Τα 34 λάθη του Φερνάντες άνοιξαν την αγκαλιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Ποτσετίνο

17:12 6/11/2020 - Πηγή: Contra

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με σκορ 2-1 στην Κωνσταντινούπολη από την Μπασακσεχίρ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και πλέον ο πάγκος του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι εξαιρετικά επισφαλής. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι και η εικόνα των 'κόκκινων διαβόλων', με το πρώτο τέρμα της γηπεδούχου να θυμίζει αναμέτρηση... αλάνας. Και οι δέκα παίκτες της Γιουνάιτεντ ήταν καμιά 15αριά μέτρα πάνω από τη σέντρα. Και ο Μπα πέτυχε ένα γκολ

με τέτοια ευκολία, που δύσκολα θα το έχει ξανακάνει ακόμη και σε προπόνηση.

"Ήταν σα να βλέπω παιχνίδι U10... Δεν έχω ιδέα τι έκανε η αμυντική τετράδα. Είναι ντροπιαστικό", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο θρύλος της Γιουνάιτεντ, Πολ Σκόουλς. Αυτή ήταν μια φάση που έμεινε χαραγμένη καθώς έφερε και την παραβίαση της εστίας του Χέντερσον. Την ίδια στιγμή υπήρχαν ακόμη μια σειρά από στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν τι συνέβη στο ματς. Χαρακτηριστικότερο όλων ίσως, το γεγονός πως ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε την κατοχή της μπάλας 34(!) φορές στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο αριθμός δεν είναι λάθος. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έμοιαζε... να παίζει με την Μπασακσεχίρ. Έχοντας τη μπάλα στην κατοχή του, αυτή χάθηκε 34 φορές για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρουσίασε μόλις 73.8% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία για τους συμπαίκτες του, είχε μόλις 1/4 σουτ on target, καμία από τις 6 σέντρες του δεν βρήκε στόχο, ενώ μόλις 7 από τις 14 μακρινές πάσες που επιχείρησε κατεγράφησαν ως επιτυχημένες.

Εμφάνιση που ξεπερνάει την λογική της κακής βραδιάς για τον Μπρούνο Φερνάντες, που μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί από ένα ντεφορμάρισμα και σίγουρα έχει ρίζες στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στους 'κόκκινους διαβόλους'. Η τρικυμία της Κωνσταντινούπολης δεν άγγιξε μόνο τον Πορτογάλο, αλλά και τον Σόλσκιερ που θεώρησε πως αντί του Φερνάντες έπρεπε να φύγει από το γήπεδο ο Φαν ντε Μπεκ.

Ο Ολλανδός στα 61 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, είχε 93% ευστοχία τις μεταβιβάσεις, 84.2% επιτυχημένες προωθήσεις της μπάλας στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση, 8 απώλειες κατοχής και 1 ευκαιρία που δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Εντούτοις, προς έκπληξη πολλών, ο Σόλσκιερ προτίμησε να αφήσει στο γήπεδο τον Φερνάντες και να αποσύρει τον Ολλανδό, τον μοναδικό παίκτη της ομάδας του που έμοιαζε συνεπής με τη μπάλα στα πόδια.

"Δεν θέλω να το σχολιάσω. Είναι νωρίς και ο καθένας λέει τη γνώμη του όλη την ώρα. Πρέπει να μείνω δυνατός. Το κλαμπ με προσέλαβε για να κάνω μια δουλειά και θα την κάνω όσο καλύτερα μπορώ", τόνισε ο Σόλσκιερ όταν ρωτήθηκε για την θέση του μετά την ήττα από την Μπασακσεχίρ. Η αλήθεια είναι πως στο ενδεχόμενο νέας ήττας στην αναμέτρηση που ακολουθεί με την Έβερτον, ο Νορβηγός τεχνικός πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο πόστο του.

Ήδη στην Αγγλία υποστηρίζουν πως η Γιουνάιτεντ έχει προχωρήσει σε επαφές με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, προχωρώντας μάλιστα και σε μεταγραφικά σενάρια που θέλουν τους Χάρι Κέιν και Τόμπι Αλντερβάιρελντ από την Τότεναμ, αλλά και τον Πάουλο Ντιμπάλα της Γιουβέντους να ακολουθούν τον Αργεντίνο τεχνικό στο Carrington.

Keywords
Τυχαία Θέματα