Τα μπασκετικά αφιερώματα της Σίντι Κρόφορντ γέννησαν παρεξηγήσεις

17:26 4/5/2020 - Πηγή: Contra

Τα 'ήμουν κι εγώ εκεί' των σελέμπριτι για τη 'Last Dance' σεζόν των Σικάγο Μπουλς πληθαίνουν καθημερινά. Είναι δύσκολο ανάμεσα στις αμέτρητες αναφορές μικρών και μεγάλων ονομάτων του μπάσκετ, ξεχωριστών και αδιάφορων σελέμπριτι του Hollywood, να εντοπίσεις ποιοι είχαν μια ουσιαστική ενασχόληση με το άθλημα και όχι μια απλή περιστασιακή -ή και λίγο πιο προσωπική- γνωριμία με κάποιους παίκτες.

Η Σίντι Κρόφορντ, πάντως, είδε το 'Last Dance' με φανέλα Μπουλς που της είχε χαρίσει ο Ντένις Ρόντμαν και με

τα Air Jordan 1 της, όπως έσπευσε να επισημάνει μέσα από το προσωπικό instagram της. Το plot twist σε αυτή την πληροφορία είναι πως το πρώην μοντέλο/νυν επιχειρηματίας όντως ασχολήθηκε σοβαρά με το μπάσκετ, χαρίζοντάς μας κάποια πολυδιάστατα πορτραίτα αθλητών στα τέλη της δεκαετίας του '90, πότε με αξιοζήλευτη δημοσιογραφική προσέγγιση και πότε με χιούμορ και αφοπλιστικό χαμόγελο. Ο Σακίλ Ο' Νιλ και ο Κόμπε Μπράιαντ ήταν δυο εκ των πιο τυχερών. Ο Ρόντμαν στο πλευρό της απλά τερμάτισε την περσόνα του.

Η δημοσιογραφική έρευνα και το (αποτυχημένο) φλερτ

Το 1993, η Κρόφορντ ήταν 27 ετών και παρουσίαζε τη δική της εκπομπή, το 'Cindy Crawford Special', στο MTV. Εκείνη την εποχή, το MTV γνώριζε παγκόσμια απήχηση ως ένα τηλεοπτικό κανάλι που εξέφραζε την ποπ κουλτούρα και επιχειρούσε να πάει ένα βήμα παρακάτω, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του και αθλητικό περιεχόμενο. Την ίδια εποχή, ο Ο'Νιλ διάνυε τη δεύτερη χρονιά του στο NBA, πιο 'ξεψαρωμένος', πιο έμπειρος και με την αγάπη των οπαδών των Ορλάντο Μάτζικ εντός παρκέ να έχει μεταφραστεί σε συμμετοχές σε ταινίες και διαφημίσεις, στην παραγωγή ενός hip hop album, στο λανσάρισμα προϊόντων με την υπογραφή του. Στο εν λόγω MTV Special, βλέπουμε την Κρόφορντ να μπαίνει στο vintage αμάξι του και στη συνέχεια να φτιάχνουν μαζί μερικές εκατοντάδες σάντουιτς (!), μιλώντας για την καθημερινή διατροφή του.

Η συζήτηση φτάνει και στα πρότυπά του εντός κι εκτός παρκέ, με τον 'Big Aristotle' να αναφέρει τον πατέρα του και τον Τζούλιους Έρβινγκ. Στη συνέχεια, η κουβέντα στρέφεται γύρω από την εκτόξευση του brand name του στον χώρο της διαφήμισης, της μουσικής και του σινεμά. Ο νεαρός Ο' Νιλ απαντά συνεσταλμένος, πότε με χιούμορ, πότε με το χαμόγελο ενός άντρα που θέλει μόνο να φλερτάρει με τη γυναίκα που έχει απέναντί του, όταν θα έκλειναν οι κάμερες. Η γνωριμία του Ο' Νιλ με την Κρόφορντ είχε άδοξο τέλος, καθώς το 2001, ύστερα από δημόσια τοποθέτησή του πως είχαν υπάρξει εραστές, εκείνη τον διέψευσε αμέσως, αναγκάζοντας τον τότε σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς να ανακαλέσει δημοσίως και να της ζητήσει συγνώμη.

Μάθημα άμυνας με τον Κόμπε Μπράιαντ

Είμαστε στο 1997, η Κρόφορντ έχει -μάλλον- προβλέψει τη ραγδαία πτώση του MTV και δουλεύει σε talk show του NBC. Η αγάπη της για το μπάσκετ δεν έχει σταματήσει. Αντιθέτως, μια μπασκέτα κι ένα δείγμα παρκέ περιμένουν εκείνη και έναν νεαρό και ταλαντούχο παίκτη των Λέικερς να δείξουν στον κόσμο πώς γίνεται σωστά η άμυνα και πώς να σουτάρεις εύστοχα τις ελεύθερες βολές. "Μπορώ να σε μαρκάρω καλύτερα; Ξέρεις, συνήθως μου κάνουν triple team όταν με μαρκάρουν", λέει σε κάποια στιγμή η 31χρονη Κρόφορντ στον 19χρονο με πυκνά καστανά μαλλιά και γυαλιά Μπράιαντ, που φοράει τα 'επίσημα' ρούχα του. Εδώ έχουμε στιγμές μπασκετικού entertainment για ένα κοινό που μάλλον είναι εντελώς ανυποψίαστο από μπάσκετ, ενώ υπάρχει και μια διακριτική αύρα φλερτ ανάμεσα σε Κρόφορντ και Μπράιαντ. Παρά τις φήμες περί ερωτικής σχέσης, οι δυο τους διατήρησαν μια φιλική γνωριμία.

Κρόφορντ και Ρόντμαν: Δεν υπάρχει κάτι πιο 90s από αυτό το video

Είμαστε πάλι στο MTV το 1996 και στην εκπομπή 'House of Style', που αφορά τη μόδα. Η Κρόφορντ προσκαλεί τον Ρόντμαν και μιλούν για τη σεξουαλικότητα και την εκκεντρική συμπεριφορά του εντός κι εκτός παρκέ, χωρίς φραγμούς και λογοκρισία. Στη συνέχεια, ο φόργουορντ των Μπουλς δοκιμάζει πολύχρωμα, εκτυφλωτικά μαγιό on camera, κάτι αρκετά φυσιολογικό για τον ίδιο. Πρόκειται για ένα video-ντοκουμέντο της 90s ποπ κουλτούρας, με τον Ρόντμαν στην κορύφωση της εκκεντρικής περσόνας του. Δεν υπάρχει κάτι πιο 'Ντένις Ρόντμαν' απ' αυτό. Το αν συγκαταλέγεται η Κρόφορντ στις ερωτικές επιτυχίες του, αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν έχει διαψευστεί. Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα