Ευρωλίγκα:

10:53 15/9/2020 - Πηγή: Contra

Τα φιλικά προετοιμασίας ξαναφέρνουν την Ευρωλίγκα στο προσκήνιο, βαδίζουμε προς την έναρξη μιας περίεργης, χωρίς αμφιβολία σεζόν, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε (σε όλους τους τομείς) στην κανονικότητα. Δηλαδή, αγώνες σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς περιορισμούς και πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού η μάχη εναντίον του οποίου συνεχίζεται σε επιστημονικό επίπεδο. Για την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, να γίνει κανονικά η επόμενη (2021-22) και εν συνεχεία να μπει στην τελική ευθεία για την εφαρμογή ενός απώτερου σχεδίου.

Της κλειστής Ευρωλίγκας!

Ακόμη δεν έχει ειπωθεί κάτι από επίσημα χείλη από την Euroleague, αν και κατά καιρούς ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει κάνει λόγο για την παρουσία 16 ομάδων σε μόνιμη βάση. Ήδη στην Ευρωλίγκα με την τωρινή της μορφή, από τις 18 ομάδες που παίρνουν μέρος, οι 11 έχουν μόνιμο συμβόλαιο ενώ άλλες δυο (Μπάγερν και Βιλερμπάν) πήραν μια διετή εγγύηση, στην ουσία τριετή καθώς πέρσι η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε.

Ωστόσο το "απόλυτο σχέδιο" της Ευρωλίγκας δεν ακριβώς η επέκτασή της στην τωρινή της μορφή. Η κατεύθυνση στην οποία θέλει να μπει έχει να κάνει με την ... απόλυτη κυριαρχία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη δημιουργία ενός πραγματικού υπερ-πρωταθλήματος του οποίου οι αγώνες θα διεξάγονται το σαββατοκύριακο. Με την συμμετοχή 20 ή 24 ομάδων απ' όλη την Ευρώπη, με μια κανονική περίοδο μαμούθ, πλέι-οφ και φάιναλ-φορ για την ολοκλήρωσή του.

Κάπως έτσι πιστεύεται ότι η Euroleague θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδά της, να δημιουργήσει ένα τελείως διαφορετικό brand και αν μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές από άλλες αγορές. Δεν είναι τυχαίο ότι ανά διαστήματα ακούγονται διάφορα για είσοδο της διοργάνωσης στην Βρετανία. Με τις δεδομένες συνθήκες μοιάζει σχεδόν αδύνατη. Με άλλες, ίσως...

Keywords
Τυχαία Θέματα