Bokomolech Exclusive!

23:14 7/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Η μέρα της κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης δισκογραφικής επιστροφής των Bokomolech πλησιάζει και το mixtape.gr σε συνεργασία με την Inner Ear και το συγκρότημα σας δίνει την δυνατότητα να ακούσετε δύο από τραγούδια του “Mass Vulture“!

Φυσικά το να επαναλάβουμε ότι για εμάς στο mixtape.gr η επιστροφή των αγαπημένων “Boko” στην ενεργό δράση και μάλιστα με νέο album είναι το γεγονός που στιγματίζει το 2012 όσον αφορά την εγχώρια δισκογραφία, είναι ίσως

και περιττό. Οι Bokomolech υπήρξαν – και παραμένουν – ένα από τα καλύτερα εγχώρια συγκροτήματα των τελευταίων 20 ετών, και αυτό είναι κάτι που προσωπικά μιλώντας – έχοντας ως αφορμή και την είδηση της επιστροφής τους – χάρηκα που επιβεβαίωσα αυτό το μήνα που πέρασε επιστρέφοντας, μετά από καιρό είναι η αλήθεια, στα albums και EPs που κυκλοφόρησε το Αθηναϊκό συγκρότημα.

Οι Bokomolech σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 1991 και τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Δημήτρης Ιωάννου (φωνή), Κώστας Ραγκούσης, Εύη Φραγκεδάκη (κιθάρες), Λίλα Κατερινάκη (μπάσο) και Βλάσης Καραγιάννης (τύμπανα).

Το πρώτο τους album κυκλοφόρησε το 1995 με τίτλο “Xero” από την Lazy Records και τάραξε για τα καλά τα νερά της τότε σκηνής και παραμένει ένα από τα καλύτερα εγχώρια αγγλόφωνα albums όλων των εποχών.

Το 1997 κυκλοφόρησε το mini-LP με τίτλο “Insect (songs)“, το οποίο ακολούθησε το δεύτερο ολοκληρωμένο album με τίτλο “Jet Lag” από την Hitch-Hyke σε παραγωγή μάλιστα του Steve Albini. Το 1999 ακολούθησε η κυκλοφορία ενός ακόμα mini-LP με τίτλο “Slowburner” σε παραγωγή του Coti K που κυκλοφόρησε επίσης από την Hitch Hyke.

Το 2003 συνεργάστηκαν και πάλι με τον Steve Albini και κυκλοφόρησαν το τελευταίο έως τώρα album τους “Exit: Trance“, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η αποχώρηση της Εύης Φραγκεδάκη από το συγκρότημα.

Μετά από κάποια χρόνια σιωπής, άρχισαν να κάνουν και πάλι κάποιες ζωντανές εμφανίσεις –  αν δεν κάνουμε λάθος η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2010 στο Rodeo – παρουσιάζοντας και κάποια νέα τραγούδια, ενώ στο συγκρότημα από το 2008 έχουν προστεθεί η Χριστίνα Κασσεσιάν και ο Τάσος Πρωτόπαπας, οπότε και ξεκίνησε σταδιακά και μελετημένα η επιστροφή τους.

Μια επιστροφή που θα πραγματοποιηθεί επίσημα στις 20 Φεβρουαρίου όταν και θα κυκλοφορήσει το “Mass Vulture” από την Inner Ear σε CD και λευκό βινύλιο, ένα album που  δουλεύτηκε τα τελευταία δύο χρόνια, με πλήρη δική τους καλλιτεχνική επιμέλεια και παραγωγή, και το οποίο χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι Bokomolech ως την πιο ώριμη και ολοκληρωμένη τους δουλειά.

Περισσότερα για το album μπορείτε να διαβάσετε εδώ από την Inner Ear.

Προς το παρόν, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε και να σας προσφέρουμε αποκλειστικά για πρώτη ακρόαση δύο από τα τραγούδια που περιέχονται στο “Mass Vulture”, το πρώτο single “Capitol U” και το “Talk About Fires“.

Keywords
Τυχαία Θέματα