Η Κατερίνα Ευαγγελάκου είναι η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τον ρόλο της προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχει από σήμερα η Κατερίνα Ευαγγελάκου, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Τάσο Μπουλμέτη, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συστήθηκε πριν από δύο χρόνια και το έργο της είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Η Κατερίνα Ευαγγελάκου γεννήθηκε το 1962 στον Πειραιά,

σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Ευγενίας Χατζίκου. Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με την εταιρεία παραγωγής CINETIC, ως μοντέρ και έπειτα ως σκηνοθέτης της τηλεοπτικής εκπομπής «Παρασκήνιο». Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι υπεύθυνη παραγωγής αλλά και σκηνοθέτιδα πολλών ντοκιμαντέρ. Στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται και τρεις ταινίες μεγάλου μήκους («Ιαγουάρος» 1994, «Θα το Μετανιώσεις» 2002, «Ώρες Κοινής Ησυχίας» 2006) καθώς και συνεργασίες με τους εικαστικούς Οπη Ζούνη, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μισέλ Φάις σε οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις αλλά και το παιδικό βιβλίο «Η αγέλαστη βασίλισσα και το θυμωμένο τόξο» (εκδόσεις Πόλις, 2002).

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας απαρτίζεται από τους: Θάνο Αναστόπουλο, Πάνο Παπαχατζή,Αντουανέττα Αγγελίδη, Ηλία Αδάμη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Κωνσταντίνο Μωριάτη, Όλγα Μαλέα και Δημήτρη Αθανίτη. Αναπληρωματικά μέλη είναι ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος  και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος. Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους Κώστα Λαμπρόπουλο, Γιώργο Αργυροηλιόπουλο και Αλέξη Καρδαρά, με αναπληρωματικό τον Γιώργο Μακρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα