Ο Glenn Branca και η μπάντα του το Μάρτιο στην Αθήνα

20:18 27/1/2013 - Πηγή: Mixtape

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα συναυλία προστίθεται στην ατζέντα μας για τον προσεχή Μάρτιο. Ο Glenn Branca και το συγκρότημά του θα εμφανιστούν στην Αθήνα, παρουσιάζοντας ολόκληρο το άλμπουμ Ascension: The Sequel.

Το Ascension: The Sequel, αποτελεί συνέχεια του εμβληματικού The Ascension, που πρωτοπαρουσίασε ο Αμερικάνος δημιουργός το 1981 και που αποτέλεσε

ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ για την εξέλιξη της εναλλακτικής μουσικής μέχρι σήμερα. Η αντίληψη του Glenn Branca για την επίδραση του θορύβου στη μουσική, έχει εκθειαστεί πολλάκις και έχει αποτελέσει τη βάση για μεταγενέστερα genres όπως το post rock.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον Branca έχουν δηλώσει κατά καιρούς τον θαυμασμό τους, αλλά και έχουν συνεργαστεί μαζί του, μερικά “ιερά τέρατα” της mid-post 80s κιθαριστικής σκηνής, όπως ο Thurston Moore, o Lee Ranaldo και ο Michael Gira.

Το Ascension: The Sequel, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά και στη χώρα μας, κυκλοφόρησε σε άλμπουμ το 2010, ηχογραφημένο από τον ίδιο μηχανικό ήχου στο ίδιο στούντιο με το αρχικό έργο, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε αρκετά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

O Glenn Branca έρχεται στην Αθήνα και το Fuzz Club, καλεσμένος της Doledrum Music Events το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Info:

The Glenn Branca Ensemble + opening act (t.b.a.)
Σάββατο 9 Μαρτίου @ Fuzz Live Music Club
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: 25 ευρώ (προπώληση) / 28 ευρώ (ταμείο)
Σημεία Προπώλησης: Τicket House Public Συντάγματος και www.viva.gr

Glenn Branca Ensemble

Click here to view the embedded video.


Keywords
Τυχαία Θέματα