Ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα πάει τον Εμπαπέ στη Λίβερπουλ

11:32 10/3/2021 - Πηγή: Contra

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει το βράδυ τη Λειψία, με τον Γιούργκεν Κλοπ να υποστηρίζει ότι η ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πολύ πιο φρέσκια σε σχέση με τις επιδόσεις της στο πρωτάθλημα, όπου πάει από το ... κακό στο χειρότερο. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει το αβαντάζ του 2-0 (στην Βουδαπέστη μεν, εκτός έδρας δε, αυτή τη φορά θα είναι στο ίδιο γήπεδο "γηπεδούχος") και μάλλον θα περάσει στα προημιτελικά, βρίσκοντας αποκούμπι στην ευρωπαϊκή της πορεία, αφού στην Πρέμιερ Λιγκ κουτρουβουλάει σε κατηφόρα.

Την ίδια ώρα η Παρί Σεν

Ζερμέν του φοβερού και τρομερού Κιλιάν Εμπαπέ περιμένει την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του 4-1 μέσα στη Βαρκελώνη, όπου ο 22χρονος Γάλλος είχε δώσει ρεσιτάλ, υπενθυμίζοντας ότι τα χρόνια περνάνε, η εποχή Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο που μας έκαναν ωραία παρέα την τελευταία δεκαετία, όπου να' ναι ολοκληρώνεται και ανατέλλει μια άλλη, τόσο δική του, όσο και του άλλου τρομερού παιδιού από τη Νορβηγία, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αυτοί θα παίξουν μπάλα τα επόμενα χρόνια, αυτοί θα' ναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί θα μαζέψουν όλο το χαρτί. Τα ονόματά τους στριφογυρίζουν από πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε πρώτα θέματα όλων των αθλητικών σάιτ όλης της Ευρώπης. Λογικό είναι.

Η σχέση του Εμπαπέ με τη Λίβερπουλ δεν είναι καινούργια. Υπάρχει ένα χάσταγκ στο twitter, (#Mpappe2021) που έκανε θραύση ανάμεσα στους οπαδούς των Ρεντς, είναι διάχυτη η αίσθηση πως ο νεαρός Γάλλος 'γουστάρει' τη μεγάλη αγγλική ομάδα, ενώ κατά καιρούς ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δηλώσει θαυμαστής του. Η κακή πορεία της Λίβερπουλ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και μια φημολογούμενη αποχώρηση του Μο Σαλάχ, αναζωπύρωσαν τελευταία το σενάριο για απόκτηση του πυραυλοκίνητου Εμπαπέ από την ομάδα του Άνφιλντ.

Ο τρομερός Κιλιάν, βέβαια, δεν είναι ελεύθερος από την Παρί. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα του. Από την PSG, φυσικά, το μόνο που δεν λείπουν είναι τα ... χρήματα. Δεν έχουν πρόβλημα οι ιδιοκτήτες της ομάδας να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από την 'Equipe' ανέφεραν ότι ο Εμπαπέ είναι έτοιμος να ζητήσει ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όσα δηλαδή παίρνει και ο Νεϊμάρ, ο σούπερ-σταρ της ομάδας. Το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, το οποίο η Παρί θέλει να είναι πενταετές. Η πλευρά του παίκτη, ωστόσο, δεν συμφωνεί σε κάτι τέτοιο, αφού δεν θέλει τόσο μεγάλη χρονική δέσμευση. Να συζητήσει, δηλαδή, ξανά στα 27 του.

Οι δηλώσεις του "είμαι χαρούμενος στο Παρίσι" και η τοποθέτηση του προπονητή της Παρί, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ότι θέλει "τον καλύτερο παίκτη για χρόνια στην ομάδα μου" δεν λένε τίποτε, μπροστά στις διεργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Μαζί και οι εικασίες, τα σενάρια και διάφορα σκηνικά, όπως αυτό που έστησαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Για να φύγει, βέβαια, από το Παρίσι ο Εμπαπέ, η ενδιαφερόμενη ομάδα θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ. Και άλλα 30, που θα εισπράττει ετησίως ο Κιλιάν, όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μια περιουσία ολόκληρη.

Η οικονομική πολιτική της Λίβερπουλ δεν πείθει ότι η αγγλική ομάδα δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους μεταγραφές. Δεν φτάνει ποτέ τόσο ... ψηλά. Τότε για ποιο λόγο να λέγεται και να γράφεται ότι το Άνφιλντ μπορεί εν τέλει να είναι ο επόμενος σταθμός του Εμπαπέ; Ιδού μερικά ενθαρρυντικά, για τους "κόκκινους", σημάδια...

✐ Τον Εμπαπέ, σαφώς και τον διεκδικεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Αν δεν πάει στο Λίβερπουλ, ο προορισμός του θα μπορούσε να είναι το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, ωστόσο οι 'μερένγκες' έχουν κι άλλου είδους προβλήματα. Το πιο βασικό είναι το συμβόλαιο του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός που έχει πάει δανεικός στην Τότεναμ αμείβεται με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, με ένα μέρος του συμβολαίου του, να καλύπτεται από την λονδρέζικη ομάδα. Μόνο, που ο Μπέιλ θα επιστρέψει στη Μαδρίτη το καλοκαίρι και αν δεν βρει άλλον ενδιαφερόμενο η Ρεάλ (για δανεισμό ή πώληση) τότε θα πρέπει να πληρώσει δυο συμβόλαια των 30εκ την ίδια σεζόν, με τον ένα παίκτη μάλιστα να αποτελεί την πιο μεγάλη της αποτυχία στην ιστορία των πολύκροτων μεταγραφών της.

✏ Η Μάντσεστερ Σίτι η οποία επίσης έχει τα χρήματα να πάρει τον Εμπαπέ, θα ασχοληθεί, όπως λέγεται, τον Χάαλαντ, αφού η ανάγκη για σέντερ-φορ είναι τεράστια και κάποια στιγμή ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα πει "καλό είναι να έχουμε έναν καθαραόαιμο φορ". Ειδικά αν πρόκειται για τον καταπληκτικό Νορβηγό, που εξακολουθεί κάθε φορά που αγωνίζεται να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί κανείς να φανταστεί...

✎ Η Λίβερπουλ ενδεχομένως το καλοκαίρι να εκταμιεύσει χρήματα από μια πώληση του Μο Σαλάχ! Ο Αιγύπτιος αρχισκόρερ δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες στην κόκκινη ομάδα, απόδειξη και η δυσφορία που επέδειξε όταν στον αγώνα με την Τσέλσι ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Πολλά λέγονται και για τις σχέσεις του Σαλάχ με τον Σαντιό Μανέ, γενικά υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι το καλοκαίρι ο χαρισματικός σκόρερ θα αλλάξει περιβάλλον. Η Μπάγερν, όπως λέγεται, παραμονεύει για να τον πάρει στο Μόναχο. Η τιμή του Σαλάχ αυτή τη στιγμή είναι περίπου 100-120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έρανος και ... ο ΛεΜπρον!

Την ίδια ώρα κάποιοι υπεραισιόδοξοι οπαδοί της Λίβερπουλ διοργανώνουν διαδικτυακό έρανο, για να μαζέψουν ... 250 εκατομμύρια λίρες και να γίνει πραγματικότητα η μεγάλη μεταγραφή. "Αν σαν Λίβερπουλ δεν έχουμε τη δυνατότητα για αυτή τη μεταγραφή σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε εμείς, αυξάνοντας το διαθέσιμο ρευστό, από τους οπαδούς μας όλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας ... ταρακουνήσουμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια οπαδοί της Λίβερπουλ σε παγκόσμια βάση. Αν συνεισφέρουν όλοι, απλά χρειαζόμαστε 2.5 λίρες ο καθένας, ώστε να μαζέψουμε 250 εκατομμύρια..."

Αισιόδοξοι οι οπαδοί που εμπνεύστηκαν τον έρανο, αλλά μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είχαν μαζευτεί 4.033 λίρες. Μένουν ακόμη 249.999.995.967 λίρες... για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.

Και σαν κρυφό χαρτί, λέει, έρχεται από το Λος Άντζελες, ο Λεμπρόν Τζέιμς! Ο "βασιλιάς" του ΝΒΑ, είναι γνωστό ότι συμπαθεί τη Λίβερπουλ, κατέχει άλλωστε και ένα μικρό μερίδιο στις μετοχές της, τυγχάνει φίλος του Εμπαπέ (απόδειξη ότι άλλαξαν αβατάρ στο twitter), με τη Nike να τους συνδέει και εμπορικά, πλέον.

Λέγεται, λοιπόν, ότι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας θα παίξει ρόλο στο να ψηθεί ο νεαρός Γάλλος και να ακολουθήσει τη διαδρομή Παρίσι-Λίβερπουλ. Εντάξει, όρεξη να' χουμε να διαβάζουμε διάφορα τέτοια, μέχρι το καλοκαίρι. Θα περάσουμε καλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα