξέλιξη του νέου, i20 N Rally2.

Μετά από αξιοπρεπή εμφάνιση στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο με το i20 R5, ο Oliver Solberg έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία του WRC κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, όπου μοιράστηκε με τον Seb Marshall -ο οποίος αντικατέστησε εκτάκτως τον Aaron Johnston- ένα Hyundai i20 Coupe WRC που προετοίμασε η 2C Competition.

Στις χιονισμένες ειδικές διαδρομές της Βόρειας Φινλανδίας, ο νεαρός Σουηδός εντυπωσίασε, όντας μέσα στη μάχη της εξάδας και σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους, τερματίζοντας εντέλει στην 7η θέση γενικής. Η εμφάνισή του, δημιούργησε ερωτήματα για τη συνέχεια, αφού πολλοί θεωρούν την προαγωγή του νεαρού Solberg στην "πρώτη ομάδα" ως θέμα χρόνου.

Πάντως, ο Oliver Solberg δεν το βλέπει έτσι, αφού αν και γνωρίζει πως θα έχει επιπλέον ευκαιρίες με το i20 Coupe WRC, παρουσιάζεται αφοσιωμένος στο πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει συμμετοχή στο WRC2, για ομάδες με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

"Φέτος εστιάζουμε στο WRC2, θέλουμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκεί και αυτός είναι ο κύριος στόχος", δήλωσε στο Motorsport.com ο Oliver Solberg. "Μετά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν όλα στο μέλλον".

Σχετικά με τη μελλοντική του πορεία, καθώς οι απαιτήσεις από τον κόσμο είναι ήδη αυξημένες, λόγω και του ονόματος που κουβαλάει, ο Oliver Solberg κράτησε προς το παρόν χαμηλά τους τόνους, χωρίς όμως να κρύψει τον στόχο του: "Όπως γνωρίζετε, έχω διετές συμβόλαιο με τη Hyundai οπότε θα δούμε τι θα συμβεί για την επόμενη χρονιά. Ευελπιστώ να λάβω πλήρες πρόγραμμα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όλα είναι υπό συζήτηση.

"Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και οι άνθρωποι πάντοτε θα έχουν προσδοκίες, όμως πρέπει να ακολουθήσω το πλάνο -και το όνειρό μου- και θα δω πώς θα πάει, όμως σίγουρα θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής".

Μετά από την ολοκλήρωση του Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, ο Andrea Adamo δεν έκρυψε πως θα επιδιώξει να προσφέρει και άλλους αγώνες με το i20 Coupe WRC στον Solberg, εντός του 2021. Ως πιθανές περιπτώσεις για τέτοια συμμετοχή φαντάζουν προς το παρόν τα Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας ή Εσθονίας, όπου ο νεαρός αγωνίστηκε το 2020.

Ταυτόχρονα, ο Oliver Solberg αποκάλυψε πως μετά από το Ράλλυ Arctic είχε επικοινωνία εκτός από τον Andrea Adamo και με τους Κορεάτες, γεγονός που ίσως να δείχνει την πρόθεσή τους για συνέχιση της συμμετοχής της Hyundai στο WRC από το 2022, κάτι που δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί 100%: "Το Σαββατοκύριακο του Arctic ήταν συναρπαστικό, ειδικά τώρα που επέστρεψα στο σπίτι και σκέφτομαι τα πάντα εκ νέου. Όλα ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου, οπότε όλα ήταν θετικά. Εκείνος (Adamo) ήταν πολύ χαρούμενος και οι Κορεάτες ήταν επίσης πολύ χαρούμενοι. Μιλούσαμε μετά από τον αγώνα, ήταν πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που με είχαν στο αυτοκίνητο.

"Θα ήταν ωραίο να επιστρέψω φέτος με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, όμως θα δούμε πότε θα συμβεί αυτό. Είμαι ακόμη πολύ νέος, οπότε θέλω να αναλύσω σωστά τον αγώνα και να έχω σωστή οπτική, αφού υπάρχουν πολλά να βελτιώσουμε για την επόμενη φορά. Ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις και κοιτάζουμε διαφορετικές πιθανότητες, αλλά όπως είπα, δε θέλω να το πιέσω".

Στο περιθώριο του Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, ο Oliver Solberg πραγματοποίησε δοκιμές με το νέο Hyundai i20 N Rally2, στη Σουηδία και πιο πρόσφατα, σε χωμάτινες διαδρομές της Σαρδηνίας.

Δείτε ένα θεαματικό onboard video

Ride onboard with me and Aaron (he’s back alongside me!) as we took on the Sardinian roads last week while testing the Hyundai i20 N Rally2!

Keywords
Τυχαία Θέματα