Παρασκευή βράδυ με τους Expert Medicine

Ίσως η πιο ολοκληρωμένη live μπάντα της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, στην Ελλάδα του σήμερα, οι Expert Medicine αποτελούν μια καλλιτεχνική σύμπραξη που αντανακλά την πολυσυλλεκτική του ποιότητα με ποικίλες καλλιτεχνικές αναφορές. Από 70’s soul και αγνή – αλλά killer – disco, μέχρι Νεοϋορκέζικη – τύπου dfa records – alternative dance, η μουσική της διαφορετικής και ασύμμετρα κουλ

μπάντας, καταφέρνει να ξεχωρίσει, για την ώρα σε εθνικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο να ζηλεύει σε αλητεία και ύφος τη νεότερη αγγλική κιθαριστική κουλτούρα.

Οι expert medicine αποτελούν μια εύμορφη μάζα υπερ-συσσωρευμένης μουσικής ενέργειας, που επιτυγχάνει – το δίχως άλλο – να επιβάλει το ρυθμό της, ακόμη και στα πιο ετερόκλητα μουσικόφιλα πλήθη. Οι 4 (+1) συνειδητοποιημένοι μουσικοί, δεν πασχίζουν να αποδείξουν την πρωτοφανή τους μουσική χημεία και με προεξάρχοντα τον, “κατάπια ντισκομπάλα”, silly boy, σέρνουν σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση, ένα υπέροχο, χορευτικό δρώμενο που δεν αργεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και του πιο δύσκολου ακροατή.

Με το αβαντάζ και τη σιγουριά της πολυετούς πείρας του, το πιο καλοστημένο συγκρότημα της σύγχρονης αθηναϊκής πραγματικότητας παρουσιάζει μια εκπληκτική συνοχή και αξιοσημείωτη παικτική – συνθετική συμπάγεια που παρατηρείται μονάχα στα καλοδουλεμένα σημαντικά σχήματα των μεγάλων στούντιο, διεθνώς. Ένα αξιοζήλευτο σόου με εξαιρετικές προοπτικές που στο μεγαλύτερο μέρος του στηρίχτηκε στην εκτελεστική δεινότητα των expert medicine, έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ στο γνωστό και μη εξαιρετέο λαηβάδικο της Λιοσίων.

Εκτός της εξαιρετικής και έντονα φορτισμένης, φαρμακευτικής (sic) παρουσίας του ακομπλεξάριστου χορευτικού gang – οι οποίοι έπαιξαν ακόμη και θέματα από Michael Jackson, Zeppelin, Maiden, Rage Against the Machine, κλπ. – μια θέση στη σκηνή του κλασσικού αθηναϊκού σημείου συνάντησης κατέλαβαν επίσης οι «δικοί μας» Μιχάλης Δέλτα και Σεραφείμ Τσοτσόνης.

Με περιορισμένης έκτασης δυναμικά ηχοτοπία και συμβατικές, αισθαντικές, ατμόσφαιρες, πάνω σε αταίριαστες ζωντανές κιθάρες και “συμπαθητικά” κρουστά, ο βετεράνος της ηλεκτρονικής μουσικής πλέον, Σεραφείμ Τσοτσόνης, ήταν ίσως μια όχι και τόσο ταιριαστή επιλογή για το άνοιγμα μιας μουσικής βραδιάς που θα συνέχιζε με τους ρυθμούς των μαγευτικών expert medicine.

Το κλείσιμο του set με μουσικές επιλογές από τον Μιχάλη Δέλτα, στο ίδιο δυστυχώς μοτίβο με το άνοιγμά της, δεν κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή μας αφήνοντάς το μεγαλύτερο τμήμα του κοινού κολλημένο στο μαγικό performans της μπάντας με τη μεγαλύτερη – κατά τη γνώμη μου – δυναμική, για μια πιθανή καριέρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά, φεστιβαλικά venues.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα