Επιστρέφουμε Ελλάδα

11:03 17/9/2015 - Πηγή: Taxalia
Θα ξεκινήσω με μια παραδοχή και θα τελειώσω με ένα συμπέρασμα. Η παραδοχή είναι πως πραγματικά η χώρα μας βιώνει τη χειρότερη διαρροή νέων προς το εξωτερικό. Και στην δύσκολη αυτή συγκυρία, δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια.
Νέοι με πτυχία, με εργασιακή εμπειρία και κυρίως νέοι με όνειρα, που δε βλέπουν προοπτική στον τόπο τους. Το φαινόμενο της “φυγής” των νέων στο εξωτερικό δεν είναι τωρινό. Κάποτε όμως έφευγαν από κίνητρο, τώρα το κάνουν από ανάγκη. Είναι λοιπόν η στιγμή αυτό το φαινόμενο να σταματήσει και η Ελλάδα να προχωρήσει
μπροστά μαζί με τις νέες και τους νέους της.
Μακριά από την παθογένεια του “παίρνω μια θεσούλα και βολεύομαι, η χώρα πρέπει να δώσει κίνητρα στους νέους να “επενδύσουν” τις δυνάμεις τους και να “αγκαλιάσει” τις προσπάθειές τους. Έτσι ώστε να τολμήσουν στο πεδίο της καινοτομίας, να ρισκάρουν με νέες ιδέες, να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις σε καινούργιους τομείς της επιστήμης, να εκμεταλλευτούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γης, να παράξουν το νέο ελληνικό προϊόν. Σημαντικός αρωγός σε αυτό είναι σε κάθε περίπτωση οι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για αυτό χρειάζεται η μέγιστη αξιοποίησή τους από μια κυβέρνηση που νοιώθει την Ευρώπη ‘σπίτι της”, και γνωρίζει πως μια σειρά από σημαντικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, μπορούν και πρέπει να απορροφηθούν στο μέγιστο, προς όφελος της νέας γενιάς, προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας.
Συμπέρασμα: Την Κυριακή ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και επιστρέφουμε Ελλάδα

*Ο Στέλιος Καλαποτλής είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Σερρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα