Η Apple απαγόρευσε τις παραπλανητικές εφαρμογές στο App Store

12:50 17/9/2017 - Πηγή: Xblog

Το App Store του iOS φιλοξενεί πάνω από 2.2 εκατομμύρια εφαρμογές για iPhone και iPad, αλλά παρά τις προσπάθειες της Apple να το διατηρήσει “καθαρό,” εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες παραπλανητικές εφαρμογές που ουσιαστικά κοροϊδεύουν τον χρήστη. Η εταιρία τώρα αποφάσισε να λύσει αυτό το πρόβλημα

και ενημέρωσε τους όρους χρήσης διαγράφοντας τις παραπλανητικές εφαρμογές, όπως αυτές που ψάχνουν για ιούς, λίγο πριν το λανσάρισμα των νέων iPhone.

Η νέα πολιτική της Apple συγκεκριμένα απαγορεύει τις εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι «περιλαμβάνουν περιεχόμενο ή υπηρεσίες που δεν προσφέρουν πραγματικά.» Τέτοιου τύπου εφαρμογές είναι αυτές που υποτίθεται ψάχνουν για ιούς και κακόβουλο λογισμικό, κάτι που τεχνικά δεν μπορεί να επιτευχθεί στο iOS επειδή το λειτουργικό σύστημα απομονώνει τις εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών από τις υπόλοιπες εφαρμογές και το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο κοροϊδεύουν τους χρήστες, αλλά επίσης τους κάνει να πιστεύουν ότι στο iOS υπάρχουν ιοί.

Η Apple αφαιρούσε τέτοιες εφαρμογές και στο παρελθόν, όπως το VirusBarrier πριν από δύο χρόνια, όμως ο νέος κανονισμός απαγορεύει εξαρχής την είσοδό τους στο App Store. Όσοι προγραμματιστές υποβάλλουν πολλές παραπλανητικές εφαρμογές θα αφαιρούν από το πρόγραμμα Developer Program και δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν εφαρμογές για το iOS.

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα