Μιλγουόκι Μπακς: Δέκα μεταγραφικοί στόχοι εν όψει της Trade Deadline

Το NBA All-Star Game 2021 πέρασε στην ιστορία. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήγε στην Ατλάντα, κυριάρχησε, πήρε το βραβείο του MVP και γύρισε στο Μιλγουόκι για το δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21, με τους Μπακς να έχουν σηκώσει μανίκια για να ενισχυθούν εν όψει των playoffs στα οποία δεν θέλουν απλά να συμμετάσχουν, αλλά να πρωταγωνιστήσουν, να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Με ρεκόρ 22-14 (14-5 εντός - 8-9 εκτός έδρας), οι Μπακς δεν έχουν

παίξει ακόμη το μπάσκετ που θέλουν, δεν έχουν συνέπεια, έζησαν σερί αρνητικών και σερί θετικών αποτελεσμάτων, μπήκαν στη σεζόν με συγκεκριμένες αδυναμίες που έγιναν ακόμη πιο εμφανείς όσο περνούσαν οι αγώνες, δεν έχουν χημεία και χαρακτηριστικά συνόλου που πείθουν ότι μπορεί να χτυπήσει αντιπάλους όπως οι πρωταθλητές Λέικερς.

Όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ειδικά αν προκύψει κάποια ανταλλαγή πριν από την Trade Deadline (25/3) στα πλαίσια της οποίας θα αποχωρήσουν από το ρόστερ κάποια "βαρίδια" και θα μπουν σε αυτό αθλητές ικανοί να προσφέρουν μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια.

Τα οικονομικά δεδομένα, πριν αναλύσουμε τις 10 πιθανές ανταλλαγές:

1) Οι Μπακς μπήκαν στη σεζόν με 14 συμβόλαια, δεν είχαν χώρο στο salary cap για 15ο παίκτη. Αυτή η θέση παραμένει κενή, με το μισθολόγιο (134.464.794 δολάρια) να ξεπερνά και το salary cap (109.140.000) και το luxury tax (132.627.00).

2) Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε ανταλλαγή και συνεχίσουν με το υπάρχον υλικό μετά από την Trade Deadline της 25ης Μαρτίου, οι Μπακς θα μπορούν να προσθέσουν 15ο παίκτη το νωρίτερο στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου, σχεδόν έναν μήνα από σήμερα και έναν μήνα πριν από το τέλος της regular season.

3) Αυτή τη στιγμή στο Μιλγουόκι δεν μπορούν να κοιτάξουν τη "δεξαμενή" των free agents, ως εκ τούτου δεν μπορούν να ασχοληθούν με περιπτώσεις σαν αυτή του ΝτεΜάρκους Κάζινς (παράδειγμα) ή κάποιων που ενδέχεται να αποδεσμευθούν αμέσως μετά από την Trade Deadline (Ότο Πόρτερ, Τρέβορ Αρίζα, Τόνι Σνελ, Αντρέ Ντράμοντ, Τζορζ Χιλ πιθανοί για buy-out). Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να βιαστούν για να μη "στεγνώσει" η αγορά όταν θα προκύψουν οι πρόωρες αποδεσμεύσεις.

4) Μέσω ανταλλαγής μπορούν να αποκτήσουν παίκτη με συμβόλαιο έως 441.539 δολάρια πάνω από το συμβόλαιο που θα δώσουν. Τόσα είναι τα χρήματα μέχρι το hard cap που ούτως ή άλλως θέλουν να αποφύγουν, ενώ θα ήθελαν και να γλιτώσουν 1.837.794 δολάρια για να πέσουν κάτω από το luxury tax ώστε να μη μπλέξουν τα επόμενα χρόνια με τον εξωφρενικό tax repeater.

Κρατήστε και αυτό: Ομάδες της ίδιας Περιφέρειας και -κυρίως- ομάδες με τους ίδιους στόχους, δεν θα "βοηθήσουν" τους Μπακς να δυναμώσουν. Για παράδειγμα οι Σέλτικς, οι Πέισερς, οι Ράπτορς, οργανισμοί ανταγωνιστικοί προς τα Ελάφια, δεν θα μπουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για κάποιο trade, εκτός αν πρόκειται για κάτι πραγματικά εξαιρετικό που θα κάλυπτε τις ανάγκες και των δύο. Κάτι που αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ως πιθανό σενάριο, επειδή στο Μιλγουόκι διαθέσιμοι είναι μόνο κάποιοι ρολίστες και κάποιοι που δεν υπολογίζονται από τον Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Τζρου Χόλιντεϊ, Κρις Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ δεν θα μπουν σε συζητήσεις, οπότε δεν θα τους βρείτε ως assets στις 10 περιπτώσεις που ακολουθούν.

10 (ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΠΙΘΑΝΑ TRADES

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ

Ένας αναπληρωματικός ψηλός αποτελεί προτεραιότητα για τους Μπακς και ο Νέμανια Μπιέλιτσα είναι ένας αθλητής που και αρέσει στον Μάικ Μπουντενχόλζερ και μπορεί να βοηθήσει με το ταλέντο του στην επίθεση.

Ο 32χρονος πλέον φόργουορντ βρίσκεται στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του (7.150.000 δολάρια), το Σακραμέντο δεν θα μπει στα playoffs, δεν είναι έχει ανταγωνισμό με τους Μπακς, οι δυο οργανισμοί συνεργάστηκαν πριν από μερικούς μήνες κι ας μην είχε αποτέλεσμα η συμφωνία τους για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ενώ οι Κινγκς είχαν συμφωνήσει να τον δώσουν για να πάρουν ως μέρος της ανταλλαγής τον Ντι Τζέι Γουίλσον.

Ο Γουίλσον δεν υπολογίζεται στους Μπακς, όμως για να "βγει" η ανταλλαγή θα πρέπει να μπει και δεύτερος παίκτης. Αν αυτός είναι ο Πατ Κόνατον, οι Κινγκς θα πάρουν σχεδόν 9.5 εκατομμύρια δολάρια και θα βοηθήσουν το Μιλγουόκι να κατέβει από το όριο του luxury tax. Ο Μπιέλισα έχει φέτος 8.5 πόντους από 57.3% στο δίποντο, 33.3% στο τρίποντο και 78.9% στις βολές, μαζί με 4.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά 18 λεπτά συμμετοχής. Αξιόλογος σκόρερ, έξυπνος παίκτης, καλός πασέρ, μπορεί να βοηθήσει.

Γιατί να πουν οι Κινγκς "ναι"; Γιατί δεν έχουν κάτι να χάσουν. Θα πάρουν έναν αξιόλογο ρολίστα (Κόνατον) κι έναν νεαρό (Γουίλσον) που δεν θα τους επιβαρύνει, καθώς θα είναι ελεύθερος στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙ ΤΖΕΙ ΤΑΚΕΡ

Το γυαλί ανάμεσα στους Ρόκετς και τον Πι Τζέι Τάκερ έχει ραγίσει εδώ και πολύ καιρό, από τη στιγμή που οι παράγοντες της ομάδας του Χιούστον δίστασαν να του δώσουν νέο συμβόλαιο. Με τις Ρουκέτες να παραπαίουν, ο οσονούπω 36χρονος φόργουορντ δεν έχει πλέον θέση στο ρόστερ και ας παραμένει ενεργός μέχρι να παραχωρηθεί.

Στους Μπακς θα μπορούσε να προσφέρει σπουδαίες λύσεις αμυντικά, ειδικά από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχει μόνο ένας αναπληρωματικός ψηλός (Μπόμπι Πόρτις), ακόμη και αν ο GM Τζον Χορστ πρέπει να τον "νοικιάσει" για μερικούς μήνες.

Ο Τάκερ θα είναι free agent στο τέλος της σεζόν, έχει συμβόλαιο 7.969.537 δολαρίων και οι Μπακς θα πετύχαιναν δύο νίκες αν τον έπαιρναν για τους Γουίλσον - Κόνατον καθώς έτσι θα άγγιζαν το όριο του luxury tax και ίσως με μια ακόμα μικρή κίνηση να έπεφταν κάτω από αυτό. Οι Ρόκετς θα προτιμήσουν να δώσουν τον Τάκερ στο Μιλγουόκι και όχι σε ομάδα της Δύσης, οπότε μένει να δούμε αν τα Ελάφια ενδιαφέρονται για εκείνον ή στοχεύουν σε κάποιον άλλο.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΡΙ ΝΑΝΣ

Μια πραγματικά σπουδαία προσθήκη θα ήταν για τους Μπακς ο Λάρι Νανς. Κι ας έχει αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Οι Καβαλίερς λέγεται πως τον έχουν βγάλει στο σφυρί, ωστόσο το αρνητικό στην περίπτωσή του είναι πως έχει φέτος συμβόλαιο 11.7 εκατομμυρίων και ακόμη 20.5 εκατομμύρια για τα επόμενα δύο χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρείται μια κάπως "αλμυρή" περίπτωση για ομάδα που θέλει να τον βάλει στον πάγκο της.

Για τον Νανς των 9.3 πόντων (56.1% στο δίποντο, 38.1% στο τρίποντο, 57.1% στις βολές), των 6.8 ριμπάουντ, των 3.2 ασίστ και των δύο κλεψιμάτων ανά 33.4 λεπτά σε 19 αγώνες της φετινής περιόδου οι Μπακς θα έπρεπε να προσφέρουν τον Ντι Τζέι Όγκαστιν που θα είχε ρόλο δασκάλου δίπλα στους νεαρούς Ντάριους Γκάρλαντ - Κόλιν Σέξτον και τον Ντι Τζέι Γουίλσον. Δεν θα έπαιρναν σημαντικό αντάλλαγμα οι Καβς, αν και δύσκολα θα βρουν κάτι πραγματικά καλό για τον Νανς αυτή την εποχή.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΒΕΙΛ ΜΑΚΓΚΙ

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 4.5 εκατομμύρια το συμβόλαιο του Ντι Τζέι Γουίλσον, 4.2 εκατομμύρια εκείνο του ΤζαΒέιλ ΜακΓκί, ολοκληρώνονται και τα δύο στο τέλος της σεζόν που διανύουμε. Οι Μπακς θα προσφέρουν και ένα draft pick δεύτερου γύρου του 2023 και θα προλάβουν τους Καβαλίερς που θέλουν να αποδεσμεύσουν τον έμπειρο σέντερ.

Γιατί να πάρουν οι Καβς τον Γουίλσον; Για να τον δοκιμάσουν στο β' μέρος της σεζόν και να δουν αν μπορεί να τους προσφέρει κάτι την επόμενη, δίνοντάς του την qualifying offer. Γιατί να πάρουν οι Μπακς τον ΜακΓκί που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με τους Λέικερς έχοντας 6.6 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.4 μπλοκ ανά 16.6 λεπτά σε 68 αγώνες; Για να βάλουν έναν αθλητικό σέντερ πίσω από τον Μπρουκ Λόπεζ και να ελπίζουν ότι εκείνος θα τους προσφέρει κάτι περισσότερο από το τίποτα του Γουίλσον.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΕΙΝ ΕΛΙΝΓΚΤΟΝ

Φορμπς και Κόνατον δεν είναι αρκετοί (ποσοτικά) για ομάδα που θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου κι ο 33χρονος Γουέιν Έλινγκτον μπορεί να λειτουργήσει ως μια έξτρα επιλογή για τον Μπουντενχόλζερ χάρη στην εμπειρία και το πραγματικά αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ (38.1% ποσοστό καριέρας, 43.3% φέτος στο τρίποντο). Με συμβόλαιο 2.564.753 δολαρίων και με τους Πίστονς να σκέφτονται να στραφούν σε νεαρούς αθλητές στο β' μέρος της σεζόν, ο Έλινγκτον δεν έχει μέλλον στο Ντιτρόιτ.

Το ερώτημα είναι γιατί οι Πίστονς να κάνουν "χάρη" στους Μπακς. Ο Γουίλσον κοστίζει τα διπλάσια, ένα draft pick δεύτερου γύρου το 2023 θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία, σίγουρα όμως στο Ντιτρόιτ δεν θα "καίγονται" για να δώσουν τον Έλινγκτον. Ίσως ο Τόρι Κρεγκ (1.678.854 δολάρια μέχρι το τέλος της σεζόν) και ένας εκ των ρούκι Σαμ Μέριλ - Τζόρνταν Νουόρα να δημιουργούν ελκυστικότερο πακέτο, σίγουρα πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει να εξετασθεί από το Μιλγουόκι.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ ΝΟΞ

Ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά μόνο τυχαία δεν αναφέρεται. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καλή γνώμη για τον νεαρό των Νιου Γιορκ Νικς, την εξέφρασε πριν από μερικούς μήνες στη συνέντευξή του στην Cosmote TV και από τη στιγμή που ο Τομ Θίμποντο δεν τον υπολογίζει, ίσως υπάρχει έδαφος για να τον διεκδικήσουν οι Μπακς προσφέροντας τα συμβόλαια των Γουίλσον - Κρεγκ και το draft pick του δεύτερου γύρου το 2023. Η Νέα Υόρκη δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, καθώς έχει χώρο στο salary cap και στο τέλος της σεζόν οι δύο αθλητές θα είναι ελεύθεροι, ενώ ο Νοξ έχει συμβόλαιο και για την περίοδο 2021/22 (5.845.978 δολάρια).

Ο 21χρονος των Νικς είχε 12.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ στη ρούκι σεζόν του, έπεσε στους 6.4 πόντους και τα 2.8 ριμπάουντ πέρυσι και μετράει 5.1 πόντους από 40.4% στο δίποντο, 38.9% στο τρίποντο και 78.6% στις βολές, μαζί με 1.9 ριμπάουντ ανά 15.3 λεπτά σε 26 αγώνες της τρέχουσας περιόδου. Έχει ύψος 2μ.01, παίζει στις θέσεις των φόργουορντ και ενώ θεωρήθηκε σημαντική επένδυση για τους Νεοϋορκέζους, φαίνεται πως οι μέρες του είναι μετρημένες στο Μεγάλο Μήλο. Περίπτωση που οι Μπακς πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιό τους και να την κυνηγήσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟ ΜΕΛΙ

Ιδιαίτερη περίπτωση, φθηνός, υποτιμημένος, θα μπορούσε να λειτουργήσει σε έναν ρόλο παρόμοιο με εκείνον που είχαν οι Μίροτιτς - Ιλιασόβα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει συμβόλαιο 3.897.436 δολαρίων, με αποτέλεσμα με τον Ντι Τζέι Γουίλσον και το draft του β' γύρου του 2023 να μπορεί να... γίνει η δουλειά ανάμεσα σε Πέλικανς και Μπακς που έχουν καλές σχέσεις από το trade των Μπλέντσο - Χόλιντεϊ που βοήθησε την ομάδα της Νέας Ορλεάνης να φορτώσει draft picks. Ο Μέλι είχε πέρυσι 6.6 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά 17.4 λεπτά (33.6% στο τρίποντο).

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΚ ΜΑΣΚΑΛΑ

Παρόμοια περίπτωση με εκείνη του Μέλι, ο 29χρονος ψηλός έχει συμβόλαιο 2.283.034 δολαρίων και το μέλλον του βρίσκεται μακριά από την Οκλαχόμα Σίτι. Σέντερ που σουτάρει (και σουτάρει καλά) από το τρίποντο, έχει φέτος 9.7 πόντους από 60.5% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο και 91.4% στις βολές, μαζί με 3.8 ριμπάουντ και μία ασίστ ανά 18.6 λεπτά συμμετοχής σε 34 αγώνες.

Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σπουδαία μονάδα για τους Μπακς, όμως οι Θάντερ θα έπρεπε να πάρουν κάτι περισσότερο από τον Ντι Τζέι Γουίλσον, καθώς με αυτόν θα έκαναν μεγάλη χάρη στο Μιλγουόκι που θα έπεφτε και κάτω από το luxury tax. Οι δύο ομάδες δούλεψαν μαζί στο πλαίσιο της ανταλλαγής των Μπλέντσο - Χόλιντεϊ, έχουν καλές σχέσεις, ο GM των Θάντερ, Σαμ Πρέστι λατρεύει τα draft picks και με εκείνο του β' γύρου το 2023 ίσως μπορεί να προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα και για τους δύο.

Η (ΠΡΩΤΗ ΤΡΕΛΗ) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΟΛΙΝΣ

Η πρώτη από τις δύο περιπτώσεις για την οποία οι Μπακς πρέπει να παλέψουν με... χίλια! Ο Τζον Κόλινς (2μ.06, 23χρ.) δεν έχει μέλλον στην Ατλάντα, το καλοκαίρι θα είναι restricted free agent και οι Χοκς δεν θα ματσάρουν μεγάλη προσφορά για να τον κρατήσουν από τη στιγμή που έχουν χρυσοπληρώσει τους Μπογκντάνοβιτς, Γκαλινάρι, Καπέλα, οπότε είναι από πιθανό έως... πάρα πολύ πιθανό να τον ανταλλάξουν τις επόμενες ημέρες για να μην τον χάσουν για το τίποτα σε λίγους μήνες.

Ο Κόλινς έχει 16.5 πόντους και 8.6 ριμπάουντ μέσους όρους καριέρας, φέτος μετράει 18 πόντους από 59.2% στο δίποντο, 38.8% στο τρίποντο και 85.3% στις βολές μαζί με 7.6 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και ένα μπλοκ ανά 30.7 λεπτά σε 36 αγώνες, είναι 23 ετών, έχει βελτιώσει σημαντικά το περιφερειακό του σουτ, είναι αξιόλογος ριμπάουντερ και αμυντικός και γενικώς θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να έχει και παρόν και μέλλον στο Μιλγουόκι, αν και πιο πιθανό θα ήταν οι Μπακς να τον "νοικιάσουν" μέχρι το τέλος της περιόδου και στη συνέχεια να αναζητήσουν κάτι πιο φθηνό.

Ένα πακέτο με τον Μπόμπι Πόρτις (3.623.000 δολάρια φέτος και player option για 3.804.150 δολάρια τη σεζόν 2021/22) και τον Τόρι Κρεγκ (1.678.854 φέτος, ελεύθερος στο τέλος της σεζόν) μαζί με το draft pick του β' γύρου το 2023 ίσως είναι μια ελκυστική βάση για να διαπραγματευθούν οι δύο ομάδες, πιθανότατα μπορούν να βάλουν και μια τρίτη για να μεγαλώσει η συζήτηση, σίγουρα πάντως ο Κόλινς είναι ένας παίκτης για τον οποίο οι Μπακς πρέπει να ρισκάρουν και να κάνουν προσπάθεια.

Η (ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΕΛΗ) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΒΟΝΤΕ ΓΚΡΕΙΑΜ

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Κόλινς, ο Ντεβόντε Γκρέιαμ (26χρ., 1μ.86) είναι υπερβολικά ελκυστική και ίσως ακόμη πιο ελκυστική από τον ψηλό των Χοκς καθώς μπορεί να μπει αμέσως στην πεντάδα των Μπακς με τον Τζρου Χόλιντεϊ να πηγαίνει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και τους Μίντλετον, Αντετοκούνμπο, Λόπεζ δίπλα τους.

Ο Γκρέιαμ είχε 18.2 πόντους από 40% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο και 82% στις βολές, 3.4 ριμπάουντ, 7.5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 35.1 λεπτά συμμετοχής σε 63 αγώνες την περσινή σεζόν, είχε μπει στη συζήτηση για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, δεν το πήρε και φέτος έπεσε "θύμα" του ΛαΜέλο Μπολ. Οι Χόρνετς στηρίζονται πλέον στον ρούκι γκαρντ, στον οποίο βλέπουν τον ηγέτη τους για τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ δεύτερη επιλογή είναι ο Τέρι Ροζίερ με αποτέλεσμα ο Γκρέιαμ να έχει βρεθεί κατά κάποιον τρόπο σε συμπληρωματικό ρόλο (13.7 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ ανά 32.8 λεπτά συμμετοχής) λίγους μήνες πριν βγει στην αγορά ως free agent.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι στη Σάρλοτ το πιθανότερο είναι να τον χάσουν για το τίποτα, μια ανταλλαγή μοιάζει από λογική έως απαραίτητη. Το συμβόλαιό του είναι ελάχιστο (1.663.861 δολάρια), ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο θα πρέπει να είναι η βάση για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και από εκεί και πέρα το Μιλγουόκι θα πρέπει να προσθέσει όποιον θέλουν οι Χόρνετς από τους Κόνατον - Φορμπς - Κρεγκ μαζί φυσικά με το draft pick του β' γύρου του 2023 για να πάρουν τον νεαρό σκόρερ.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΒΟΥΤΣΕΒΙΤΣ

Πολύς κόσμος θεωρεί πως ο Νίκολα Βούτσεβιτς είναι ο ιδανικός ψηλός για τους Μπακς. Πράγματι, ίσως να ήταν μια σπουδαία προσθήκη για την επιθετική λειτουργία της ομάδας του Μιλγουόκι, ωστόσο τα Ελάφια θα έπρεπε να αλλάξουν όλη την άμυνά τους μεσούσης της περιόδου, πράγμα που μάλλον ούτε θέλουν, ούτε πρόκειται να κάνουν.

