Matchday Κυριακή 09/02: Ο Χασάν ζει ακόμα στο 2019

19:54 9/2/2020 - Πηγή: Contra

Το γκολ νίκης του Αχμέντ Χασάν στο Περιστέρι για λογαριασμό του Ολυμπιακού, τα δύο γκολ του Τσούμπα Άκπομ που έπιασε τα περσινά επίπεδα σκοραρίσματος και η... ευτυχής απώλεια βαθμών της Μπάγερν από τη Λειψία στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

Super League 1: Ο Χασάν ζει ακόμα στο 2019

Το ρολόι έδειχνε 90:01 όταν η μπάλα περνούσε στα δίχτυα για το τελικό 1-0 από την κεφαλιά του Αχμέντ Χασάν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 1, 90:10 όταν ένας βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, ο Ρουί Πέδρο Κόστα, είχε ορμήσει πάνω στην αγκαλιά του Ρούμπεν Σεμέδο και 90:22 όταν ο Ζοζέ Σα είχε φτάσει στο γήπεδο του Ατρομήτου και έπεφτε πάνω στον σκόρερ, θυμίζοντας προ εβδομάδων στιγμιότυπο του Άλισον με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, όταν ο τελευταίος είχε σκοράρει στο τέλος του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αιγύπτιος του Ολυμπιακού και ο Αιγύπτιος της Λίβερπουλ έχουν συνυπάρξει πολλές φορές στην επιθετική γραμμή των 'Φαραώ', ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση είχε σημασία ο παρτενέρ του Χασάν στο Περιστέρι. Θα μπορούσε να είναι ο Γιουσέφ ελ Αραμπί και ήταν για περίπου ένα τέταρτο, όταν ο Μαροκινός αντικαταστάθηκε από τον Μπρούνο Γκασπάρ. Θα μπορούσε να είναι ο Χιλάλ Σουντανί, αλλά ο Αλγερινός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Φορτούνη στο 18'. Ίσως έπρεπε να έρθουν έτσι τα πράγματα, ώστε η μοίρα να αρχίσει να λειτουργεί θετικά για τον Χασάν.

Όταν στο 76ο λεπτό ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεχόταν 2η κίτρινη κάρτα και αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, ο Χασάν έγινε η αιχμή του 'δόρατος' για τον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη από πίσω του να τον υποστηρίζει. Γνώριμη κατάσταση, η οποία πέρυσι οδήγησε και τους δύο ίσως στην καλύτερη σεζόν της καριέρας τους. Μόνο που φέτος, λόγω τραυματισμού του αρχηγού, τον ρόλο του Φορτούνη τον έχει αναλάμβει με επιτυχία ο Ματιέ Βαλμπουενά. Αυτό έκανε και τώρα και με μια υπέροχη σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Χασάν να 'εκτελέσει' τον Μπάλας Μέγιερι και να θυμίσει στον κόσμο των 'ερυθρολεύκων' τον περσινό πιο παραγωγικό επιθετικό του ρόστερ με 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Δέκα μήνες έπειτα από εκείνο το γκολ στην εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας, ο Χασάν ξαναχτύπησε εκεί που χρειάστηκε.

Ο ΑΚΠΟΜ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Πέρασε 1,5 μήνας από την τελευταία φορά που ο Τσούμπα Άκπομ βρήκε δίχτυα στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού είχε συμβάλλει με γκολ στην εκτός έδρας νίκη 3-0 επί του ΟΦΗ στις αρχές Ιανουαρίου. Ίσως να φταίει ο αντίπαλος που ο Νιγηριανός επιθετικός 'ξεμπλόκαρε' και μαζί του όλος ο 'δικέφαλος του βορρά', με συνέπεια στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στους Κρητικούς για το πρωτάθλημα να φτάσει στη νίκη με 4-0.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής σημείωσε 2 τέρματα μόλις ο ΠΑΟΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Διότι προηγήθηκε ένα ημίχρονο στο οποίο είχε μόλις 3 τελικές προσπάθειες, καμία στην εστία και πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Η λύση δεν ήταν δύσκολη για τον Αμπέλ Φερέιρα, όσο κι αν του κόστισε σε... πνευμόνια, ενόψει της ρεβάνς των προημιτελικών του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Απέσυρε στο ημίχρονο τα φετινά 'μαύρα πρόβατα', του Άντερσον Εσίτι και Ομάρ ελ Καντουρί και αμέσως οι νταμπλούχοι άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα.

