Προετοιμαστείτε για τον Joe Lally με κάτι από Fugazi

12:14 8/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Λίγες μέρες μείνανε για τις ιδιαιτέρως αναμενόμενες εμφανίσεις του Joe Lally και της μπάντας του στη χώρα μας και το mixtape.gr σας θυμίζει, μέσω του παρακάτω ντοκιμαντέρ, το λόγο για τον οποίο οι Fugazi υπήρξαν ένα από τα επιδραστικότερα σχήματα των τελευταίων 20 χρόνων και μέχρι σήμερα μνημονεύονται από άπειρους μουσικούς ως κύρια επιρροή τους.

To Instrument, σε σκηνοθεσία του Jem Cohen, αποτελεί ένα φόρο τιμής του δημιουργού

στο σχήμα του κολλητού του από το σχολείο και εκ των δημιουργών των Fugazi, Ian MacKaye. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cohen, ο λόγος που δημιούργησε το ντοκιμαντέρ ήταν να φέρει πιο κοντά τους πιστούς οπαδούς των Αμερικάνων post-punk rockers στο συγκρότημα, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη πλευρά τους, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα της μουσικής δημιουργίας.

Το ντοκιμαντές κινηματογραφήθηκε μεταξύ 1987 και 1998, κυκλοφόρησε το 1999 σε βιντεοκασέτα και δύο χρόνια αργότερα σε DVD. Η αρχική του κυκλοφορία συνοδεύτηκε και με το αντίστοιχο soundtrack το οποίο περιείχε κυρίως ορχηστρικά και ακυκλοφόρητα κομμάτια των Fugazi.

Δείτε ολόκληρο το Instrument:

Ο Joe Lally, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Fugazi, θα επισκεφτεί την Αθήνα και το Six D.O.G.S. την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, καλεσμένος της Alterground, ενώ την Κυριακή ο Lally και η μπάντα του θα εμφανιστούν ζωντανά στο Εν Πλω στο Αγρίνιο.

Και για τις τρεις βραδιές τα εισιτήρια προπωλούνται προς μόλις 16 ευρώ μέσω www.ticketarena.gr ,   www.ticketpro.gr καθώς και στα Ticket House Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Links:

www.joelally.com

www.dischord.com/band/fugazi

www.alterground.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα