Αυτοί είναι οι δύο λόγοι που έκαναν την Λίβερπουλ να απορρίψει την διαστημική πρόταση της Αλ Ιτιχάντ για Σαλάχ

08:26 25/8/2023 - Πηγή: Contra

Διαστημική πρόταση για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ κατέθεσε η Αλ Ιτιχάντ ταράζοντας τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου λίγο πριν από τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας προσφέρει στον Σαλάχ ένα ποσό κοντά στα 180.000.000 ευρώ ετησίως ενώ δίνει στη Λίβερπουλ άλλα 130.000.000 ευρώ προκειμένου να την πείσει να πει το "ναι"¨για την πώληση του Αιγύπτιου.

Από την αρχή όμως τόσο ο Κλοπ όσο και η διοίκηση της αγγλικής ομάδας ήταν ξεκάθαροι. Ο Σαλάχ δεν είναι προς πώληση. Οι λόγοι αυτής της απόλυτης στάσης των "κόκκινων" είναι δύο και δείχνουν την πολιτική των "κόκκινων".

Ο πρώτος είναι ότι η Λίβερπουλ προκειμένου να πείσει τον Σαλάχ να ανανεώσει το συμβόλαιό του χάλασε τις οικονομικές ισορροπίες εντός της ομάδας. Ο Αιγύπτιος επιθετικός εισπράττει σχεδόν 20.000.000 ευρώ ετησίως, ποσό πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που λαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας, δείγμα του πόσο σημαντικός θεωρείται.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ο Μο είναι σχεδόν αναντικατάστατος. Πλην ίσως του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος με μεγάλη ευκολία αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, δεν υπάρχει κάνεις άλλος που να μπορεί να αναπληρώσει το κενό του Σαλάχ.

Η περίπτωση Εμπαπέ δεν εξετάζεται από τους ιθύνοντες της ομάδας λόγω των οικονομικών απαιτήσεων τόσο του ίδιου όσο και της Παρί οπότε ο Σαλάχ είναι... αναντικατάστατος.

Θυμίζουμε πως ο Αιγύπτιος σταρ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους "κόκκινους" μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμφωνία Βλαχοδήμου με Γιουνάιτεντ, το ποσό που πρέπει να πάρει η Μπενφίκα

Ο Αντσελότι έστειλε σαφές μήνυμα εν όψει των τελευταίων ημερών των μεταγραφών

Το απίστευτο σχόλιο του Τόνι Κρόος στον Φαμπρίτσιο Ρομάνο για τη μεταγραφή του Βέιγκα στην Σαουδική Αραβία

Keywords