Πού βρίσκονται και τι κάνουν οι πρωταθλητές Ευρώπης με την Τσέλσι

15:40 29/5/2021 - Πηγή: Contra

Ο χρόνος γυρίζει στο 2012. Τότε που η Τσέλσι έπαιζε για δεύτερη φορά στον τελικό του Champions League, διεκδικώντας στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν ό,τι είχε στερηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Μόσχα. Τότε που ο Τζον Τέρι σπαταλούσε την ευκαιρία να κάνει το 5-4 στα πέναλτι.

Η λύτρωση καθυστέρησε, αλλά έμελλε να έρθει από το ίδιο σημείο του γηπέδου. Εκείνο το βράδυ της 19ης Μαΐου

ο... υπηρεσιακός Ρομπέρτο ντι Ματέο είχε ενεργοποιήσει μόλις 13 ποδοσφαιριστές του. Τους πρώτους 11 και δύο που έφερε από τον πάγκο κατά το τελευταίο τέταρτο της κανονικής διάρκειας. Οι περισσότεροι πια ανήκουν στον κόσμο των παλαίμαχων. Όχι όλοι όμως. Ας τους θυμηθούμε έναν προς έναν, έχοντας βρει με τι απασχολούνται.

Πετρ Τσεχ

Άλλος τερματοφύλακας στην ηλικία του (39) θα έπαιζε ακόμα. Αυτός, από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν (2019-2020) κατέχει συμβουλευτικό ρόλο στο οργανόγραμμα της Τσέλσι. Δεν είναι διακοσμητική η παρουσία του, αν σκεφτεί κανείς πως αυτός έπεισε τη διοίκηση για την απόκτηση του γκολκίπερ Εντουάρ Μεντί.

Ζοζέ Μποσίνγκουα

Στην ίδια ηλικία ο Πορτογάλος -με τις κογκολέζικες ρίζες- δεξιός μπακ απολαμβάνει τα πρώτα χρόνια μετά το ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας ως καλεσμένος σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές.

Νταβίντ Λουίζ

Μετά τις δύο αμφιλεγόμενες σεζόν του στην Άρσεναλ αναζητά την ομάδα που θα του προσφέρει τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημά του. Κάποτε υπήρξε ο πιο 'ακριβός' αμυντικός του κόσμου, όταν άφηνε την Τσέλσι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Στα 34 του δεν μπορεί να ζητά τέτοιες τιμές.

Γκάρι Κέιχιλ

Στον δρόμο για τα 36 του, προέρχεται από μια σεζόν με 20 παιχνίδια (τα 15 στο β' μισό), 1 γκολ και 1 ασίστ στην Premier League ως μέλος της Κρίσταλ Πάλας. Κυκλοφορεί ότι θα κλείσει στην Ντέρμπι Κάουντι της Championship.

Άσλεϊ Κόουλ

Ο πιο ολοκληρωμένος αριστερός μπακ του αγγλικού ποδοσφαίρου κατά την τελευταία 20ετία είναι πια προπονητής στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι. Από τον Οκτώβριο του 2020 έχει την ευθύνη της U15.

Τζον Όμπι Μίκελ

Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ότι είναι ακόμη 34 ετών ο Νιγηριανός χαφ λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι έβγαλε άνετα 33 90λεπτα στην Championship ως παίκτης της Στόουκ Σίτι. Οι συνολικές συμμετοχές του δε κατά το 2020-21 ήταν 41!

Φρανκ Λάμπαρντ

Θα μπορούσε να 'ναι αυτός στη θέση του Τόμας Τούχελ και να διεκδικεί το τρόπαιο ως προπονητής της Τσέλσι; Σε καμία περίπτωση με την εικόνα που είχαν οι 'μπλε' κατά το δίμηνο Δεκέμβρης-Γενάρης. Σε μια περίοδο δηλαδή που είχαν ηττηθεί από Γουλβς, Άρσεναλ, Σίτι και Λέστερ εντός 35 ημερών!

Σαλομόν Καλού

Προς ποδοσφαιρική απόσυρση πλέον ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, ολοκλήρωσε τον Φλεβάρη τη συνεργασία του με τη βραζιλιάνικη Μποταφόνγκο και λίγους μήνες πριν από τα 36 του δεν έχει να κυνηγήσει πολλά πλέον.

Χουάν Μάτα

Ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2014 και εξακολουθεί να πληρώνεται χωρίς να παίζει πολύ (48 λεπτά ανά συμμετοχή εφέτος). Ήταν βέβαια εκ των 10 των 'κόκκινων διαβόλων' που ευστόχησαν στον τελικό του Europa League, προτού το χάσει ο Ντε Χέα. Ακόμη δεν τον έχουν ενημερώσει για το τι θα ισχύσει με το συμβόλαιό του που λήγει στις 30/6, αλλά προβλέπει οψιόν ανανέωσης.

Ράιαν Μπέρτραντ

Μικρός σε σχέση με τους υπόλοιπους ο Άγγλος ακραίος (κοντεύει 32), βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Λέστερ προκειμένου να εξαργυρώσει τη φουλ χρονιά (34 συμμετοχές με 89,5 λεπτά παραμονής στο γήπεδο κατά μ.ο) στη Σαουθάμπτον.

Ντιντιέ Ντρογκμπά

Ήταν ήδη 32 όταν ισοφάριζε για την Τσέλσι και κατόπιν τής χάριζε το τρόπαιο με την τελευταία εύστοχη εκτέλεση. Στα 43 του προτιμά να είναι ένας ακτιβιστής παλαίμαχος που προσφέρει όπου του ζητηθεί.

Φλοράν Μαλουντά

Την τελευταία φορά που εντοπίστηκε σε γήπεδο είδε πρόσφατα τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κατακτά το κύπελλο Ρουμανίας ως προπονητής της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα. Ανήσυχο πνεύμα, περιμένουμε το επόμενο επιχειρηματικό σχέδιό του γιατί εκείνο το εστιατόριο στο Λουξεμβούργο κατέληξε στα βράχια.

Φερνάντο Τόρες

Αν και εκτός γηπέδων την τελευταία διετία, μια αινιγματική ανάρτησή του στο instagram προκάλεσε έντονη φημολογία επιστροφής του στη δράση. Που γρήγορα τη διέψευσε ο Ισπανός επιθετικός. Προτιμά να ξοδεύει το χρόνο του με τους οικείους του.

Σε 9 χρόνια από σήμερα ίσως ψάχνουμε τα ίχνη του Μεντί, του Καντέ, του Χάβερτζ και του Βέρντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα