Τι θα κάνει ο Άρης χωρίς Φετφατζίδη και μεταγραφές

09:39 28/9/2020 - Πηγή: Contra

Ο παραλληλισμός δεν εξομοιώνει το επίπεδο, αλλά τις καταστάσεις. Η Τσέλσι βρέθηκε να χάνει με 3 γκολ από τη Γουέστ Μπρομ και μπορεί στο τέλος να πήρε την ισοπαλία, αμέσως άρχισε η κριτική για την ποιότητα του ρόστερ σε κάποιες θέσεις. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται, ωστόσο οι 'μπλε' μπορούν ακόμα και την ύστατη στιγμή να προσθέσουν έναν κορυφαίο αμυντικό στο έμψυχο δυναμικό για να μπαλώσουν 'τρύπες'. Ή, το αργότερο, να περιμένουν τον Ιανουάριο. Θα το κάνουν, όμως...

Ο Άρης

βρέθηκε να χάνει με 2 γκολ από τον ΠΑΣ και μπορεί στο τέλος να πήρε την ισοπαλία 2-2, αμέσως άρχισε η κριτική για την ποιότητα του ρόστερ σε κάποιες θέσεις. Μόνο που οι 'κίτρινοι' τι περιθώρια έχουν για να ελιχθούν στο μεταγραφικό παζάρι τις μέρες που απομένουν μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει το 'παράθυρο'; Πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν έστω τον Ιανουάριο για να ενισχυθούν τότε; Το μέλλον δείχνει ζοφερό, κάτι που αποτυπώθηκε και στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, στο οποίο οι 'κίτρινοι' πήγαν ως... πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα.

Σε σχέση με την πρεμιέρα, τη νίκη 3-1 επί της Λαμίας, οι Θεσσαλονικείς είχαν έναν διαφορετικό προπονητή κι έναν τεχνικό διευθυντή λιγότερο. Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε τα 'ηνία' από τον Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος 'πλήρωσε' τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Europa League από την Κόλος, ενώ ο Άγγελος Χαριστέας 'πλήρωσε' (μεταξύ άλλων) την επιμονή στον Ένινγκ τη φετινή σεζόν.

Χωρίς τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή που έκαναν τον καλοκαιρινό προγραμματισμό και τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, ο Άρης μπορεί να περιμένει λίγα πράγματα από το ούτως ή άλλως προβληματικό ρόστερ. Είναι κοινό μυστικό ότι η περσινή ομάδα ήταν 'μιας χρήσης', κάτι που φάνηκε από τα playoffs, όταν ο Άρης δεν είχε παίκτες για να συμπληρώσει ενδεκάδα. Οι Τόνι Ντάτκοβιτς, Αλί Αντέμ, Κριστιάν Λόπεθ, Φακούντο Μπερτόγλιο, Τζέιμς Τζέγκο, Δημήτρης Μάνος, Κριστιάν Γκανέα, Εμάνουελ Σάκιτς και Ζακαρί Μπουσέ που αποκτήθηκαν κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά των Φραν Βέλεθ, Νικολά Ντιγκινί, Μιχάλι Κόρχουτ, Μπράουν Ιντέγε, Ντάνιελ Λάρσον, Νικολάς Μαρτίνες, Μαρτίν Τόνσο, Ούγκο Σόουζα, Αμπού Μπα, Φιόριν Ντουρμισάι, Δημήτρη Διαμαντόπουλου και Απόστολου Τσιλιγκίρη. Προς στιγμήν...

Διότι οι αποχωρήσεις συνεχίζονται, με τον Γιάννη Φετφατζίδη πιθανότατα να έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην Αλ Κοχρ από το Κατάρ, ύστερα από το προ μηνών 'ναυάγιο' της μεταγραφής του στην Αλ Αΐν. Ίσως για να το γιορτάσει, σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ με αριστερό φαλτσαριστό σουτ κόντρα στους Γιαννιώτες, μειώνοντας σε 1-2 στο 48'. Η επιστροφή του Ματέο Γκαρσία μοιάζει δεδομένη, ενώ πιθανή είναι κι η απόκτηση ακόμη ενός παίκτη αν αποχωρήσει ο Φετφατζίδης, ώστε να καλυφθούν τα δημιουργικά κενά.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα του Άρη. Ο Χουλιάν Κουέστα όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Μπορεί να αποκρούσει 3 τετ α τετ στον ίδιο αγώνα και να κάνει λάθη που οδηγούν σε γκολ κάθε εβδομάδα. Από τα περσινά playoffs μέχρι και τώρα, μάλλον... προτιμάει το δεύτερο σενάριο, όπως έδειξε στην έξοδό του στο γκολ του Επαμεινώνδα Παντελάκη στο 22' (στο γκολ του Βλάντισλαβ Νάουμετς λίγο νωρίτερα, ίσως να χρεώνεται μια μικρή καθυστέρηση στην αντίδραση του δυνατού σουτ, αλλά δεν φέρει ακέραια ευθύνη).

Ο 29χρονος Ισπανός ίσως ακολουθεί τα βήματα του συμπατριώτη του -και πάλι- της Τσέλσι, του Κέπα Αρισαμπαλάγα, ο οποίος έχει λυγίσει ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα. Όμως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν είχε πρόβλημα να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει άμεσα τον Εντουάρ Μεντί, όταν είδε ότι κι αυτή η χρονιά αρχίζει με γκάφες του Ισπανού. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν έχει την ίδια δυνατότητα, αν και εξετάστηκαν αρκετές περιπτώσεις τερματοφυλάκων το καλοκαίρι. Ο μοναδικός που αποκτήθηκε ήταν ο Μπουσέ, ο οποίος έχει παίξει μόλις 9 παιχνίδια πρωταθλήματος τις τελευταίες 2 σεζόν, τα 4 εκ των οποίων με τις δεύτερες ομάδες των Ανζέ και Οσέρ. Και φυσικά, υπάρχει ο Φάμπιαν Έμαν, τον οποίο νωρίτερα στο καλοκαίρι οι 'κίτρινοι' επιχείρησαν να αποδεσμεύσουν για να αποκτήσουν τον Μπάλας Μέγερι.

Η εικόνα του Άρη στο 2ο ημίχρονο, έπειτα από τις παρεμβάσεις του Μάντζιου, σαφώς και ήταν εκείνη που θα έπρεπε εξ αρχής. Ωστόσο, το ρόστερ παραμένει ισχνό για έναν 'μαραθώνιο' και περιθώρια μεταγραφών δεν υπάρχουν. Η πρώτη ομάδα μετράει 25 ποδοσφαιριστές, αν συμπεριλάβουμε τους 19χρονους Κώστα Χατζηπιρπιρίδη, Πέτρο Μπακουτσή, Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, Πέτρο Μπαγκαλιάνη και Παναγιώτη Σενγκέργκη και μέσα σε αυτούς τους παίκτες, υπάρχουν ορισμένοι που ενδέχεται να μην παραμείνουν για πολύ ακόμα στην ομάδα. Ο Φετφατζίδης μάλλον ανήκει σε αυτούς, ο Κουέστα μάλλον όχι. Το ερώτημα που έθεσε ο 'νεοφώτιστος' ΠΑΣ στον Άρη είναι απλό: θα αντέξει μόνο με ορθότερες επιλογές αρχικού σχηματισμού και καλό κοουτσάρισμα να αντιμετωπίσει τους επόμενους ΠΑΣ;

Keywords
Τυχαία Θέματα