Ο Νεντελτσιάρου θα φέρει πίσω τα χρήματα που ξοδεύτηκαν

15:25 28/3/2021 - Πηγή: Contra

Κάποια στιγμή, όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος. Όπως αυτό της σχέσης που έχουν αναπτύξει την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ και ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, το οποίο δεν θα είναι άμεσο, όμως όχι και μακρινό. Η λογική πρεσβεύει ότι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή με την κιτρινόμαυρη φανέλα, όμως ο Ρουμάνος Ιονούτς Νεντελτσιάρου, δηλαδή ο παίκτης για τον οποίο υπήρχε η πεποίθηση ότι διαθέτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της κιτρινόμαυρης

άμυνας, δεν είναι αυτό το στυλ του κεντρικού αμυντικού.

Πολλά περισσότερα περίμεναν -και κάποιοι εντός ομάδας εξακολουθούν να περιμένουν- στην ΑΕΚ από τον Ρουμάνο στόπερ, όταν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είναι κακός παίκτης ο 'Νέντε', κάθε άλλο. Όμως κι αυτός έχει 'πνιγεί' στη γενικότερη εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει το σύλλογο και τις διαδοχικές λανθασμένες προσεγγίσεις και επιλογές του, ακόμα και στα πιο απλά θέματα νοοτροπίας.

Δεν γίνεται ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι εν ενεργεία βασικός στην Εθνική Ρουμανίας και μάλιστα παίκτης 11αδας για εκείνην, να μην έχει το επίπεδο να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μόλις 24 ετών, ένας καταπληκτικός επαγγελματίας όπως όλοι παραδέχονται στην ομάδα και παράδειγμα για νεότερους και μεγαλύτερους.

Ήταν επίσης μια απολύτως σωστή και στοχευμένη κίνηση η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι, ασχέτως με το ότι οι εσωτερικές παθογένειες και ο λάθος αγωνιστικός προσανατολισμός που δεν διορθώθηκε ούτε επί Χιμένεθ, τουναντίον χειροτέρεψε επί των ημερών του Ισπανού στον πάγκο, κοντεύουν να ακυρώσουν την ορθότητα της επιλογής.

Ωστόσο, ανησυχία για τον Νεντελτσιάρου και την απόσβεση των 500.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί από τη ρωσική ΟΥΦΑ το περασμένο καλοκαίρι, δεν θα πρέπει να υφίσταται. Σε αυτή την ηλικία και ως βασικός στην Εθνική Ρουμανίας, κάθε άλλο παρά δύσκολο θα είναι για την ΑΕΚ να πάρει πίσω αυτά τα χρήματα ή και περισσότερα, αν αποφασίσει να τον εμφανίσει στο παζάρι του καλοκαιριού, βάζοντάς του πωλητήριο.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι να βγάλει μόνη της και πάλι τα μάτια της, όπως με τις περιπτώσεις του Μπακασέτα και του Γιακουμάκη, τους οποίους αφού πρώτα απαξίωσε, τώρα τους παρακολουθεί να διαπρέπουν εκτός Ελλάδας και να είναι εν ενεργεία διεθνείς με πολύ μεγαλύτερο market value από αυτό που είχαν όταν έπαιζαν στην ΑΕΚ. Αυτό που η ομάδα οφείλει να ψάξει, είναι το πως θα κάνει τον (κάθε) Νεντελτσιάρου να παίξει σύμφωνα με αυτό που πραγματικά μπορεί.

Σίγουρα πιο απογοητευτική είναι η εικόνα του έτερου στόπερ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, του Τυνήσιου Νασίμ Χνιντ. Δαπανήθηκαν 700.000 ευρώ για την αγορά του, χρήματα τα οποία ωστόσο, επίσης δεν είναι πολλά για την ηλικία και το status που ο ποδοσφαιριστής είχε πριν αφιχθεί στην Ελλάδα από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Τότε, υπήρχαν ομάδες που έδειχναν με επίσημες προτάσεις την επιθυμία να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να τον αποκτήσουν κι εν τέλει, για να καλυφθεί η διαφορά και να ενταχθεί στην ΑΕΚ, ο παίκτης χάρισε χρήματα που του χρωστούσε η Σφαξιέν. Ας τα θυμόμαστε κι αυτά, όπως και τα διθυραμβικά σχόλια ανθρώπων που τώρα ξεχνούν όσα ανέφεραν και τον απαξιώνουν.

Ο Χνιντ, δείχνει όντως άγουρος και ανέτοιμος για τα ευρωπαϊκά στέκια, ωστόσο η μπογιά του περνάει στην Αφρική, στην ευρύτερη Ασία και τελευταία στην Αραβία, από όπου προκύπτει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Κοινώς, ούτε με τον αυτόν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα η ΑΕΚ για να τον παραχωρήσει, ακόμα και ως δανεικό με οψιόν αγοράς, αν όχι με απευθείας πώληση.

Οι μεταγραφές που σου φέρνουν πίσω τα χρήματα που έδωσες, ενδεχομένως και με το παραπάνω, δεν είναι καταστροφικές. Όταν η ΑΕΚ έκανε το 'έγκλημα' επί Λυμπερόπουλου και Καρντόσο να δώσει κλειστό τριετές συμβόλαιο στον Σιμάο με 400.000 ευρώ σε ετήσιες 'καθαρές' αποδοχές, ο Χνιντ και ο Νεντελτσιάρου που θα φέρουν πίσω τα χρήματα και παίρνουν λιγότερα από τον 'παλαίμαχο' Πορτογάλο μέσο, δεν είναι κάποιο πρόβλημα γιατί θα την κάνουν την απόσβεση.

Εκεί διαπιστώνεις και τη διαφορά επιπέδου και ποιότητας από τεχνικό σε τεχνικό διευθυντή. Όταν το λάθος διορθώνεται και δεν είναι τραγικά ζημιογόνο για το ταμείο του club, όταν μια μεταγραφή που δεν βγαίνει, τουλάχιστον έχει αξία μεταπώλησης. Ο Ίβιτς είχε τη γνώση να το εξασφαλίσει αυτό, ο προκάτοχός του άφησε μόνο 'χρέη' που ακόμα 'τρέχουν'. Για τον Κονέ θα ξέρουμε σε έναν χρόνο από σήμερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα