Προσοχή: Η Google διαγράφει τα Android backups χωρίς προειδοποίηση

12:10 16/9/2017 - Πηγή: Xblog

Απ’ ότι φαίνεται η Google διαγράφει τα παλιά σας αντίγραφα ασφαλείας μετά από δύο μήνες αδράνειας άμα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την Android συσκευή σας. Αυτή η πληροφορία βγήκε στη φόρα όταν ο χρήστης Tanglebrook του Reddit ανακάλυψε ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα με τον χειρότερο τρόπο: χάνοντας όλες τις ρυθμίσεις, τα δεδομένα εφαρμογών και τους κωδικούς των Wi-Fi της παλιάς του συσκευής όταν ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ένα iPhone

για λίγο καιρό.

Μετά από έρευνα ο Tanglebrook διαπίστωσε ότι έτσι λειτουργεί η Google. Οι όροι χρήσης της Google αναφέρουν ότι μετά από 14 μέρες αδράνειας, τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας του Android θα έχουν ημερομηνία λήξης και αργότερα θα διαγράφονται.

Οι όροι χρήσης.

Αυτή η τακτική είναι λάθος και η Google δεν θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι. Αν για παράδειγμα στείλετε το κινητό σας για επισκευή και αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα iPhone ή featurephone μέχρι να το λάβετε πίσω, δεν θα έπρεπε να χάνετε το backup.

Ο Tanglebrook αναφέρει ότι μια ειδοποίηση για τη λήψη του backup στον υπολογιστή του θα αρκούσε για να σώσει τα δεδομένα του. Επίσης πιστεύει ότι το backup θα έπρεπε να είχε σωθεί στο Google Drive του και να έμενε εκεί για πάντα.

Ας ελπίσουμε ότι η Google θα το αλλάξει αυτό και να βελτιώσει τον τρόπο που παίρνει αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών μας.

Σημείωση: Μπορώ προσωπικά να επιβεβαιώσω ότι το backup μιας παλιάς μου Android συσκευής έχει διαγραφτεί χωρίς προειδοποίηση. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε backup στη διεύθυνση: https://drive.google.com/drive/u/0/backups

Συντάκτης: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα