Το πρώτο trailer του Hitchcock

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της βιογραφικής ταινίας Hitchcock, προσφέροντας μας την δόση χιτσκοκικής αίγλης που λαχταρούσαμε. Ο σκηνοθέτης Sacha Gervasi βασίζεται στο βιβλίο του Stephen Rebello ‘Alfred Hitchcock and the Making of ‘Psycho’ και μας πηγαίνει πίσω στο 1959, για να μας διηγηθεί την ιστορία του μεγάλου δημιουργού, την περίοδο που καταπιάνεται με το νέο του πρότζεκτ Psycho. Από το προσωπικό όραμα του Hitchcock και την προσπάθειά του να πείσει τα στούντιο για επερχόμενη επιτυχία,

μέχρι και τα γυρίσματα, γινόμαστε μάρτυρες της διαδικασίας πραγματοποίησης της ταινίας που άφησε ιστορία.

Ο Anthony Hopkins μεταμορφώνεται σε Alfred Hitchcock και μας ξανασυστήνει τον μεγάλο δημιουργό. Μεγάλο μέρος της ιστορίας καταλαμβάνει η σύζυγος του σκηνοθέτη Alma Reville (ρόλο που υποδύεται η Helen Mirren), η οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται στο γνωστό ρητό ‘πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα’. Στο trailer μάλιστα βλέπουμε πως εκείνη είναι αυτή που του προτείνει τον πρωτοποριακό φόνο της πρωταγωνίστριας του Psycho, Janet Leigh (Scarlett Johansson), στα πρώτα 30 λεπτά του φιλμ.

Έτσι λοιπόν, όπως ο Hopkins, σαν κινηματογραφική μεταφορά του Hitchcock, αυτοπαρουσιάζεται σαν ‘απλώς τον άνθρωπο που κρύβεται στην γωνία με μια κάμερα και παρακολουθεί’, έτσι και εμείς, οι θεατές γινόμαστε ηδονοβλεψίες και παρακολουθούμε αυτόν τον παρατηρητή να κάνει τα “μαγικά” του. Με αυτήν την κατασκοπευτική διάθεση, “τρυπώνουμε” τόσο στην προσωπική ζωή του Hitchcock όσο και στα γυρίσματα του ψυχαναλυτικού του θρίλερ, προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό και να κατανοήσουμε την καλλιτεχνική ματιά του master του σασπένς.

Keywords
Τυχαία Θέματα