Τι κάνουν σήμερα οι παίκτες από το ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια

15:52 5/5/2020 - Πηγή: Contra

Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια, ανήμερα του Πάσχα των Ορθόδοξων χριστιανών, στις 5 Μαΐου του 2002, έχει αναγορευθεί με τα χρόνια ως τελειότερα αποτυπωμένη μορφή της προπονητικής ευφυΐας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αν και το ρόστερ του 'τριφυλλιού' ήταν ζηλευτό και το ρεκόρ των 17 νικών στα προηγούμενα 20 παιχνίδια της ευρωπαϊκής

σεζόν φανέρωναν την αξία του συνόλου, οι 'πράσινοι' παρουσιάζονταν ως αουτσάιντερ τόσο έναντι της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ντέιβιντ Μπλατ στον ημιτελικό, πόσο μάλλον έναντι της Βίρτους του Μεσίνα, του Τζιινόμπιλι, του Γιάριτς, του Σμόντις, του Ριγκοντό και του Μπετσίροβιτς που φιλοξενούσε την τελική φάση στην έδρα της.

Ενδεχομένως έπαιξε ρόλο το γεγονός πως η ελληνική ομάδα χρειάστηκε μια νίκη της Ολίμπια στο ΣΕΦ για να προκριθεί από το Top16. Η πραγματικότητα, βεβαίως, διέψευσε τις 'δοξασίες' των ειδημόνων και το τελικό 89-83 επί της ιταλικής ομάδας, με ανατροπή από το -14 (45-31) σε μια μπασκετική εποχή που οι ανατροπές δεν ήταν όσο δυνατές μοιάζουν σήμερα, γύρεψε όσους είδαν το τυρί, αλλά όχι τη φάκα του 'Ζοτς'. 18 χρόνια αργότερα αναζητούμε τα ίχνη όσων συνέβαλαν ώστε ο Παναθηναϊκός ν' αγγίξει την τελειότητα στα δύο αυτά παιχνίδια και συνολικότερα στη διοργάνωση.

Φραγκίσκος Αλβέρτης

Εκείνο το βράδυ: 11 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ σε 26 λεπτά

Σήμερα: Ως την ημέρα που παρέδωσε τη φανέλα με το #4 προκειμένου ν' αποσυρθεί στην οροφή του ΟΑΚΑ και να μην φορεθεί από κανέναν μεσολάβησαν επτά σεζόν και δύο νέα αστέρια. Από το 2009 έχει εργαστεί σε διάφορα πόστα του Παναθηναϊκού, κυρίως ως γενικός αρχηγός. Σήμερα είναι διευθυντής της ακαδημίας που αριθμεί δεκάδες παιδιά.

Γιώργος Καλαϊτζής

Εκείνο το βράδυ: 0 πόντοι (0/1 δίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17 λεπτά

Σήμερα: Θητεύοντας ως παίκτης δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γοητεύτηκε από την προπονητική και συμπέρανε ότι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του. Άρχισε τη θητεία του ως επικεφαλής του σταφ των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και από τα μέσα της σεζόν πήρε προαγωγή, ανήκοντας στο επιτελείο της πρώτης ομάδας, υπό τον Ρικ Πιτίνο.

Γιάννης Σιούτης

Εκείνο το βράδυ: Δεν είχε αγωνιστεί.

Σήμερα: Τον Ιούλιο θα γίνει 47 ετών ο παλαίμαχος πλέι μέικερ, ο οποίος αφότου εγκατέλειψε τη δράση αφοσιώθηκε στην εξέλιξη παιδιών από τις ακαδημίες (Αμύντας, Ιωνικός). Από το 2018 είναι ο προπονητής του εφηβικού τμήματος του 'τριφυλλιού'.

Τζόνι Ρότζερς

Εκείνο το βράδυ: 7 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε 16 λεπτά

Σήμερα: Ο κοκκινομάλλης φόργουορντ δεν έφυγε ποτέ από το χώρο του μπάσκετ, αποτελώντας επί σειρά ετών ένα από τα 'μικρόφωνα' της Euroleague στα γήπεδα της διοργάνωσης. Νυν υψηλόβαθμο στέλεχος των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, είναι ένας εκ των άμεσων συνεργατών του τζένεραλ μάνατζερ Τόμι Σέπαρντ, έχοντας -με το τίτλο του αντιπροέδρου- την εποπτεία του τμήματος σκάουτινγκ εντός ή εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, διότι πληρεί τις προδιαγραφές.

Νταμίρ Μουλαομέροβιτς

Εκείνο το βράδυ: 6 πόντοι (3/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 22 λεπτά

Σήμερα: Δεν άφησε το χρόνο να κυλήσει και μετά τους τίτλους τέλους στην πλούσια καριέρα του άρχισε να βαδίζει σε προπονητικά χνάρια. Άρχισε από τη βοσνιακή Σλόμποντα Τούζλα, στην οποία ξεκίνησε μια δεύτερη θητεία τον περασμένο Νοέμβριο. Πριν από 2.5 μήνες εντάχθηκε στο επιτελείο του ομοσπονδιακού προπονητή Βέλικο Μρσιτς.

Γιώργος Μπαλογιάννης

Εκείνο το βράδυ: Δεν αγωνίστηκε

Σήμερα: Χαμηλών τόνων πάντα ο παλαίμαχος σμολ φόργουορντ, προτίμησε να μείνει μακριά από τα φώτα και να προσφέρει τα τελευταία χρόνια τις εμπειρίες του στην ομάδα της περιοχής που μεγάλωσε, στον Αχιλλέα Σίνδου ο οποίος συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΘ.

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Εκείνο το βράδυ: 21 πόντοι (7/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 7 ριμάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 38 λεπτά

Σήμερα: Ο ασυναγώνιστος ηγέτης του θριάμβου στην Μπολόνια ζει τη ζωή του όπως ακριβώς τον καλύπτει: ως ένας οικογενειάρχης μπον βιβέρ που πότε ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο μπάσκετ και πότε όχι. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στη σερβική ομοσπονδία και σύμβουλος στη FIBA, αλλά τους τελευταίους μήνες παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας. Πολυπράγμων τουλάχιστον.

Ντάριλ Μίντλετον

Εκείνο το βράδυ: 10 πόντοι (2/4 δίποντα, 6/8 βολές), 2 ριμπάουντ σε 23 λεπτά

Σήμερα: 53 ετών πλέον ο Νεοϋορκέζος, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ ν' αποχωριστεί την ταυτότητα του παίκτη και τον αποκαλούσαν 'παππού'. Δεν θ' άντεχε χωρίς τη μυρωδιά του ξύλου στο παρκέ και του ιδρώτα στ' αποδυτήρια, έγινε άμεσα προπονητής και προσελήφθη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όντας εξ αυτών που συμπληρώνουν από το 2014 τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ιμπραΐμ Κουτλουάι

Εκείνο το βράδυ: 22 πόντοι (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/6 βολές), 5 ριμπάουντ σε 37 λεπτά

Σήμερα: Ο θεσπέσιος Τούρκος, με το σημάδι ελεύθερου σκοπευτή που εκτελεί μύγα σε απόσταση 100 μέτρων, έγινε πρώτα τηλεσχολιαστής διαθέτοντας γνώσεις και το ανάλογο προφίλ, συνέχισε ως τεχνικός διευθυντής στην Νταρουσάφακα και στις μέρες μας ξοδεύει την ώρα του, αψηφώντας σε κάποιες περιπτώσεις την καραντίνα που είχε επιβληθεί στη χώρα.

Κόρεϊ Άλμπανο

Εκείνο το βράδυ: Δεν αγωνίστηκε

Σήμερα: Ο Αμερικάνος σέντερ, που είχε αποκτηθεί ως μια έξτρα λύση για τη φροντ λάιν, επέλεξε να ενεργοποιήσει το πτυχίο του (διοίκηση επιχειρήσεων) και μετατραπεί σε στέλεχος εταιριών ως σύμβουλος στρατηγικής. Από τον Μάρτιο εργάζεται στην Atlantic Physical Therapy.

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Εκείνο το βράδυ: 12 πόντοι (4/7 δίποντα, 4/4 βολές), 5 ριμπάουντ σε 17 λεπτά

Σήμερα: "Αν με ρωτάς ποια ήταν η πιο ξεχωριστή νίκη στην καριέρα μου, δεν θα σου πω της Εθνικής επί των ΗΠΑ, αλλά του Παναθηναϊκού, στην Μπολόνια. Είχα πολλούς και δυνατούς ψηλούς απέναντί μου και έπαιξα τον καθοριστικό ρόλο. Η επόμενη ημέρα ήταν φανταστική. Ούτως ή άλλως όταν κατακτάς έναν τίτλο περπατάς καμαρωτός", είχε εκμυστηρευτεί πριν από ένα χρόνο στο Contra.gr ο επιχειρηματίας σήμερα 'Λάζος', ο οποίος 'τρέχει' ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πρότζεκτ, δουλεύοντας πάντα για τα όνειρά του. Τότε δεν ήταν καν 22 ετών.

Γιάννης Γιαννούλης

Εκείνο το βράδυ: Δεν αγωνίστηκε

Σήμερα: Η μοναδική σεζόν του δυναμικού σέντερ στο 'τριφύλλι' ολοκληρώθηκε μερικές εβδομάδες πριν από το Final-4 εξαιτίας της απαγορευμένης ουσίας που εντοπίστηκε σε δείγμα του. Τη σήμερον απολαμβάνει να διηγείται τρελές ιστορίες από την περιπετειώδη πορεία του στο χώρο και να κάνει επιχειρηματικά βήματα στον κόσμο της διαδικτυακής ενημέρωσης.

Πέπε Σάντσες

Εκείνο το βράδυ: 0 πόντοι σε 4 λεπτά

Σήμερα: Στον Παναθηναϊκό έμεινε μονάχα μια σεζόν, καθώς έφυγε για το ΝΒΑ, αλλά ως μια εμβληματική μορφή της ολόχρυσης γενιάς του αργεντίνικου μπάσκετ η γνώμη του αποπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη. Γι' αυτό και είναι πρόεδρος της Μπαΐα, της καλύτερης ομάδας από τη γενέτειρά του και αυτής που ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα