Matchday Σάββατο 15/2: Οι 67 ώρες της 'επιβίωσης' του ΠΑΟΚ

20:16 15/2/2020 - Πηγή: Contra

Η 'απόδραση' του ΠΑΟΚ από τη Λάρισα με μόλις μια προπόνηση, η 'πύρρειος' επικράτηση του Παναθηναϊκού στο Αλεξάνδρειο και το φρέσκο παγκόσμιο ρεκόρ του Ντουμπλάντις.

Super League 1: Στη Λάρισα ΠΑΟΚ
νίκησε τον χρόνο

Η ΑΕΛ είχε την έδρα, το πάθος, τη δύναμη. Όχι όμως τους παίκτες για να συλλέξει από έναν ως τρεις βαθμούς στη σκληρή μάχη της 6άδας και ταυτόχρονα να στερήσει τουλάχιστον δύο από τον ΠΑΟΚ, που είχε τις λύσεις για να αντιπαρέλθει την κούραση και ν' αρπάξει το ανεκτίμητο 2-1 στον θεσσαλικό κάμπο. Η λειψανδρία είχε αφήσει την αποστολή των 'βυσσινί' με 16 μέλη, το γραφείο Τύπου να διαμαρτύρεται για "το άγριο κυνηγητό από τη διαιτησία όλη τη χρονιά με ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες" και τον Μιχάλη Γρηγορίου εκτεθειμένο. Ο Αμπέλ Φερέιρα τουναντίον, μ' ένα πιο πλούσιο ρόστερ, διέθετε την ευχέρεια να παίξει με τον Τσούμπα Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Σβιντέρσκι, να επαναφέρει τον Λέο Μάτος στα δεξιά, αφού ο Βιερίνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη με πόνους στο γόνατο, και στερούμενος τους τιμωρημένους Μίσιτς-Μπίσεσβαρ να χρησιμοποιήσει Αουγκούστο και Λάμπρου στο αρχικό σχήμα. Όλα αυτά μόλις 67 ώρες από τη στιγμή που έληξε ο δεύτερος προημιτελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, μόλις μια κανονική προπόνηση και δύο ταξίδια.

Βέβαια η διαφορά της ατομικής ποιότητας και η τροπή που πήρε ο αγώνας μεγέθυναν τις ανισότητες στον αγωνιστικό χώρο και ευνόησαν το έργο των 'ασπρόμαυρων'. Το τέταρτο εφετινό τέρμα του Λημνιού ήρθε αρκετά νωρίς, μόλις στο 14', ενώ η 'οβίδα' του Βραζιλιάνου χαφ σ' ένα χρονικό σημείο (45') που οι γηπεδούχοι διεκδικούσαν την ισοφάριση. Μια ισοφάριση που δεν βρήκαν, ούτε όταν ο Θεοχάρης Ηλιάδης μείωσε στο 67' και η αντίστροφη μέτρηση ως τη λήξη άφηνε τα χρονικά περιθώρια. Εφέτος η ΑΕΛ είχε ανατρέψει τρεις φορές το εις βάρος της 0-2, με Άρη και ΟΦΗ σε 3-2, με Παναιτωλικό σε 2-2), αλλά ο -έχων γνώση- ΠΑΟΚ της στέρησε τις πιθανότητες να ψάξει με συνέπεια κάτι αντίστοιχο και ν' αποφύγει την τέταρτη ήττα της στα οκτώ παιχνίδια συνεχίζοντας άνευ νίκης από τις 22 Δεκεμβρίου. Αναπόφευκτα οι πρωταθλητές έβαλαν τους τρεις πόντους στη συγκομιδή τους και ο Αλέξης Κούγιας ξέμεινε ν' αναρωτιέται στο φινάλε "γιατί τον έφεραν..." αναφερόμενος στον Σέρβο διαιτητή Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε αποφανθεί πως δεν υπάρχει παράβαση σε χέρι εντός περιοχής του γυρισμένου με πλάτη Αουγκούστο μετά από κεφαλιά του Μαουρίτσιο.

ΕΚΟ Basket League: Με αλλού το μυαλό του ο Παναθηναϊκός

Παραδοσιακά κατά το Σαββατοκύριακο της διακοπής του πρωταθλήματος στα μέσα του Φλεβάρη ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διεκδικούσε το στέμμα του κυπελλούχου. Το είχε κάνει τις 5 από τις προηγούμενες 6 σεζόν. Έχοντας αποκλειστεί όμως από τον Προμηθέα, πριν από τη δεύτερη θητεία του Πιτίνο, υποχρεώθηκε να δώσει τον εξ αναβολής αγώνα με τον (φιναλίστ του ) Άρη στο Παλέ. Ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικά κίνητρα, με δεδομένο ότι ακολουθεί η μεγάλη μάχη με την Μπαρτσελόνα και μια σειρά νέων απαιτητικών αποστολών στην Euroleague. Το 88-81 έφερε τη 16η νίκη σε 18 αγωνιστικές, όχι όμως τα καλά μαντάτα που θα ήθελε ο Αμερικάνο κόουτς για τη βελτίωση της εικόνας του 'τριφυλλιού' μετά από ένα ολάκερο πενθήμερο προετοιμασίας. Ναι μεν οι 'πράσινοι' άρχισαν καλά (10-0), αλλά το 20% από το τρίποντο (5/25), η απώλεια 13 αμυντικά ριμπάουντ, με -5 (36-41) στη συνολική συγκομιδή, και κυρίως η αποχώρηση με ενοχλήσεις των Τόμας (σπασμοί μέση) - Γουάλι (διάστρεμμα στον αστράγαλο) δεν του επέτρεψαν να ησυχάσει.

Στίβος: Ο Ντουμπλάντις στο δρόμο για τα 6μ20

Ούτε μια εβδομάδα από την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ο Μόντο Ντουμπλάντις άφησε πίσω τα 6μ17 που πέρασε επί πολωνικού εδάφους. Εφαρμόζοντας την τακτική του θρυλικού Μπούμπκα, που λέγεται πως ανέβαζε έναν-έναν πόντο τον πήχη για ν' αποκομίζει περισσότερα κέρδη, ο 20χρονος Σουηδός άλτης δοκίμασε να ξεπεράσει τον εαυτό του στο grand prix της Γλασκώβης, μίτινγκ κλειστού στίβου, κατορθώνοντας να βελτιώσει τη δική του κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Τα 6μ18 έγιναν πια η κορυφή της πυραμίδας των εκπληκτικών αλμάτων του Ντουμπλάντις, ο οποίος αφού πέρασε με άνεση τα 6 μέτρα κι εξασφάλισε τη νίκη δεν ξόδεψε χρόνο. Παρήγγειλε στους διοργανωτές ν' ανεβάσουν τον πήχη και στην πρώτη κιόλας απόπειρά του απογειώθηκε. Ήταν η δεύτερη κατάρριψη του ρεκόρ από τον νεαρό με τα ελατήρια στα πόδια. Ο Μπούμπκα ειχε φτάσει τις 17, καμία όμως εξ αυτών σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τα 6μ20 απέχουν πλέον, δεδομένης της εμφανούς απόστασης που χώριζε τον ρέκορντμαν από την οριζόντια δοκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα