Το Google Photos μεγαλώνει και αποκτάει νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά

19:21 18/5/2017 - Πηγή: Xblog

Η Google ανακοίνωσε στο Google I/O 2017 μερικά νέα χαρακτηριστικά για το Google Photos και μοιράστηκε κάποια εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, ο Αμερικάνικος κολοσσός δήλωσε ότι 500 εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν κάθε μήνα, ενώ γίνονται ανέβασμα/back-up 1.2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες

κάθε μέρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των προγραμματιστών του Google Photos, Aravind Krishnaswamy.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Google Photos είναι τα εξής:

Κοινές Βιβλιοθήκες (Shared libraries): Μέχρι σήμερα μπορούσατε να μοιραστείτε άλμπουμ με άλλα άτομα, όμως με αυτή τη λειτουργία μπορείτε να μοιραστείτε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας (δηλ. τη κεντρική ροή φωτογραφιών/βίντεο). Συνδέοντας τον λογαριασμό ενός νέου χρήστη, ο δεύτερος θα βλέπει στο κινητό του όλες τις νέες φωτογραφίες που τραβάει ο πρώτος. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιες φωτογραφίες θα μοιράζεται, ή να μοιράζεται φωτογραφίες από μια ημερομηνία και μετά, κρατώντας το παρελθόν του κρυφό.

Διαμοιρασμός βάσει αναγνώρισης προσώπου: Το Google Photos διαθέτει αναγνώριση προσώπου, και με αυτή τη λειτουργία η εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα ένα άλμπουμ και να προτείνει τον διαμοιρασμό του σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Εκτύπωση: Με $9,99 τουλάχιστον, τώρα μπορείτε να εκτυπώσετε το άλμπουμ των διακοπών σας. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για άλμπουμ, και όχι για μεμονωμένες φωτογραφίες.

Αφαίρεση αντικειμένων: Αν θέλετε να τραβήξετε τον Παρθενώνα και να διαγράψετε τους τουρίστες, σύντομα θα μπορείτε να το κάνετε. Αυτό μπορούσε να γίνει με το Photoshop και παρόμοια εργαλεία, όμως λίγες εφαρμογές φωτογραφιών έχουν κάτι τέτοιο. Δείτε demo.

Τέλος, θα προστεθεί και το νέο χαρακτηριστικό Google Lens που θα σκανάρει τα αντικείμενα στις φωτογραφίες και θα σας λέει πληροφορίες για αυτά – διαβάστε λεπτομέρειες για το Lens εδώ.

Όλες οι νέες δυνατότητες θα προστεθούν σταδιακά στις διάφορες εκδόσεις του Google Photos για Android, iOS και web μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η δυνατότητα εκτύπωσης άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα