Η Άρσεναλ έδωσε 9.000.000 ευρώ στον Εζίλ επειδή είναι πιστός

14:49 16/10/2020 - Πηγή: Contra

Ο παραλογισμός του φετινού σχεδιασμού της Άρσεναλ είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, εξασφάλισε 2 στόπερ (Γκαμπριέλ και Πάμπλο Μαρί, που έμεινε έπειτα από δανεισμό), αλλά έδωσε μόνο έναν, τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο κι αυτόν δανεικό. Αυτό σημαίνει ότι τούτη τη στιγμή έχει 8 στόπερ στην 1η ομάδα, με συνέπεια ο Μικέλ Αρτέτα να πρέπει να παροπλίσει τουλάχιστον τους μισούς, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η συνύπαρξη

των Γκαμπριέλ, Μαρί, Παπασταθόπουλου, Γουιλιάμ Σαλιμπά, Κάλουμ Τσέιμπερς, Σκοντράν Μουστάφι, Ρομπ Χόλντινγκ και Νταβίντ Λουίζ είναι... πταίσμα μπροστά στο συνεχιζόμενο ανέκδοτο, με πρωταγωνιστή τον Μεσούτ Εζίλ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός παρέμεινε στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου για ακόμα μια φορά, παρότι η διοίκηση προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. Εν τέλει, όχι μόνο δεν τον πούλησε/δάνεισε/άφησε ελεύθερο στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, ώστε να γλιτώσει από το δυσβάσταχτο συμβόλαιό του, ένα από τα πιο μεγάλα στην Premier League, αλλά φρόντισε να του δώσει και μπόνους ύψους περίπου 9.000.000 ευρώ! Συγκεκριμένα, μπόνους αφοσίωσης!

Ο ποδοσφαιριστής που καταφέρεται με κάθε τρόπο εναντίον του οργανισμού, με τελευταίο παράδειγμα τη δημοσίευση της πρόθεσής του να καλύψει εκείνος τον μισθό της μασκότ που απέλυσε ο σύλλογος για λόγους περικοπών, ο ποδοσφαιριστής που εδώ και 7 μήνες δεν έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό με τους 'κανονιέρηδες' και βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής λίστας (στα τέλη Οκτωβρίου που θα δηλωθεί η λίστα και για την Αγγλία, ίσως βρεθεί εκτός κι από αυτήν), ο ποδοσφαιριστής που είναι τόσο παροπλισμένος που τον παράτησε μέχρι κι η Adidas, ο ποδοσφαιριστής που το καλοκαίρι συζητούσε με την Αλ Νασρ για να φύγει, εισέπραξε ένα παχυλό ποσό από την Άρσεναλ, διότι έτσι είχε συμφωνηθεί πριν από 2 χρόνια, σύμφωνα με το Athletic!

Ήταν Ιανουάριος του 2018, όταν οι καλές εμφανίσεις και το ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους ώθησαν τη διοίκηση του συλλόγου να του προσφέρει νέο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, με απολαβές 20.000.000 ευρώ ετησίως. Ο Εζίλ παρέμεινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ των Λονδρέζων, με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να εισπράττει περίπου τα 2/3 από τον συμπαίκτη του, παρότι η προσφορά του έκτοτε είναι... δεκαπλάσια.

Η αδιαφορία κι η κακή απόδοση του Εζίλ στον αγωνιστικό χώρο τον έφερε εκτός πλάνων των προπονητών του, μέχρι που ανέλαβε ο Αρτέτα, ο οποίος τον ξεκίνησε και στα 10 παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος, πριν από τη διακοπή λόγω κορονοϊού. Στο διάστημα αποχής από τη δράση έγινε η συζήτηση με τη διοίκηση για περικοπή του μισθού του κατά 12,5%, την οποία ο 32χρονος πρώην διεθνής αρνήθηκε και είχε τους λόγους του.

Η σεζόν άρχισε με τον Εζίλ εξοστρακισμένο, κάτι που ο Ισπανός προπονητής εξήγησε ότι οφείλεται αποκλειστικά στα αγωνιστικά πλάνα του και όχι στη διαφωνία με τη διοίκηση. Ουδείς τον πίστεψε, με πρώτον απ' όλους τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Αυτό, όμως, δεν άλλαξε τη ροή των πραγμάτων. Εφόσον η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και ο Εζίλ θα συμπλήρωνε στην Άρσεναλ δύο χρόνια από την υπογραφή του ισχύοντος συμβολαίου, έπρεπε να εισπράξει ένα ποσό ως πριμ... αφοσίωσης στον σύλλογο. A deal is a deal και στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Άρσεναλ που έδιωξε δεκάδες υπαλλήλους με κανονικούς μισθούς στην προσπάθειά της να κάνει περικοπές, έδωσε στο 'μαύρο πρόβατο' του ρόστερ, έναν παίκτη με 0 λεπτά συμμετοχής μέχρι στιγμής (και ίσως μέχρι τέλους της σεζόν) το ποσό των 9.000.000 ευρώ. Επειδή απλά υπάρχει...

Keywords
Τυχαία Θέματα