Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απαγόρευσε την εξαγορά της Qualcomm από τη Broadcom

12:15 14/3/2018 - Πηγή: Xblog

Τον τελευταίο καιρό η Broadcom έχει βάλει στόχο να εξαγοράσει τη Qualcomm. Αρχικά της πρόσφερε $121 δισεκατομμύρια, όμως δεν ήταν αρκετά για τη Qualcomm, και έπειτα προσπαθούσε να βάλει δικά της άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Qualcomm. Δυστυχώς για τη Broadcom ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τώρα έστειλε μια Προεδρική Επιστολή απαγορεύοντας

στις δύο εταιρίες να προχωρήσουν στην εξαγορά, και παράλληλα απαγορεύει την είσοδο ατόμων της Broadcom στο Διοικητικό Συμβούλιο της Qualcomm.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι θα δημιουργηθούν θέματα “εθνικής ασφάλειας” αν προχωρήσει η εξαγορά. Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι μια τέτοια εξαγορά θα εξασθένιζε σημαντικά την δυναμική της Broadcom και τις δυνατότητές της να ανταγωνιστεί τις Κινέζικες εταιρίες στον χώρο των δικτύων (π.χ. Huawei), ειδικά τώρα που οι εταιρίες δουλεύουν στα επερχόμενα δίκτυα 5G.

Η Broadcom δήλωσε ότι διαφωνούν κάθετα με αυτή την απόφαση αλλά θα πρέπει να τη σεβαστούν. Απ’ ότι φαίνεται θα πρέπει να τελειώσει η θητεία του Donald Trump για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Συντάκτης: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα