Η απίθανη Αταλάντα ψάχνει μόνο 22 γκολ σε 2 ματς για να μπει στα Guinness World Records

13:35 28/7/2020 - Πηγή: Contra

Η Αταλάντα μοιάζει με αυτό μικρό ανυπότακτο γαλατικό χωριό της Αρμορικής στα εδάφη της ακλόνητης γιουβεντίνικης αυτοκρατορίας των 9 διαδοχικών πρωταθλημάτων. Η Αταλάντα είναι μια ομάδα που προκαλεί χάος ανάλογης έντασης με αυτό του Αστερίξ και των συντρόφων του σε κάθε συνάντησή τους με αντίπαλη λεγεώνα. Δεν ξέρεις από πού σε βρίσκει. Στα 4 χρόνια που δουλεύει στο Μπέργκαμο ο θαυματουργός δρυίδης Τζιαν Pιέρο Γκασπερίνι έχει συνθέσει ένα σταθερά αντισυμβατικό και απροσάρμοστο σε νόρμες σύνολο από διάφορους απίθανους τύπους, το οποίο για δεύτερη σερί σεζόν εξασφάλισε

εγγυημένη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, είτε τερματίσει δεύτερο, πάνω από Ίντερ και Λάτσιο, είτε τρίτο ή τέταρτο. Τη στιγμή μάλιστα που στη διοργάνωση που θα επανεκκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Όποια κι αν είναι η κατάληξη της χρονιάς για τους 'ορομπίτσι', την πρωτιά της πιο παραγωγικής επίθεσης στη Serie A δεν θα τους την στερήσει ο όποιος αντίπαλος. Μετρώντας ήδη 96 γκολ υπέρ, δύο αγώνες πριν ρίξει αυλαία η ιταλική λίγκα, η Αταλάντα είναι μακράν η ομάδα με την ανώτερη επίδοση (μαζί με την καλύτερη διαφορά τερμάτων, καθώς έχει δεχθεί μόνο 45) και κυνηγά με αυξημένες πιθανότητες την υπέρβαση του τριψήφιου αριθμού. Θα αγωνιστεί απόψε στο 'Ένιο Ταρντίνι', απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Πάρμα, και την Κυριακή θα υποδεχθεί την Ίντερ στο 'Ατλέτι Ατσούρι ντ' Ιτάλια', με μοναδικό στόχο να ξεπεράσει το όριο και να επαναλάβει ένα επίτευγμα που δεν έχει απαντηθεί στη σύγχρονη ιστορία της ελίτ των ποδοσφαιρικών κατηγοριών στη γείτονα χώρα.

Για να εντοπιστεί ανάλογη επίδοση ο χρόνος πρέπει να ταξιδέψει σε αλλοτινές εποχές. Τότε που στα τέλη των 40s η 'γκράντε' Τορίνο της σεζόν 1946-47 είχε σκοράρει 104 γκολ σε πρωτάθλημα 20 ομάδων. Πάντως η Μίλαν είναι εκείνη που με 118 τέρματα απέναντι σε 19 αντιπάλους κατά τη σεζόν 1949-50, έχει καταγραφεί πως κατέχει το απόλυτο ρεκόρ. Παρά την ασυναγώνιστη επίδοσή της τερμάτισε δεύτερη. Αδιανόητο φαντάζει σήμερα επίσης ότι την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά (1950-51) οι πρώτες τρεις ομάδες της κατάταξης (Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους) είχαν σκοράρει όλες τους τριψήφιο αριθμό (107 οι δύο και 103 η τρίτη).

Άρα ο Μάρτεν ντε Ρουν υπέπεσε σε σφάλμα, απευθυνόμενος στον λογαριασμό των Guinness World Records. Ο Ολλανδός χαφ παρασύρθηκε από αναληθείς πληροφορίες και στατιστικά που βρήκε από 'δω κι από 'κει και ζήτησε να κατακυρωθεί στα πρακτικά ως η καλύτερη επίδοση από καταβολής Serie A.

Για την Αταλάντα ήταν δεδομένα η πιο αποτελεσματική σεζόν στο δρόμο για τα 113 χρόνια από την ίδρυσή της, ωστόσο η κατάρριψη του ρεκόρ απέχει 22 γκολ, όπως αποκρίθηκαν οι διαχειριστές του λογαριασμού, υπογραμμίζοντας με κόκκινο μαρκαδόρο το λάθος του 29χρονου ποδοσφαιριστή. Δεν θα το άφηναν να πέσει κάτω.

Ο Ολλανδός δεν πτοήθηκε και απηύθυνε κάλεσμα στον Κολομβιανό Ντουβάν Σαπάτα (τον έναν εκ των βασικών γκολτζήδων της Αταλάντα, παρέα με τον συμπατριώτη του Λουίς Μουριέλ) ν' απαντήσει στο γήπεδο αν προλαβαίνει να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Έχει σκοράρει 18 φορές εφέτος και συνολικά 47 σε 78 αγώνες!

Με όσα έχει καταφέρει η Αταλάντα του Γκασπερίνι τα τελευταία χρόνια, ας μην αποκλειστεί οτιδήποτε. Τίποτα όμως.

Keywords
Τυχαία Θέματα