ΠΑΟΚ: Παίζει και για τη θέση του στην UEFA

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να διατηρήσει τους βαθμούς που έχει στο ranking της UEFA.

Ο ΠΑΟΚ… κατάπιε την Αϊντχόφεν μέσα στο γήπεδο της Τούμπας και με ένα εικοσάλεπτο «ξέσπασμα» πήρε τους τρεις βαθμούς επικρατώντας με 4-1.

Οι πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα της Θεσσαλονίκης,

η οποία πρέπει να καλύψει το… κενό, κι αυτό γιατί του χρόνου χάνεται η τελευταία καλή χρονιά που είχε στην Ευρώπη, αυτή του 2015/16 που είχε πάρει 6.000 βαθμούς, αφού συμψηφίζονται οι τελευταίες πέντε χρονιές και έτσι παύει να ισχύει η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, το γεγονός πως δεν συμμετείχε στους ομίλους δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια, με τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ, αλλά και την Σλόβαν Μπρατισλάβας πέρυσι, τον έχουν κάνει να είναι με την… πλάτη στον τοίχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέφαν Σβαμπ: Κάνει πράγματα και θαύματα ο Αυστριακός του ΠΑΟΚ (vids)

Φέτος, πέτυχε το στόχο της εισόδου σε ευρωπαϊκό όμιλο και ήδη μετράει δύο ισοπαλίες (με Ομόνοια και Γρανάδα) και μία νίκη. Κάθε νίκη δίνει δύο βαθμούς, ενώ κάθε ισοπαλία έναν.

Οι «ασπρόμαυροι» αυτή τη στιγμή είναι στην 72η θέση του UEFA Ranking με 19.000 βαθμούς και χρειάζονται ακόμα δύο νίκες στον όμιλο, ή μία νίκη και δύο ισοπαλίες ώστε να φτάσει την καλύτερη επίδοση που είχε και στη συνέχεια να ανέβει βαθμολογικά, για να έχει καλύτερες κληρώσεις στις επερχόμενες σεζόν των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μπροστά τους έχουν πλέον τρία παιχνίδια για τους ομίλους, με Αϊντχόφεν εκτός στις 26 Νοεμβρίου, με Ομόνοια στην Κύπρο στις 3 Δεκεμβρίου και… κλείνει με την αναμέτρηση κόντρα στην Γρανάδα στην Τούμπα, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι βαθμολογίες των τελευταίων πέντε ετών έχουν ως εξής: Το 2015/16 συμπλήρωσε 6.000 βαθμούς, το 2016/17 8.000, το 2017/18 1.500, 3.000 είχε το 2018/19 και πέρυσι 2.500. Φέτος, ήδη έχει ξεπεράσει τους 4.000 και θέλει να φτάσει τουλάχιστον αυτούς της χρονιάς του 2015/16 που από του χρόνου παύει να μετράει.

Το άρθρο ΠΑΟΚ: Παίζει και για τη θέση του στην UEFA εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα