Στο μυαλό του King Elephant

Με ένα mixtape ο Γιάννης Καρράς  μας αποκαλύπτει τα τραγούδια που τον έκαναν King Elephant, λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του album του στο Bios.

Αρχές καλοκαιριού ήταν όταν η Inner Ear κυκλοφόρησε σε βινύλιο το ντεμπούτο album του King Elephant – ενός εκ των τριών Baby Guru – μια κυκλοφορία που παραμένει ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες που ακούσαμε την φετινή χρονιά.

O drummer των Baby Guru

σε 18 κομμάτια τα οποία οριακά φτάνουν τα 38 λεπτά συνολικά συνέθεσε τις επιρροές και τις εμμονές του σε ένα παζλ από ιδιόχειρα samples και κρουστά και με ηχητικές αναφορές βουτηγμένες στo kraut και την ψυχεδέλεια, έχοντας εικόνισμα σαφώς τον J Dilla, και όλους τους μοναχικούς δημιουργούς αρχιτέκτονες ήχων της κρεβατοκάμαρας, με παρέα μόνο στα λίγα φωνητικά του album τον Obi Serotone (επίσης μέλος των Baby Guru)

Μήνες μετά την κυκλοφορία, ο King Elephant θα παρουσιάσει το album το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Bios – με ελεύθερη είσοδο.

Για προθέρμανση ζητήσαμε από τον King Elephant να μας χαρίσει ένα mixtape με μερικά από τα τραγούδια που τον επηρέασαν και τον στιγμάτισαν στην μουσική του εξέλιξη – και το αποτέλεσμα, είναι σίγουρα ενδιαφέρον, οπότε καλή μας ακρόαση.

King Elephant Mixtape by Mixtapegr on Mixcloud

Keywords
Τυχαία Θέματα