Ο MVP κάθε ομάδας της Super League 1

08:56 9/3/2020 - Πηγή: Contra

Η κανονική διάρκεια της Super League 1 ολοκληρώθηκε, τα συμπεράσματα είναι ασφαλή, ο κόσμος έχει τον δικό του αγαπημένο. Μετά τις απογοητεύσεις, ας δούμε λοιπόν τους 14 ποδοσφαιριστές των ομάδων του εφετινού πρωταθλήματος που ξεχώρισαν με την εικόνα τους και δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι πολυτιμότεροι.

Ματιέ Βαλμπουενά (Ολυμπιακός)

Μετρά 19 αγώνες, 6 γκολ και 11 ασίστ. Πρωταθληματικοί αριθμοί για τον MVP

του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, όχι μόνο στο πρωτάθλημα. Δικαίως ήρθε η ανανέωση του συμβολαίου του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί τον παίκτη-βαρόμετρο του εφετινού Ολυμπιακού και περνάει δεύτερη 'νιότη'.

Γιόσιπ Μίσιτς (ΠΑΟΚ)

Η ιστορία γνωστή. Δεν αποκτήθηκε για βασικός πέρυσι τον Ιανουάριο (ως δανεικός), τουλάχιστον αυτό φαινόταν στους πρώτους αγώνες. Φέτος κέρδισε θέση στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και πλέον είναι αναντικατάστο μέλος της. Μπαλαδόρος ολκής, προσδίδει ηρεμία στο παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά και αποτελεί, μακράν του δευτέρου, τον πολυτιμότερο παίκτη έως τώρα. Τα 5 γκολ που έχει σημειώσει είναι κι αυτά στα θετικά της τρέχουσας σεζόν.

Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ)

Ήταν τέτοια η εικόνα του και δη τον Δεκέμβριο όταν ψηφίστηκε MVP του μήνα στο πρωτάθλημα, που έκανε τη Γουλβς να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του. Σε 17 αγώνες, 9 γκολ, είχε συνεχώς ανοδική πορεία. Μεγάλος 'πονοκέφαλος' για τον Μάσιμο Καρέρα και την ΑΕΚ ο τραυματισμός του ενόψει πλέι οφ.

Φεντερίκο Μακέντα (Παναθηναϊκός)

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει 'διάνα' στους επιθετικούς. Τζιμπρίλ Σισέ, Μάρκους Μπεργκ και τώρα Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ με τα 12 γκολ εφέτος είναι αυτός που έχει πάρει στις πλάτες του το επιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού και είναι από τους πλέον σταθερούς της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Ζοάο Φιγκεϊρέντο (ΟΦΗ)

Δεν ξέραμε καλά-καλά πώς προφέρεται το όνομά του όταν αποκτήθηκε. Στην αρχή δεν είχε θέση βασικού, αλλά σιγά-σιγά έγινε βασικός στην επίθεση της κρητικής ομάδας, με πολλά και κρίσιμα γκολ. Έχει ανοδική πορεία, είναι από τους φορμαρισμένους παίκτες του ΟΦΗ και κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον Λισάντρο Σεμέντο.

Μπρούνο Γκάμα (Άρης)

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός του Άρη, με 8 γκολ έως τώρα και σταθερή πορεία στην ομάδα, είναι από τους πρωταγωνιστές της εφετινής πορείας. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής κάνει 'αθόρυβη' δουλειά, σκοράρει σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται και είναι αυτός που ουσιαστικά ορίζει το παιχνίδι των 'κίτρινων'.

Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ)

Έκλεισε την κανονική περίοδο με χατ-τρικ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τα 8 τέρματα, είναι το 'φονικό όπλο' της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου και το φορμάρισμά του θα παίξει ρόλο στην πορεία της ΑΕΛ στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Εφέτος έχει περισσότερο... εκτελεστικό χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία παιχνιδιού.

Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης)

Σε μία ομολογουμένως μέτρια πορεία του Αστέρα Τρίπολης, ο Χερόνιμο Μπαράλες αποδείχθηκε ο 'παίκτης-κλειδί' για να μείνει ζωντανή η ομάδα για τα πλέι οφ μέχρι την ύστατη στιγμή. Η επιστροφή του στους Αρκάδες αποδείχθηκε κίνηση-ματ, αφού έλειπε ένας τέτοιος επιθετικός από τους 'κιτρινομπλέ'.

Γιώργος Μανούσος (Ατρόμητος)

Όταν ο Απόστολος Βέλλιος 'σίγησε', ανέλαβε δράση ο Γιώργος Μανούσος. Εννέα γκολ, αρκετά εξ αυτών εντυπωσιακά, ανοδική πορεία με τον Ατρόμητο, ουσιαστικά έκανε τον κόσμο της ομάδας να 'ξεχάσει' τον Ευθύμη Κουλούρη. Η αλλαγή φαίνεται στα νούμερά του σε σχέση με πέρυσι. Δύο γκολ στο προηγούμενο πρωτάθλημα, 9 έως τώρα χωρίς τα πλέι άουτ.

Ζορντάν Φοσέ (Ξάνθη)

Αποκτήθηκε από την Ξάνθη για να τη βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι και αυτό έκανε. Έξι γκολ σε 19 αγώνες, από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην εφετινή πορεία της ακριτικής ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε εντυπωσιακά το 2020, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν ήταν από τους βασικές επιλογές στο αρχικό σχήμα. Παρ' όλα αυτά, τη δουλειά του την κάνει μία χαρά.

Ντάνιελ Αντέτζο (Λαμία)

Ο Νιγηριανός αμυντικός της Λαμίας, ο οποίος ανέβασε τις 'μετοχές' του την εφετινή χρονιά, είναι κατά γενική ομολογία από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του Άκη Μάντζιου. Έλειψε μόλις σε ένα παιχνίδι από τα 26 του πρωταθλήματος και ήταν το 'βαρόμετρο' της Λαμίας στην οπισθοφυλακή.

Χουάν Μουνίθ (Βόλος)

Ήρθε μαζί με τον Χοακίν Τόρες, αμφότεροι έχουν πετυχει από 5 γκολ. Ο Ισπανός επιθετικός μετράει και 3 ασίστ. Σχεδόν μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες, ένας εκ των πρωταγωνιστών της πορείας του Βόλου, ο οποίος μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές είχε ελπίδες να μπει στα πλέι οφ στην 'παρθενική' σεζόν στην πρώτη κατηγορία.

Φάρλεϊ Ρόσα (Παναιτωλικός)

Επέστρεψε στο Αγρίνιο στη χειμερινή μεταγραφική σεζόν και έδειξε πόσο είχε λείψει. Ήταν από αυτούς που διαφοροποίησαν την εικόνα του Παναιτωλικού στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σκοράροντας και δημιουργώντας. Δεν είναι τυχαίο που ο Παναιτωλικός αύξησε τους αριθμούς του στο επιθετικό κομμάτι.

Μπατσάνα Αραμπούλι (Πανιώνιος)

Σε μία ομολογουμένων κακή χρονιά για τον Πανιώνιο, ο Γεωργιανός επιθετικός ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο 'γάλα'. Με 6 γκολ σε 25 αγώνες και σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα, ήταν ο ποδοσφαιριστής που 'σήκωσε' στις πλάτες του την ομάδα και το ίδιο θα πράξει και στα πλέι άουτ.

Θα φτάσει στο νταμπλ ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα