Ταξίδι στη Σελήνη για τους Air το Φεβρουάριο του 2012

Ελάχιστοι πραγματικοί σινεφίλ δεν γνωρίζουν και δεν έχουν δει το Le Voyage Dans La Lune- The Trip to the Moon, το βωβό κλασικό αριστούργημα, σκηνοθετημένο από το μάγο και παραμυθά των παιδικών χρόνων του σινεμά Georges Méliès, που βέβαια έπειτα ξεχάστηκε και πέθανε πάμφτωχος και μόνος, αφού είχε πουλήσει τα αρνητικά των ταινιών του με το κιλό. Μπορεί η ταινία του 1902, διάρκειας 14 λεπτών να φαίνεται σήμερα παρωχημένη, τα εφέ

πρωτόλεια και το παίξιμο των ηθοποιών φαιδρό αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ξεκίνησε ένα ολόκληρο είδος κινηματογράφου, την επιστημονική φαντασία.

Είναι όμως ώρα εκτός από τους σινεφίλ να ανακαλύψουν το φιλμ και οι μουσικόφιλοι αφού οι πολυαγαπημένοι Air θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Φλεβάρη (στις 06.02.2012) ένα LP εμπενευσμένο από την εν λόγω ταινία. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία χρονολογείται από το περασμένο φεστιβάλ των Καννών, οπότε και οι Γάλλοι κλήθηκαν να ντύσουν μουσικά τη νέα αποκατεστημένη κόπια που βρεθηκε σχεδόν σε κατάσταση αποσύνθεσης το 1993 στην Ταινιοθήκη της Καταλωνίας και έπειτα από δεκαπέντε και πλέον χρόνια επίπονης δουλειάς με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας ήταν έτοιμη προς προβολή. Η ιδιαιτερότητα της κόπιας αυτής συνίσταται στον επιχρωματισμό με το χέρι, μετά την εκτύπωση της (ο μόνος τρόπος να έχουν χρώμα τα φιλμ της εποχής). Οι Nicolas Godin και Jean-Benoit Dunckel δεν έχασαν την ευκαιρία, παρουσίασαν το δικό τους soundtrack μαζί με την αποκατεστημένη κόπια στις Κάννες και μετά τα ενθουσιώδη σχόλια, επεκτείνουν το πρότζεκτ σε κανονικό δίσκο. Να σημειώσουμε ότι στα φωνητικά θα συνδράμουν οι αγαπημένες μας Au Revoir Simonee και η υπέροχη Victoria Legrand των Beach House.

Περιμένοντας άλλο ένα και με τη βούλα ονειρικό και ταξιδιάρικο soundtrack από τους Air που πάντα κοιτούσαν προς τη Σελήνη (θυμηθείτε το Moon Safari του 1998), σημειώστε ότι η special limited edition του δίσκου θα περιλαμβάνει DVD ή digital download της αποκατεστημένης έγχρωμης κόπιας (βλ. φώτο) και θα κυκλοφορήσει σε 70.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Στο μεταξύ στις 5 Δεκέμβρη και για μια εβδομάδα μόνο θα είναι διαθέσιμο ένα τρίλεπτο preview του φιλμ στο itunes, οπότε θ αρχίσει και η προπαραγγελία του δίσκου. Πιο κάτω θα δείτε ένα μικρό, επίσημο κλιπ 20 δευτερολέπτων της νέας κόπιας, ενώ με ελάχιστο ψάξιμο υπάρχουν και μεγαλύτερα σε διάρκεια κλιπ που δείχνουν πόσο εντυπωσιακή είναι τόσο η εικόνα της αποκατεστημένης κόπιας, όσο και η μουσική επένδυση.

[Tracklist]
1 Astronomic Club
2 Seven Stars
3 Retour sur terre
4 Parade
5 Moon Fever
6 Sonic Armada
7 Who Am I Know?
8 Décollage
9 Cosmic Trip
10 Homme lune
11 Lava

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα