Τα 10 Καλύτερα DC Comics του 2011 #ComicsRoastAwards2011

19:35 12/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Φέτος, κλείνοντας τον πρώτο χρόνο του #comicsroast, 8 έλληνες μπλόγκερς  (δεν θέλουμε να πούμε οι 8 πιο κούλ, αλλά ξέρετε τώρα, μην κρυβόμαστε) βρέθηκαν και ψήφισαν τους καλύτερους τίτλους comics, τους δημιουργούς και τους χαρακτήρες της χρονιάς και θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα καθημερινά από σήμερα μέχρι την Δευτέρα. Τυχεράκηδες.

η κριτική επιτροπή:

@manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog
@dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original

DimitrisDX
@mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα – μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο
@Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books
@amatyultar - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος - amatynews
@georgethebeast – η Τζένη Μπαλατσινού - βαρεμένα ημερολόγια
@iliaskyriazis - o Πέτρος Κωστόπουλος - iliaskyriazis.com
@kingmob25 - ο Χρήστος Δάντης - Sadly, Cairo

ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ: ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΗΣ DC COMICS

ναι, μετά από μια ομολογουμένως αρκετά καλή χρονιά για τα μηνιαία comics είχαμε υπερβολικά πολλούς αγαπημένους τίτλους για να τους περιορίσουμε σε μια μόνο λίστα, έτσι διαλέξαμε χωριστά τους αγαπημένους μας τίτλους από την Marvel Comics, την DC και από τις υπόλοιπες εταιρίες (δηλαδή Dark Horse, Image, IDW, Avatar και όλες τις υπόλοιπες Indie εταιρίες).

είτε την αγαπάς είτε την μισείς, φέτος ήταν η χρονιά της DC αφού πήρε την τολμηρή απόφαση να τα ποντάρει όλα σε ένα πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο relaunch ολόκληρης της σειράς των υπερηρωικών της τίτλων, λανσάροντας 52 νέους μηνιαίους τίτλους από την αρχή χωρίς σχεδόν καμμία σύνδεση με τα προηγούμενα. Εμείς φυσικά διαβάσαμε και κράξαμε/αγαπήσαμε όλους τους τίτλους στο αφιέρωμα μας #Greek52s αλλά για την λίστα μας πήραμε υπόψιν τους τίτλουςπριν και μετά το reboot καθώς και τους τίτλους από την Vertigo, την εκδοτική ομπρέλα της DC με τους τίτλους για αναγνώστες 18+

και η τυχερή δεκάδα:

9-10. ACTION COMICS (ισοψηφία)

@georgethebeast: “HE DID IT!!! Τον Morrison θα έπρεπε να τον προσκυνάμε ως θεό… Καταφέρνει και παρουσιάζει ένα εντελώς δικό του superman με το τζινάκι του,τις μπότες του, και τον αρκετά κάφρικο και υπεραισιόδοξο χαρακτήρα του”

@KingMob25: Προς το παρόν  o Morrison δεν έχει δικαιώσει τις εξαγγελίες του για εναν working class, socialistic Superman καθώς έχει εκμεταλλευτεί ελάχιστα αυτό το concept, αλλά έχω μάθει να μην βιάζομαι να τον αμφισβητώ. Θα δείξει…


9-10. SWAMP THING (ισοψηφία)


@manolis: ο B-list horror χαρακτήρας τον οποίο μετέτρεψε σε cult αριστούργημα πριν κάτι δεκαετίες ο Alan Moore επιστρέφει επιτέλους σε μια σειρά που φαίνεται να μπορεί κάποια μέρα να σταθεί αντάξια απέναντι στις κλασσικές αυτές των 80s.

@Hell_b0y: Ο Scott Snyder μαζί με τον Yannick Paquette στο μεγαλύτερο κομμάτι προσπαθούν να μπαλώσουν τις τρύπες που άνοιξε η DC στην καταγωγή αυτού του ήρωα και να συμβαδίσουν με το Animal Man. Τα καταφέρνουν! Αρκετά καλά μάλιστα.

@KingMob25: Ο δεύτερος αγαπημένος μου τίτλος από το New5

Keywords
Τυχαία Θέματα