Τρίτα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

12:45 6/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Το ότι είναι μονίμως πατημένο το play της κρίσης δε σημαίνει πως δε μπορεί η 7η τέχνη να πατήσει το pause και να βραβεύσει τους καλύτερους της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

«Η τρίτη χρονιά διοργάνωσης των Κινηματογραφικών Βραβείων της EAK αποδεικνύει κάτι πολύ σημαντικό: Ο Ελληνικός Κινηματογράφος ανθίζει, ακόμα και στις άγονες συνθήκες που επικρατούν για αυτόν» τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες η

πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Φέτος διαγωνίστηκαν περισσότερες ταινίες από κάθε άλλη χρονιά. Συγκεκριμένα διαγωνίστηκαν 21 ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 11 ταινίες μεγάλου μήκους τεκμηρίωσης και 23 μικρού μήκους.

Τώρα το αν είναι ή όχι οι καλύτεροι όλοι όσοι προτείνει, τελικά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αυτήν την τρίτη χρονιά που μοιράζει τα βραβεία της θα το κρίνουν όχι μόνο όλοι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το σινεμά αλλά και οι θεατές που το στηρίζουν παρά τις δυσκολίες όσο μπορούν. Βέβαια το κοινό δεν έχει παρακολουθήσει καν κάποιες ταινίες μια που δεν έχουν βγει ακόμα στις αίθουσες και παρόλα αυτά κέρδισαν υποψηφιότητες για βραβεία, γεγονός που προκαλεί μια κάποια εντύπωση δεδομένου πως ο κανονισμός της Ακαδημίας θέτει ως προϋπόθεση το να έχουν προβληθεί για κοινό οι ταινίες.

Εντύπωση κάνει η απουσία της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στο όνομα του οποίου το 2010 η Ακαδημία έπινε νερό εξαιτίας του θριαμβευτή Κυνόδοντα. Οι Άλπεις φέτος, πάντως, απουσιάζουν από τις μεγάλες κατηγορίες των βραβείων.

Όπως και να έχει οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν και τα βραβεία θα δοθούν σε κάποιους από τους κάτωθι δημιουργούς και η ταινία που θα αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ταινίας θα είναι και η επίσημη πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού στις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ (κάτι που δε συνέβη τις προηγούμενες χρονιές).

Η φετινή Τελετή Απονομής των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με οικοδεσπότες τους: Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Φαίξη Ξυλά και Βάσω Καβαλιεράτου σε σκηνοθεσία και του Αλέξη Καρδαρά.

Βραβείο Ειδικών Εφφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας

Για την ταινία «Ο Ξεναγός», οι Μαρία Καραμάνου, Πηνελόπου Τιτόνη και Παντελής Τσιαχρής.
Για την ταινία «Η Πόλη των Παιδιών», οι Γιώργος και Αργύρης Αλαχούζος
Για την ταινία «Τρεις Μέρες Ευτυχίας», οι 2/35 (Μάνος Χαμηλάκης και Νίκος Μούτσελος)

Βραβείο Μακιγιάζ

Για την ταινία «Άλπεις», η Εύη Ζαφειροπούλου
Για την ταινία «Το Γάλα», η Κατερίνα Βαρθαλίτου
Για την ταινία «Παράδεισος», η Εύη Ζαφειροπούλου

Βραβείο Ήχου

Για την ταινία «Άδικος Κόσμος», οι Βαγγέλης Ζέλκας, Άρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος και Κώστας Βαρυμποπιώτης
Για την ταινία «Το Γάλα», ο Μαρίνος Αθαναστόπουλος
Για την ταινία «Παράδεισος», οι Δημήτρης Κανελλόπουλος, Άρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Κώστας Βαρυμποπιώτης και Πάνος Βουτσαράς

Βραβείο Ενδυματολογίας

<
Keywords
Τυχαία Θέματα