Κέρδισαν δύο πέναλτι μέχρι το 60', με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να νικιέται από τον Δημήτρη Σωτηρίου αλλά τον Άκπομ να παίρνει το ριμπάουντ για το 1-0. Το δεύτερο πέναλτι ήταν δική του υπόθεση (με τον Σωτηρίου να πέφτει ξανά σωστά, αλλά να μην τα καταφέρνει), ενώ ακολούθησε ο Λάζαρος Λάμπρου, στο ντεμπούτο του ως βασικός στο πρωτάθλημα, παρότι ανήκει στην ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2016. Ακόμα και το πανέμορφο σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο στο τέλος απέτυχε να κλέψει την παράσταση από τον Άκπομ, που φτάνοντας τα 6 τέρματα φέτος στο πρωτάθλημα (όσα πέρυσι σε όλη τη σεζόν) και τα 7 από τον Δεκέμβριο σε όλες τις διοργανώσεις, αρχίζει να κερδίζει έδαφος από τον Κάρολ Σβιντέρσκι.

Bundesliga: Η Μπάγερν χάρηκε που έχασε πόντους απ' τη Λειψία

Μπάγερν Μονάχου και Λειψία είχαν σημειώσει 111 τέρματα τη φετινή σεζόν. Οι Βαυαροί, μάλιστα, δεν είχαν μείνει ποτέ στο μηδέν σε Bundesliga ή Champions League. Αμφότερες φύσει επιθετικές ομάδες κι όμως τα μεταξύ τους παιχνίδια θυμίζουν συνήθως παρτίδα σκάκι, όπου κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τον αντίπαλό του. Πόσο μάλλον όταν οι Ανατολικογερμανοί έχουν πλέον εμπειρία 3 ετών από το ανώτερο επίπεδο και φέτος ξεκάθαρα διεκδικούν το πρωτάθλημα μαζί με τη μόνιμη κυρίαρχο της χώρας, αλλά και τις Ντόρτμουντ, Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν.

Όλος ο κόσμος περίμενε φεστιβάλ τερμάτων, ειδικά έπειτα από την υπέροχη σαββατιάτικη αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με την Ντόρτμουντ που έληξε με 4-3 και 3 ακυρωθέντα τέρματα, χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει! Διαψεύστηκαν άπαντες. Ακόμα και η Μπάγερν, αλλά για... καλό λόγο. Ο Νταγιότ Ουπαμεκανό, ο 21χρονος στόπερ της Λειψίας, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα (μαζί με το πανό στην κερκίδα που έγραφε Fuck RB), με 2 τάκλιν, 4 κλεψίματα, 8 διωξίματα, 2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 37 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (81% ευστοχία). Ήταν απροσπέλαστος για λογαριασμό των φιλοξενουμένων, κάτι που χάρηκαν και οι γηπεδούχοι!

Το συμβόλαιο του διεθνή με την εθνική Γαλλίας Κ21 ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021 και περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης στα 60.000.000 ευρώ. Η Μπάγερν έχει ενημερώσει ήδη τον ατζέντη του ότι ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, αφού το ποσό είναι κατά 20.000.000 ευρώ μικρότερο από εκείνο του Λουκά Ερναντέζ που απέκτησε το καλοκαίρι του 2019 από την Ατλέτικο και που έκανε την επανεμφάνισή του απόψε, έπειτα από τραυματισμό στον αστράγαλο τον Οκτώβριο. Πλέον, αν κάποια ομάδα κινηθεί για τον Ουπαμεκανό, η Μπάγερν πρέπει να ειδοποιηθεί για να αποφασίσει αν θα ματσάρει την προσφορά. Με βάση αυτά που είδε σε αυτό το 0-0 που τη διατηρεί έναν πόντο πάνω από τη Λειψία, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από 21 αγωνιστικές, σίγουρα θα το κάνει.

Πρέπει να φύγει ο Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα