Πέλλα: Πολυμελής σπείρα έκλεβε γεωργικά μηχανήματα

11:16 19/6/2015 - Πηγή: Taxalia
Εχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές αγροτικών μηχανημάτων από διάφορες περιοχές
Ένας 42χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου ήταν ο «εγκέφαλος» πολυμελούς σπείρας που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, απ’ όπου έκλεβε πανάκριβα γεωργικά μηχανήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 40.000 ευρώ!
Άμεσοι συνεργοί του και ηγετικά στελέχη της σπείρας, ήταν δυο άνδρες ηλικίας 45 και 49 χρόνων που έπαιρναν «παραγγελίες» από τον αρχηγό τους και έδιναν οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη της ηλικίας 20 ως 49 χρόνων για το πού θα έβρισκαν τις αποθήκες από τις οποίες θα έκλεβαν τα γεωργικά μηχανήματα και θα τα μετέφεραν με φορτηγά στο συνεργείο του 42χρονου. Στη συνέχεια, ένας 42χρονος και ένας 41χρονος αναλάμβαναν να τα πουλήσουν σε αγρότες της Πέλλας.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές αγροτικών μηχανημάτων από διάφορες περιοχές της Πέλλας, πέντε από τα οποία εντοπίστηκαν στο συνεργείο του 42χρονου και κατασχέθηκαν μαζί με άλλα δυο που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του. Στα σπίτια τεσσάρων αγοραστών ηλικίας 26 ως 50 χρόνων σε χωριά της Πέλλας, βρέθηκαν άλλα τέσσερα κλεμμένα μηχανήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από τα μέλη της σπείρας, που για την πλήρη διαλεύκανση της οι έρευνες συνεχίζονται, ταυτοποιήθηκαν εννέα και αναζητούνται άλλοι δυο άγνωστοι συνεργοί τους. Όλοι κατηγορούνται κατά περίσταση για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
Keywords
Τυχαία Θέματα