Ποια ομάδα θα ήθελες πολύ να ξαναδείς στην Α1;

11:07 26/4/2020 - Πηγή: Contra

Η ΕΚΟ Basket League κατέβασε ρολά από νωρίς. Ο κορονοϊός ήταν -υποτίθεται- η αιτία, σαν λυτρωτική αφορμή πάντως φάνηκε. Έκτοτε άλλωστε ούτε φωνή, πόσο μάλλον ακρόαση. Ένα σχέδιο επαναλειτουργίας, βρε αδερφέ, που θα πείσει ότι η βιωσιμότητα της λίγκας δεν

βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη. Ένα προμελετημένο πλάνο έκτακτης ανάγκης για την επόμενη σεζόν των ειδικών, αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών, συνθηκών, πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν. Υπό ποιους όρους.

Η εκδοχή ενός πρωταθλήματος με αύξηση των ομάδων δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα προς ικανοποίηση κάθε πλευράς. Σε μια τέτοια περίπτωση, γιατί να μην δοθούν κάρτες ελευθέρας σε ομάδες που από τα τέλη των 80s ως τις ημέρες μας διετέλεσαν μέλη της λίγκας και πολύ ή λιγότερο μάς ξυπνούν μνήμες;

Τις μετρήσαμε από τη μία άκρη στην άλλη, τις βγάλαμε 33 αυτές και σκάψαμε πολύ βαθιά για να βρούμε που βρίσκονται τούτη την περίοδο - για όσους είχαν την απορία.

*η παρουσίαση αφορά τη χρονολογική εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία από τη σεζόν 1987-88.

Πανελλήνιος

Από τον τελικό του Κυπέλλου το '87 στον υποβιβασμό του '88 και στα πέτρινα χρόνια ως τη σωτήρια εμπλοκή της οικογένειας Κυριακού και τη ανάκτηση μεγάλους μέρους από τη λάμψη των παρελθόντων ετών. Από το 2004 ως το 2010 οι 'Ολυμπιονίκες' έφτασαν σε Final-4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είχαν συνεπή παρουσία στο πρωτάθλημα, είτε με τον Αργύρη Πεδουλάκη είτε με τον Ηλία Ζούρο. Τα φώτα έσβησαν όμως, όταν άλλαξαν διοίκηση και έδρα (Λαμία) χάνοντας κατ' επέκταση τον προσανατολισμό και την ταυτότητά τους. Πάλι.

Πού βρίσκεται: Σε ανοδική τροχιά, θα έλεγες. Από την Δ' ΕΣΚΑ πέρυσι ήταν εφέτος αήττητος με 21-0 στον 2ο Όμιλο της Γ' ΕΣΚΑ.

Απόλλων Πάτρας

Πρόσφατος ο υποβιβασμός του, καθώς ανήκε στην ελίτ ως το φινάλε της σεζόν 2016-17, έχοντας δυο χρόνια νωρίτερα (το 2015) αγωνιστεί στον τελικό του κυπέλλου, χάνοντας από τον Παναθηναϊκό. Άλλα τα χρόνια των 90s, βέβαια, τότε που με Μπακ Τζόνσον, Τόνι Ντόουσον, Χάρολντ Έλις, Ντούσαν Βούκσεβιτς και τα Ελληνόπουλα (Μολφέτας, Βετούλας, Μυριούνης) απέδιδε μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Πού βρίσκεται: Με τον αειθαλή Άγγελο Τσάμη να μην έχει ημερομηνία λέξης στη συσκευασία και 12 νίκες στα 21 παιχνίδια της Α2 ως τη στιγμή της διακοπής ο Απόλλων ήταν τέταρτος στη βαθμολογία και φάνταζε πολύ πιθανό να διεκδικήσει την άνοδό του στην ΕΚΟ Basket League μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ.

Ηλυσιακός

Για τελευταία φορά εθεάθη στην κορυφαία κατηγορία τη σεζόν 2013-14, χάνοντας την παραμονή στην τριπλή ισοβαθμία με Πανελευσινιακό και Ίκαρο Καλλιθέας. Αν νικούσε στο Ρέθυμνο (63-62), θα είχε γλιτώσει. Ο Μπρετ Πετγουέι και ο Οθέλο Χάντερ δεν έπαιζαν τότε στα Ιλίσια.

Πού βρίσκεται: Ήταν ισόβαθμος του Φαλήρου, που είχε την πρωτοκαθεδρία, με ρεκόρ 14-4 στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Με τον Αντώνη Φώτση να κάνει το κέφι του, ως ο μοναδικός 'επιζών' από το Ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού το 2002 στη Θεσσαλονίκη.

Σπόρτιγκ

Τα underground Πατήσια είχαν τους δικούς τους νόμους και τους οικείους σκοτεινούς ήρωες για συνεχόμενα χρόνια. Μίτσελ Γουίγκινς και Τόνι Κόστνερ, ως ένα φοβερό δίδυμο ξένων, μετέτρεψαν το γυμναστήριο της περιοχής σε απόρθητο κάστρο. Μάλιστα η ομάδα συμμετείχε στο Κύπελλο Κόρατς με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, πριν ο Κουβανός Αντρές Γκίμπερτ αφήσει το δικό του σημάδι ως άξιος διάδοχος των προκατόχων του. Το 2000 έπεσε και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά, παρά την εξασφάλιση της ανόδου.

Πού βρίσκεται: Πρωτοπόρος στον 2ο Όμιλο της Β' ΕΣΚΑ με 18-3 για ρεκόρ, σ' ένα πρωτάθλημα που είχε αντιπάλους τον Τυφώνα και τον Σπύρο Λούη.

Φίλιππος Θεσσαλονίκης

Η τέταρτη ομάδα της πόλης που συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα με αλλοδαπούς - μη ομογενείς στα εγχώρια ρόστερ (1988-89), υποβιβάστηκε, επανήλθε ένα χρόνο μετά και έπεσε εκ νέου, έχοντας καταφέρει μόλις 6 νίκες αθροιστικά στο φινάλε των δύο αυτών σεζόν της.

Πού βρίσκεται: Πολύ χαμηλά. Με μόλις 6 νίκες και 11 ήττες ήταν στη δέκατη θέση του 2ου Όμιλου της Γ2 της ΕΚΑΣΘ.

Παγκράτι

Τα χρόνια που το κλειστό του Μετς ήταν ζηλευτή έδρα και το ρόστερ διέθετε Ερλ Χάρισον, Τζον Χάντσον, Σλάβιτσα Κοπρίβιτσα, Ρίτσαρντ Ρέλφορντ ή Ίαν Λόκχαρτ έχουν χαθεί στη λήθη. Η τελευταία φορά που η πιο urban ομάδα του ελληνικού μπάσκετ, μ' εκείνες τις απόκοσμες φιγούρες του Θύμιου Μπακατσιά ή του Σάκη Τζαλαλή, συμμετείχε στο κορυφαίο πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 1995-96.

Πού βρίσκεται: Παραμένει για χρόνια από τους διατηρητέους πυλώνες της Α2, παλεύοντας σταθερά να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό στη Β' Εθνική κι από 'κει ό,τι ήθελε προκύψει. Στο 7-14 βρήκε τους 'ροσονέρι' η διακοπή του πρωταθλήματος.

Έσπερος

Την ομάδα της Καλλιθέας την έχει σημαδέψει αναμφίβολα η συμφωνία με τον Ρόι Τάρπλεϊ και αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα. Α, και το γεγονός πως άνθρωπός της είπε στον έφηβο Τζανή Σταυρακόπουλο ότι δεν κάνει για μπάσκετ.

Πού βρίσκεται: Με ρεκόρ 13-8 ήταν έκτος στον 1ο Όμιλο της Β' Εθνικής.

Παπάγος

Στο 'Σαλούν' των βορείων προαστίων ήταν το φρουραρχείο των 'Στρατηγών'. Της ομάδας που έδωσε στο μπάσκετ τον Γιώργο Διαμαντόπουλο (τον τελευταίο των Ελλήνων σκόρερ παλιάς κοπής), υπέγραψε τον Τοντ Μίτσελ και σύστησε στο ελληνικό κοινό τον Αλφόνσο Φορντ, πριν λάμψει σε Περιστέρι και απογειωθεί στον Ολυμπιακό. Πρώτη εμφάνιση το 1990 και τελευταία το 1999, ενδιάμεσα έφτασε να παίξει στην Ευρώπη, ως μια υπέροχη ανταμοιβή για την επιμονή του Θόδωρου Καρατζά στο πλάνο.

Πού βρίσκεται: Με το 'Κιτσάκι' πλέον στα ηνία του πάγκου, ο Παπάγος έδινε τη μάχη του στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής. Το 10-11 τον είχε στο δεύτερο μισό της κατάταξης.

Δάφνη

Οι τρέλες του Ντέρεκ Τσίβιους, οι καλαθιές του Ρίτσαρντ Ρέλφορντ, η ηγετική μορφή του Μπακ Τζόνσον, ακόμη και ο ρούκι Θοδωρής Παπαλουκάς παραμένουν εικόνες αναλλοίωτες στη μνήμη όσων τύχαινε να παρακολουθούν με ευλάβεια τους αγώνες της Δάφνης, η οποία έπαιξε για οκτώ σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Χάρη κυρίως στη γλυκιά παράνοια του ζαχαροπλάστη Κωστή Τζιβελέκα. Έπεσε το 2002 και δεν επέστρεψε ξανά.

Πού βρίσκεται: Η Α' ΕΣΚΑ 'φιλοξενούσε' εφέτος τους 'κιτρινόμαυρους', οι οποίοι από την 6η θέση προσπαθούσαν να κοιτάξουν ψηλότερα.

Γυμναστικός Λάρισας

Όταν από τις αρχές ως στα μέσα των 90s οι Μέλβιν Τσίτουμ, ο Μπρεντ Σκοτ, ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ και ο Ράιαν Λόθριτζ φορούσαν τα πράσινα της θεσσαλικής ομάδας, το μπάσκετ παιζόταν αλλιώς. Οι τρεις νίκες στο φινάλε της σεζόν 1997-98 ήταν πολύ λίγες για να κρατήσουν τον Γυμναστικό στην κατηγορία, προτού επιστρέψει στα μέσα της επόμενης 10ετίας και ακολουθήσουν στη συνέχεια συγχωνεύσεις επί συγχωνεύσεων (με ΑΕΛ και Ολύμπια) με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη βραχύβια σύμπραξη με τον Φάρο.

Πού βρίσκεται: Μην μπερδεύεστε. Η τωρινή Λάρισα είναι ο Ερμής Αγιάς που απαρνήθηκε το όνομά του για να συσπειρώσει. Γυμναστικό δεν εντοπίσαμε. Μονάχα μια BC Λάρισα στην Α2 της ΕΣΚΑΘ. Έχει και πιο κάτω!

Πειραϊκός

Με δύο συμμετοχές μέσα στα 90s (1991-92, 1996-97), υπό τον κόουτς Ποτόσογλου πάντα, η ομάδα του Πειραιά, άφησε ένα λευκό σημαδάκι. Έπεσε βέβαια αμφότερες και δεν ξαναγύρισε, με συνολικό απολογισμό 9 νίκες σε 56 αγώνες. Μία εξ αυτών, η πιο αξιομνημόνευτη στη δεύτερη θητεία, επί του Άρη στο Παπαστράτειο, αν και ο υποβιβασμός ήταν αναπόφευκτος.

Πού βρίσκεται: Ήταν ουραγός στη Β' ΕΣΚΑΝΑ. Το 1-19 δεν ήταν καθόλου κολακευτικό για τους Πειραιώτες.

Μίλων

Από τη μία η ομάδα της Νέας Σμύρνης έγινε η αφορμή ο Βασίλης Λανές να φύγει για το αμερικάνικο κολέγιο. Από την άλλη ήταν η πρώτη που πλήρωσε για να φέρει τον Μίτσελ Γουίγκινς στην Ελλάδα. Τον Γουίγκινς των 30.2 πόντων ανά αγώνα τη σεζόν 1993-94 που ελάχιστοι τον θαύμασαν κατά την πρώτη σεζόν του, αφού ο Μίλων δεν ήταν ελκυστικό τηλεοπτικό προϊόν και υπήρχαν μόνο σκόρπια πλάνα. Η επιστροφή στην Α1 το 2000, με αιχμή του δόρατος τον Κέντρικ Τζόνσον, συνοδεύτηκε από δεύτερο υποβιβασμό.

Πού βρίσκεται: Στην προτελευταία θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής εθεάθη ο Μίλων πριν από την κήρυξη της διακοπής όλων των πρωταθλημάτων.

Αμπελόκηποι

Σ' ένα πρωτάθλημα με αρτίστες και ομάδες που έμοιαζαν με καλοκουρδισμένες ορχήστρες παίζοντας τον ίδιο ρυθμό, το σύνολο του Γιώργου Καλαφατάκη πρέσβευε το σκληρό ροκ. Με άγνοια κινδύνου, περίσσιο θάρρος και μια μπασκετική πρόταση που εξέπεμπε από την ηλεκτρική κιθάρα του Τζανή Σταυρακόπουλου (όχι του Μίλτου Πασχαλίδη) και τα ντραμς του Λόρενς Φάντεμπερκ, κέρδισε πολλούς ουδέτερους και μη φανς της εποχής παραμένοντας δύο σερί σεζόν (1995-97) μεταξύ των 'μεγάλων'.

Πού βρίσκεται: Περασμένα μεγαλεία, διότι η προτελευταία θέση στον 2ο Όμιλο της Γ' ΕΣΚΑ δεν ήταν αντάξια των όσων είχαν καταφέρει στο παρελθόν.

Ηράκλειο

Η παρθενική κρητική πρόταση στην αποκέντρωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Σαν σενάριο γραμμένο από τα χέρια του υιού Παπακαλιάτη, η ομάδα της μεγαλούπολης του νησιού, υπό τη διαχείριση του πατρός, ανέπτυξε τις προϋποθέσεις για να φτάσει από τ' αλώνια στα σαλόνια (1995-96) και από το 1997 ως το 2004 να γευτεί ακόμη το νέκταρ της συμμετοχής στην Ευρώπη. Ρέλφορντ, Ορτίθ, Χάρβεϊ, Γκίμπερτ και ο αδικοχαμένος Νιξ ήταν μόνο κάποιοι εξ όσων πάτησαν το πόδι τους στο κλειστό του Λίντο που έγερνε προς τη μια μεριά.

Πού βρίσκεται: Η αναζήτηση μάς εμφάνισε το Ηράκλειο στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, παρέα με Εργοτέλη, Ηρόδοτο και Τηγανίτη. Ο ΟΦΗ παλεύει να 'κλέψει' τη θέση του.

ΒΑΟ

Η συμφωνία με τον Τζεφ Μαλόουν αποτελεί την εύφημο μνεία για την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη από τις Συκιές, η οποία τη μία από τις τρεις νίκες της μοναδικής σεζόν της στην επαγγελματική Α1 την πέτυχε με το 80-79 επί του Ολυμπιακού στο κλειστό των Συκεών. Του Ολυμπιακού του Ίβκοβιτς και του Ρίβερς που στο τέλος της σεζόν σάρωσε όποιον τίτλο διεκδίκησε. Προτού αντιμετωπίσει τους Σικάγο Μπουλς στην πρώτη στροφή από τον 'Last Dance' του Μάικλ Τζόρνταν.

Πού βρίσκεται: Οι 11 νίκες σε 19 παιχνίδια της Α' ΕΚΑΣΘ δεν του χάριζαν κάτι περισσότερο από την 6η θέση στη βαθμολογία.

Νήαρ Ηστ

Το 'αντίπαλον δέος' του Παγκρατίου χάριν γειτνίασης. Ομάδα που βρέθηκε στο κλαμπ των ισχυρών το καλοκαίρι του '98 και με σωστές κινήσεις διατήρησε ανταγωνιστικό προφίλ ως τη σεζόν 2002-03 που έχασε οριστικά την κατηγορία. Ενδιάμεσα έπαιξε στο Κύπελλο Κόρατς, αγγίζοντας την πρόκριση στην 8άδα, εμφάνισε τον Σέιν Χιλ, σύστησε τον Λιν Γκριρ και χάρισε πολλά νέα Ελληνόπουλα (Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρής, Ταπούτος, Πανταζόπουλος).

Πού βρίσκεται: Σήμερα ήταν η προτελευταία ομάδα στην Α' ΕΣΚΑ, πάνω μόνο από τους Άγιους Ανάργυρους.

Μαρούσι

Τη Μεγάλη Παρασκευή (17/4) συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από τον ευρωπαϊκό τίτλο (Σαπόρτα) στην Πολωνία. Τόσο ψηλά αναρριχήθηκε στην πυραμίδα του ελληνικού μπάσκετ η ομάδα που 'έχτισε' η οικογένεια Βωβού - όπως και όλη τη γύρω περιοχή. Βρέθηκε στην αφρόκρεμα το 1998-99, έπαιξε σε τελικούς πρωταθλήματος και κυπέλλου (δις) και άλλον έναν ευρωπαϊκό (ΕuroChallenge), 'έψησε' τον Βασίλη Σπανούλη, επέτρεψε στον κόουτς Μπαρτζώκα ν' ανοίξει τα φτερά του και άντεξε ως το 2012 που η οικονομική κρίση έκλεισε την κάνουλα, με αποτέλεσμα τη στάση πληρωμών, τις διοικητικές παλινωδίες και μια πτώση που έκανε πολύ έντονο θόρυβο.

Πού βρίσκεται: Οδηγούσε την κούρσα στον 1ο της Β' Εθνικής με 17 νίκες σε 21 παιχνίδια.

Μακεδονικός

Με απαρχή τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της σεζόν 2000-01, έγινε το μοναδικό επιτυχημένο παράδειγμα ενός αρχικά αβέβαιου εγχειρήματος αλλαγής έδρας. Βραχύβιο βέβαια. Άφησε τη Θεσσαλονίκη για την Κοζάνη και συσπειρώθηκε γύρω από την οικονομική ισχύ του Κώστα Μεσάικου, ο οποίος πλήρωσε επί σειρά ετών την πανάκριβη φιλοδοξία του, προλαβαίνοντας πάντως να μας γνωρίσει τον Πιτ Μάικλ. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη στα ηνία διεκδίκησε ευρωπαϊκή κούπα, αλλά η ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας στον τελικό του ULEB Cup το 2005 ήταν επί της ουσίας η αρχή του τέλους.

Πού βρίσκεται: Έχοντας γυρίσει προ πολλού στη βάση του, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όντας δεύτερος στον 4ο όμιλο με ρεκόρ 14-2.

Ιωνικός Ν.Φ

Ο Σλοβένος Τέομαν Αλιμπέγκοβιτς, ο Πορτορικάνος 'αλητήριος' Λάρι Αγιούσο και οι τίμιοι Σάσα Μάρκοβιτς - Μίχαελ Κοχ στο φινάλε της καριέρας τους θα έχουν να θυμούνται το πέρασμά τους από την ομάδα που άφησε το κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας για να βρει στέγη στην Αμαλιάδα, προτού μείνει εκτός ελίτ με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ένταξή της (2001-2005).

Πού βρίσκεται: Μοιραζόταν με τον Δούκα την τελευταία θέση στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής, έχοντας συλλέξει μόλις 4 νίκες σε 21 παιχνίδια.

ΚΑΟΔ

Δεν πρόλαβε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κορυφαίας κατηγορίας, παρά τις ορθές επιλογές ξένων (Γκίμπερτ, Λόρθριτζ) και το 2002 ο Όμιλος της Δράμας επέστρεψε στα εξ ων συνετέθη. Χρειάστηκε μάλιστα να μεσολαβήσουν 9 χρόνια προτού επαναλάβει ανάλογο επίτευγμα. Κράτησε τη θέση του ως το 2015, αλλά η οπισθοχώρηση του βασικού χρηματοδότη και η έλλειψη άλλων πόρων έριξαν απότομα τους τίτλους τέλους.

Πού βρίσκεται: Παρά το 19-0 στον 1ο Όμιλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ήταν δεύτερος, με 3 ματς λιγότερα από τις Σέρρες.

Ολύμπια Λάρισας

Όταν άρχισε να εξασθενεί η αίγλη του Γυμναστικού, εμφανιζόταν η έτερη πρόταση της πόλης. Μια πρόταση με κύριους εκφραστές τους αδερφούς Μαλάκους που μετά την πρώτη σεζόν (2002-03) προσαρμογής που συνοδεύτηκε από πτώση, άρχισαν να υλοποιούν το φιλόδοξο πρότζεκτ τους. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού τον Δεκέμβρη του 2004 από τα highlights της ακμής της, μαζί με τα πρώτα προπονητικά βήματα του Μπαρτζώκα, τα καρφώματα του Πρίντεζη και τα τρίποντα Ματ Γουόλς. Η συγχώνευση με τον Γυμναστικό δεν ανέτρεψε τη μοίρα της.

Πού βρίσκεται: Όλο το βάρος έχει πέσει στο γυναικείο τμήμα (Α2) και στα τμήματα υποδομής.

ΜΕΝΤ

Οι επτά νίκες της σεζόν 2004-05 υστέρησαν των οκτώ του Πανελληνίου για να παραμείνει η ομάδα της Τούμπας στην πρώτη κατηγορία ύστερα από τη μία και μοναδική συμμετοχή της στην επαγγελματική Α1. Τουλάχιστον μάθαμε τον Ντίλαν Πέιτζ.

Πού βρίσκεται: Συμμετείχε με αξιώσεις στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής, μετρώντας 12 νίκες σε 16 παιχνίδια.

Ολυμπιάδα Πάτρας

Ο παλιός (Απόλλων) ήταν πάντα αλλιώς στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά η νέα ήταν ωραία εκείνη την εποχή. Με 10 νίκες στην παρθενική συμμετοχή της (2006-07), μεταξύ των οποίων ο αναπάντεχος θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού δια χειρός Στιβ Μπαρτ, ανταπεξήλθε πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις, αλλά δεν είχε διάρκεια και αφού το καλοκαίρι του 2008 υποβιβάστηκε αφέθηκε στην τύχη της.

Πού βρίσκεται: Η συμμετοχή της στην Α1 της ΕΣΚΑΗ δεν μπορούσε να συνδυαστεί με πρόκριση στα πλέι οφ ανόδου. Ήταν 8η με 9-11 σε 20 αγώνες κανονικής περιόδου.

Αιγάλεω

Ίμπραεμ Τζάμπερ, Κίκι Κλαρκ, Ρασάντ Άντερσον και Κρις Μπρέισι έγιναν ατραξιόν στη 'στρούγκα' των δυτικών προαστίων, πιο πέρα από το σταθμό του μετρό πλέον, προτού στην τρίτη διαδοχική σεζόν στο κλαμπ των ισχυρών χαθεί η κατηγορία στην ισοβαθμία με τα Τρίκαλα. Ο Αβραάμ Καλλινικίδης και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σ’ εκείνα τα μέρη μεγάλωσαν, δίνοντας το τέμπο για το τύμπανο.

Πού βρίσκεται: Μετά από μια 5ετία είχε επιστρέψει στη Β' Εθνική, όπου διεκδικούσε άνοδο (τρίτο στον 1ο όμιλο με 14 νίκες - 7 ήττες).

Καβάλα

Η Ένωση έγινε μέλος του κλαμπ δια της πλαγίας οδού, αφού πρώτα συγχωνεύτηκε με το Πανόραμα που το 2008 είχε κερδίσει την άνοδο την Α2, αλλά τής παρέδωσε ΑΦΜ και θέση. Για τέσσερα χρόνια εμφάνισε ένα καλοστημένο σύνολο με παίκτης όπως ο Ντεζουάν Κόλινς, ο Μιλτ Παλάσιο, ο Σέντρικ Σίμονς και ο Ουίλ Ντάνιελς, αλλά την πέμπτη δεν άντεξε. Τη δεύτερη φορά που γύρισε (201516), το πέρασμά της ήταν σύντομο.

Πού βρίσκεται: Στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής ήταν η δεύτερη ομάδα τη κατάταξης μετρώντας 16 νίκες.

Τρίκαλα

Το ίδιο και το αυτό είτε με τη μορφή του millennium (2000) είτε ως basketball club. Στην πρώτη εκδοχή δεν άντεξε περισσότερες από δύο σεζόν (2008-10), τη δεύτερη ολοκλήρωση έναν 5ετή κύκλο (2013-18) με τον Πάτρικ Γιούιν τζούνιορ να φέρνει ολίγον τι στον μπαμπά Πατ.

Πού βρίσκεται: Ως Αίολος πλέον προπορευόταν στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής (15-2).

Ίκαρος Καλλιθέας

Αν και νεοφώτιστος τη σεζόν 2010-11, αντιπαρήλθε των δυσκολιών, κέρδισε την παραμονή και στην τριετία του στην πρώτη κατηγορία έφτασε, υπό τον Δημήτρη Πρίφτη, να κερδίζει τον Παναθηναϊκό, συστήνοντας τον Αυστραλό Άρον Μπέινς, τον Ντίον Τόμπσον και τον Μοχάμεντ Φαγέ! Από την 7η θέση βέβαια έπεσε στη 14η, διότι η μετακόμιση στη Χαλκίδα δεν αποδείχθηκε η πλέον σοφή επιλογή. Καταστροφική αντιθέτως.

Πού βρίσκεται: Πρωτοπόρος και αήττητος ήταν στην Α' ΕΣΚΑΝΑ (19-0).

Πανελευσινιακός

Τα στάχυα έδωσαν καρπό το 2012 και για τρία χρόνια, όσα διήρκεσε η παραμονή της ομάδας της δυτικής Αττικής στα υψηλά κλιμάκια, υπήρχε ζυμωμένο ψωμί στο τραπέζι. Ο έλεγχος άρχισε να χάνεται μετά τις πρώτες δύο σεζόν και η τρίτη ήταν αντιστρόφως ανάλογη (μόλις 6 νίκες).

Πού βρίσκεται: Ομάδα της Β' Εθνικής πια, με 10-11 κατείχε θέση στο δεύτερο μισό του 1ου Ομίλου.

Νέα Κηφισιά

Ως άξιο τέκνο των βορείων προαστίων, πάλεψε να κρατήσει ψηλά το λάβαρο σε μια εποχή που ο Παπάγος έψαχνε το δρόμο του και το Μαρούσι είχε κατρακυλήσει ξανά στα χαμηλά. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πέτυχε στην αποστολή του, αλλά προδόθηκε εκ των έσω, αφού παρά την 6η θέση του 2016 κρίθηκε ασύμφορη και κατ' επέκταση ανέφικτη η συνέχιση του εγχειρήματος, με συνέπεια να μην δηλωθεί συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Πού βρίσκεται: Μέχρι τη διακοπή θα τη συναντούσες στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής με ρεκόρ 10 νίκες - 8 ήττες.

Κόροιβος

Ο Ιωνικός ΝΦ δεν ανήκε στην Αμαλιάδα, ήταν ξένος. Σε αντίθεση με μια ντόπια ομάδα που για 4 χρόνια (2014-2018) και το περίφημο "αν μας τρύπησαν από μέσα" του Ντίνου Καλαμπάκου, με υπόνοιες για προκαθορισμό απόδοσης, παρουσίασε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στην κατηγορία.

Πού βρίσκεται: Ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί με ρεκόρ 7-13 στο πρωτάθλημα της Α2, πάνω μόνο από τον Αμύντα.

Αρκαδικός

Ουτοπικό αποδείχθηκε το εγχείρημα στην Τρίπολη, καθώς δεν υπήρξε στοχευμένο σχέδιο και υπομονή. Με μια κι έξω (2015-16) δεν ήταν δυνατόν να δει προκοπή η ομάδα της Πελοποννήσου.

Πού βρίσκεται: Στα πλέι οφ ανόδου από την Α2 της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, θα αντιμετώπιζε τον Ευκλή από την Καλαμάτα.

Κύμη

Ανήλθε από την Α2 παρέα με τον Προμηθέα (2016), αλλά η τύχη της, χωρίς τις ίδιες ισχυρές πλάτες, δεν ήταν ανάλογη. Μια, δυο, την τρίτη αποφάσισε να βαρέσει φαλιμέντο βρίσκοντας δίαυλο επικοινωνίας με το Λαύριο που είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά για να του παραχωρήσει τη θέση της. Όπως και συνέβη. Έμειναν τουλάχιστον τα 'όργια' του Θαντ ΜακΦάντεν.

Πού βρίσκεται: Στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β' ΕΣΚΑΣΕ πορευόταν από την έκτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 5-8.

Δόξα Λευκάδας

Μπήκε από το παράθυρο και έφυγε από την πόρτα χαλώντας το προξενιό. Η πρώτη ομάδα των Ιονίων Νήσων στη μεγάλη κατηγορία βρήκε μόνο 4 νίκες. Πάλι καλά που πρόλαβε να εμφανίσει ένα σύνολο που στηριζόταν στον Δημήτρη Τσαλδάρη.

Πού βρίσκεται: Στον 2ο Όμιλο της Β' Εθνικής κυνηγούσε τους πρωτοπόρους με ρεκόρ 15-6.

*η λίστα έκλεισε χωρίς τον Χολαργό, επειδή συνεχίζει ως Κολοσσός Ρόδου

Keywords
ομαδα, εκο, basket, league, κορονοϊός, βιωσιμότητα, εμφάνιση, λαμια, εσκα, παναθηναικος, θεσσαλονικη, underground, urban, περιστερι, ολυμπιακος, ηνία, μνήμη, αελ, λαρισα, πειραιας, εσκανα, ελλαδα, ροκ, ντραμς, ηρακλειο, οφη, βαο, dance, καλοκαιρι, λιν, νέα, δις, συμμετοχή, κοζανη, ισχύ, uleb, cup, κοχ, καοδ, σερρες, ματ, εσκαη, κλαρκ, μετρο, τρικαλα, καβαλα, αφμ, club, χαλκιδα, καλαματα, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, ολυμπια, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τυφωνας σαντυ, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αποτελεσματα, ημερομήνια, οικονομικη κριση, μνήμη, ηνία, αβρααμ, αελ, αιχμη, αφμ, δαφνης, δαφνη, εδρα, εθνικη, εικονες, ηττα, θαρρος, θητεια, ιβκοβιτς, ιλισια, κηφισια, κιθαρα, ληθη, μπασκετ, οφη, παιχνιδια, ρεθυμνο, σωτηρια, τυχη, ψωμι, basket, urban, αγνοια, αγωνες, αιολος, αηττητος, αυξηση, αιγαλεω, αιγλη, αμαλιαδα, αμπελοκηποι, ανθρωπος, απολλων, αφορμη, βαθμολογια, βαο, βιωσιμότητα, βρισκεται, γεγονος, δευτερο, διοικηση, δοξα, διδυμο, ευλαβεια, εγινε, εγχειρημα, ειπε, εκο, ελλειψη, εμειναν, εμφάνιση, εποχη, επτα, ερμης, εσκα, εσκανα, εσκαη, ετων, ευρωπη, εφυγε, ιδιο, ηλυσιακος, υπηρχαν, υπομονη, ηρωες, θοδωρης παπαλουκας, θοδωρης, ιωνικος, καοδ, κυμη, κυπελλο, κλαρκ, κοχ, λαβαρο, λαμψη, λαυριο, λιν, λορενς, ματ, μοιρα, μνεια, μορφη, μοχαμεντ, νηαρ ηστ, νικη, ντραμς, παντα, ομιλος, οικογενεια, οκτω, ονομα, οντας, παρουσιαση, πεμπτη, πολωνια, πορτα, ρεκορ, ροι, ροκ, σαλονια, σεζον, σεναριο, σερι, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σικαγο, σχεδιο, ταυτοτητα, τμημα, τονι, τρια, τριτη, τριπολη, τυμπανο, ισχύ, φτερα, φοβερο, φωνη, φορα, αντρες, βηματα, club, cup, ενωση, κλειστο, κολοσσος, ξενος, κυριακου, league, λευκο, μεινει, ομαδες, συκιες, underground, uleb, υπεροχη, βωβου, χερια, χοσε
Τυχαία Θέματα