Ο Μπρουκ Λόπεζ, όσο κακός ριμπάουντερ κι αν είναι, όσο κι αν οι αριθμοί του στο σκοράρισμα έχουν πέσει (10.8 πόντους έχει φέτος από 59.7% στο δίποντο, 34.8% στο τρίποντο και 82% στις βολές), όσο κι αν τα λεπτά του παραμένουν χαμηλά (27.1 ανά αγώνα), παραμένει υπερβολικά σημαντικός για την άμυνα του Μπουντενχόλζερ.

Είναι πρώτος στο ΝΒΑ σε contested 2PTS και contested shots με 13.9 και 17.6 αντίστοιχα, με τους Ρουντί Γκομπέρ - Μάιλς Τέρνερ να ακολουθούν από απόσταση παίζοντας μάλιστα 3.6 και 4.4 περισσότερα λεπτά από εκείνον. Ο Λόπεζ είναι το βουνό των Μπακς στη ρακέτα και όσο κι αν δεν ενθουσιάζει, οι αριθμοί λένε την αλήθεια για την αποτελεσματικότητα του Μιλγουόκι στην άμυνα κοντά στο καλάθι.

Ακόμη κι αν θεωρήσουμε, πάντως, ότι οι Χορστ - Μπουντενχόλζερ θα αλλάξουν κατεύθυνση, για να μετακομίσει ο Βούτσεβιτς από το Ορλάντο στο Μιλγουόκι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα συμβόλαια των Λόπεζ - Κόνατον - Γουίλσον δεν φτάνουν τα 26 εκατομμύρια του Μαυροβούνιου, τα Ελάφια δεν θα διέλυαν τον πάγκο τους γιατί μετά δεν θα είχαν χρήματα για να τον γεμίσουν ούτε με minimum συμφωνίες, οι Μάτζικ δεν θα ενδιαφέρονταν για τον Όγκαστιν (6.6 εκατομμύρια) τον οποίο είχαν μέχρι πέρυσι και ο Τζρου Χόλιντεϊ δεν θα έμπαινε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, αν και το συμβόλαιό του είναι αρκετό για 1-on-1 ανταλλαγή.

Υπάρχουν σίγουρα τρόποι για να αποκτηθεί ο Βούτσεβιτς, με δεδομένο ότι θα βρεθεί φυσικά και τρίτη ομάδα για να μπει στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο οι Μπακς θα πρέπει να κάνουν πολλά για να πετύχουν αυτόν τον στόχο και στη συνέχεια να αλλάξουν τα πάντα, δύο μήνες πριν από τα playoffs. Ελάχιστες οι πιθανότητες για ένα τέτοιο trade.

Photo credits: AP Photos

Keywords
25η μαρτιου, nba, game, mvp, μισθολογιο, tax, free, σημαίνει, οσονούπω, μπλοκ, ντιτρόιτ, cosmote, τομ, νέα, μελι, καλοκαιρι, προσφορες, player, μπολ, νβα, photo, photos, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, γουιτνει χιουστον, τελος του κοσμου, εξτρα, τι σημαινει, γνωμη, δουλεια, μηλο, μπασκετ, νβα, πλαισιο, υψος, χημεια, game, mvp, nba, star, αγορα, αγωνες, αξιζει, αμυνα, απλα, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γινει, γυαλι, δεδομενο, δευτερο, εδαφος, υπαρχει, εποχη, επρεπε, ετων, υποθεση, καπελα, κινηση, λειτουργια, λοπεζ, μακρια, μελι, μηνες, μπλοκ, μπολ, νεα υορκη, ντιτρόιτ, ομαδα, παντα, οκλαχομα, ορλαντο, οσονούπω, περιφερειακο, πιθανοτητες, ρεκορ, ρολο, σεζον, σεναριο, σερι, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, σφυρι, το βουνο, τονι, τριτη, τομ, φυσικα, ψηλος, buy, free, ιδιαιτερα, κακος, μοιαζει, ομαδες, πακετο, player, σημαίνει, tax, θεσεις, υλικο, βουνο
Τυχαία Θέματα