Η Apple εξαγόρασε το Texture, το “Netflix των περιοδικών”

20:04 12/3/2018 - Πηγή: Xblog

Η Apple φαίνεται ότι ετοιμάζει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία παρόμοια με το Apple Music, αλλά για περιοδικά, καθώς προχώρησε στην εξαγορά του Texture.

Το Texture είναι μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε διάφορα περιοδικά με ένα σταθερό μηνιαίο ποσό, όπως λειτουργεί το Netflix

για τις σειρές και το Apple Music για τη μουσική. Η εταιρία δεν αποκάλυψε γιατί το εξαγόρασε ή πόσο πλήρωσε αλλά δήλωσε ότι η συμφωνία εκφράζει τη δέσμευσή της στην «επαγγελματική ειδησιογραφία από αξιόπιστες πηγές» και της έδωσε πρόσβαση σε έναν «εντυπωσιακό κατάλογο» περιοδικών.

Το Recode αναφέρει ότι όσοι επένδυσαν στη Next Issue Media, την εταιρία πίσω από το Texture, θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω (και τα $50 εκατομμύρια που επένδυσαν), ενώ οι εκδότες των περιοδικών φαίνεται να είναι και αυτοί χαρούμενοι.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει με το μέλλον της Texture αλλά αν η ιστορία επαναληφθεί, τότε η Apple θα κρατήσει όσα χρειάζεται από το Texture και σιγά-σιγά θα τερματίσει την υπηρεσία. Για την ώρα το Texture έχει εφαρμογές σε κάθε μεγάλη πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των Android και Windows 10. Η Apple ίσως αναπτύξει τη δική της συνδρομητική υπηρεσία περιοδικών ή θα ενσωματώσει τα βασικά χαρακτηριστικά του Texture στις υπάρχουσες εφαρμογές της (στο News app ή το iBooks).

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα