NBA

13:28 28/9/2020 - Πηγή: Contra

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο σάρωσε μέσα στις δυο ρακέtες (32π, 14 ριμπ) οι Μαϊάμι Χιτ ήταν γεμάτοι από έξαψη(heat) και με ένα ντεμαράζ στα τελευταία πέντε λεπτά νίκησαν 125-113 τους Μπόστον Σέλτικς, έκαναν το 4-2 και μετά από έξι χρόνια προκρίθηκαν ξανά στους τελικούς του ΝΒΑ. Η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στη φούσκα θα' ναι αυτή, που από την Πέμπτη τα ξημερώματα, θα κοντραριστεί με τους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ο "βασιλιάς" θα βρει απέναντί του την ομάδα

με την οποία κέρδισε τα δυο πρώτα πρωταθλήματα της καριέρας του (ακολούθησε ένα ακόμη με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς). Θα αντιμετωπίσει τον άνθρωπο που τον πήρε στο Μαϊάμι (τον Πατ Ράιλι) και τον πρώην προπονητή του, Έρικ Σποέλστρα

Κι όπως έγραψε ο Σκιπ Μπέϊλες στο twitter δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να ξέρει καλύτερα τις αδυναμίες του ΛεΜπρον (και αγωνιστικές και πνευματικές).

Αν δεν το καταλάβατε το ΝΒΑ ζει από τώρα για τη μεγάλη μονομαχία. Δυο τεράστιες προσωπικότητες, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της σύγχρονης εποχής, ο τρομερός ΛεΜπρον που θέλει ένα τίτλο με μια ακόμη (την τρίτη της καριέρας του) ξαναφέρνοντας το πρωτάθλημα στους Λέικερς μετά από δέκα χρόνια και ο ανυπέρβλητος Παρ Ράιλι, δημιουργός του show time των Λέικερς στη δεκαετία του 80 και δυο σπουδαίων ομάδων του Μαιάμι. Των πρωταθλητών του 2006, στους οποίους ήταν ακόμη προπονητής και των απόλυτων κυρίαρχων της διετίας 2012-13, όταν εμπνεύστηκε την καταπληκτική τριπλέτα ΛεΜπρον, Ντούειν Γουέιντ και Κρις Μπος.

Ο 35χρονος Τζέιμς που συνεχίζει απτόητος να κάνει τριπλ νταμπλ και να κλέβει την παράσταση, αλλά και ο 75χρονος Ράιλι, που φαίνεται ότι μαζί με τον προστατευόμενο του (και σπουδαίο κόουτς) Έρικ Σποέλστρα ξαναχτίζουν μια πολύ μεγάλη ομάδα στο Μαϊάμι.

Ο ένας θα ιδρώνει μέσα στο γήπεδο, ο άλλος θα παρακολουθεί ατάραχος με την μάσκα του από την εξέδρα των VIP, στο Ορλάντο. Και οι δυο θα θέλουν οπωσδήποτε να νικήσουν. Κι έχουν ... προσωπικούς λόγους για να επικρατήσει ο ένας κόντρα στον άλλον.

Ο πρώτος που συμφώνησε σε αυτό ήταν ο Ντουέιν Γουέιντ

Έχει μεγάλη ιστορία πίσω της η συνάντηση του ΛεΜπρον με τον Ράιλι. Ο πρόεδρος των Χιτ ήταν αυτός που έπεισε τον Τζέιμς να αφήσει το Κλίβελαντ και ... εξαγρώθηκε όταν έμαθε ότι πως τέσσερα χρόνια μετά, ο ΛεΜπρον γυρνούσε στο Οχάιο. Το 2018, πάντως, στο βιβλίο του Ιαν Τόμπσεν "η ψυχή του μπάσκετ" ο Ράιλι αναγνωρίζει το δίκαιο της απόφασης του ΛεΜπρον το 2014. Άσχετα, αν είχε διακόψει τις επαφές μαζί του, μέχρι το 2016. Όχι ότι τώρα μιλάνε κάθε μέρα...

Το βιβλίο αποκαλύπτει αρκετό παρασκήνιο για τις σχέσεις των δυο ανδρών:

Το 2010, ο Ράιλι έχει πάρει από κοντά τον ΛεΜπρον, τον πείθει ότι το μέλλον του βρίσκεται στο Μαϊάμι και ο Τζέιμς μαζί με τον μάνατζερ του Μάβερικ Κάρτερ οργανώνουν το περίφημο τηλεοπτικό σόου The Decision, όπου ο free agent ΛεΜπρον θα ανακοίνωνε ζωντανά την απόφασή του, για το που θα συνέχιζε την καριέρα του. Σε κάποια στιγμή συζητώντας μαζί τους, προσπαθεί να τους προετοιμάσει για τις αντιδράσεις που θα ακολουθούσαν αυτής της απόφασης. Χρησιμοποίησε μάλιστα κάποια στιγμή και τη λέξη "φόβο".

"Αμφότεροι με κοίταξαν και λίγο έλειψε να μου ορμήξουν. Να φοβηθούμε τι, μου είπαν. Προσπάθησαν να τους εξηγήσω ότι ήταν μια τεράστια και σημαντική απόφαση. Θα σας πνίξουν με ... σκατά τη διασκέδαση. Είχαν τεράστια αυτοπεποίθηση, όμως. Πίστευαν ότι έκαναν το σωστό..." θυμάται ο Ράιλι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Σωστό, βέβαια, ήταν και αυτό που είχε προβλέψει ο έμπειρος Πατ. Με το που ο ΛεΜπρον έκανε την περίφημη δήλωση "το ταλέντο μου μετακομίζει στην S

Keywords
Τυχαία Θέματα